Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 325 επισκέπτες συνδεδεμένους

Ανταπάντηση στην ΔΕΥΑΜΒ

σχετικά με τις διακοπές υδροδότησης

...οι καρχαρίες του Κεφαλαίου μεθοδεύουν να πάρουν όλα τα διαθέσιμα νερά υπό τον έλεγχό τους, αφού τα πάρουν πρώτα οι "Δήμοι" που μετά θα μας λένε, αφού δεν... θα βγαίνουν οικονομικά, να τα βγάλουν στο σφυρί. Απλό...

Dim lights

 

ΑΝΤΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΕΥΑΜΒ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΥΔΡΟΔΟΤΗΣΗΣ

 

Μνημείο αοριστίας, αναλήθειας και εκφοβισμού αποτελεί η απάντηση της ΔΕΥΑΜΒ στις καταγγελίες μας για διακοπές υδροδότησης σε φτωχούς συμπολίτες μας, απόρροια της κρίσης του συστήματος.

 

Οι διακοπές υδροδότησης δεν αφορούν «ασυνεπείς» καταναλωτές. Το γεγονός ότι οι διακανονισμοί αλλά και οι διακοπές υδροδότησης έχουν αυξηθεί κατακόρυφα, όπως και οι διακοπές ηλεκτροδότησης λόγω μη εξόφλησης της αξίας του ρεύματος, δείχνουν την οξύτατη κοινωνική κρίση που βιώνουν χιλιάδες αν όχι εκατομμύρια εργαζόμενοι, άνεργοι και συνταξιούχοι.

Γιατί έκοψε το νερό σε συμπολίτη μας που και αίτηση για μειωμένο τιμολόγιο είχε κάνει και αίτηση για διακανονισμό!

Αντιγράφουμε από την ανακοίνωση της ΔΕΥΑΜΒ:

Είναι προφανές, ότι στους δικαιούχους του τιμολογίου, τους οποίους γνωρίζει η υπηρεσία, δεν γίνονται διακοπές υδροδότησης. Επίσης δεν γίνονται διακοπές στους συμπολίτες μας που έρχονται εγκαίρως και ζητούν αιτιολογημένα διακανονισμό των οφειλών τους”.

Τι ακριβώς γίνεται με όσους δεν αντέχουν οποιοδήποτε διακανονισμό κι έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στο να πληρώσουν τους πάσης φύσεως λογαριασμούς και να εξασφαλίσουν το καθημερινό πιάτο φαγητό;

 

Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του.

Όσο για τον εκφοβισμό της ότι οι επανασυνδέσεις νερού από τους πολίτες είναι πράξεις αυθαίρετες και παράνομες, απαντούμε: Αυθαίρετες είναι οι μειώσεις των μισθών, των συντάξεων, οι απολύσεις, οι απειλές των χαρατσιών. Οτιδήποτε δηλαδή πνίγηκε σε αυτές τις εκλογές αλλά και ολόκληρη της προηγούμενη περίοδο σε εργατικούς αγώνες και ευρύτερους κοινωνικούς αγώνες.

 

Η διακοπή του νερού, ενός βασικού δημόσιου κοινωνικού αγαθού για τη ζωή μας, είναι αυθαίρετη και παράνομη, βαθιά απάνθρωπη και ανήθικη. Και επειδή εμείς είμαστε κοινωνικά πρόσωπα και όχι απρόσωπη αντικοινωνική υπηρεσία, θα συνεχίσουμε να επανασυνδέουμε το νερό, πιστοί στις αρχές και αξίες μας της συντροφικότητας, της αλληλεγγύης και της αξιοπρέπειας της ανθρώπινης ύπαρξης, πέρα και έξω από κάθε σχηματοποιημένο “κοινωνικό” τιμολόγιο, που μας μετατρέπει σε υπάρξεις χωρίς όρους ύπαρξης.

 

Καλούμε τους εργαζόμενους της ΔΕΥΑΜΒ, να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους και να μη προβαίνουν σε διακοπές υδροδότησης σε σπίτια φτωχών και ανέργων συμπολιτών μας.

Να πάρουν θέση τα σωματεία εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ και ΟΤΑ.

 

ΟΛΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟ ΛΑΟ

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ

 

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

http://denplirono-anatropi.blogspot.com/

(Συνέλευση κάθε Τετάρτη, 7.30μμ, ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33, Βόλος)

 

****************************

Εξαγριωμένοι οι Πηλιορείτες με τον Δήμο Βόλου


Οι πολίτες είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, αυτοί η πλειοψηφία και αυτοί έχουν τη νομιμότητα να αποφασίσουν για το νερό τους, τις ζωές τους και τις τύχες τους.
24 Φεβρουαρίου 2012
Σκηνές ροκ ή για να ακριβολογούμε Δημοκρατίας από την βάση, εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής στο Δημαρχείο του Βόλου, κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο, εκατοντάδες κάτοικοι των χωριών του Δήμου, επανέφεραν στην πραγματική του διάσταση, αυτήν της πρωτογέννησής του στην αρχαία Αθήνα.

Αφορμή στάθηκε η αυθαίρετη, κατά τους κατοίκους, διαχείριση των πηγαίων νερών, από την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης - Αποχέτευσης Μείζονος περιοχής Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ), η οποία , χωρίς να ενημερώσει ούτε καν τις τοπικές κοινότητες, τοποθέτησε χλωριωτές στα χωριά του Δήμου, πολλά από τα οποία μάλιστα δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα με το νερό τους, τόσο σύμφωνα με τις μετρήσεις της ΔΕΥΑΜΒ όσο και σύμφωνα με τις μετρήσεις που πραγματοποίησαν οι ίδιοι οι κάτοικοι ιδιωτικά.

Μάλιστα ένα από τα βασικά επιχειρήματα των κατοίκων για την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης, ήταν πως σύμφωνα με τη νομοθεσία σε χωριά που οι κάτοικοι δεν υπερβαίνουν τους 3.000, εναπόκειται στην διακριτική ευχέρεια της Δημοτικής Αρχής αν θα χλωριώσει ή όχι το νερό.

Οι κάτοικοι μπήκαν στο Δημαρχείο αποφασισμένοι να φύγουν ως νικητές και όχι ως ηττημένοι. Άλλωστε, όπως οι ίδιοι επισήμαναν, αυτοί είναι το Δημοτικό Συμβούλιο, αυτοί η πλειοψηφία και αυτοί έχουν τη νομιμότητα να αποφασίσουν για το νερό τους, τις ζωές τους και τις τύχες τους.

Εξαγριωμένοι από την πρώτη στιγμή κατέστησαν σαφές πως δεν πρόκειται να φύγουν από την αίθουσα αν δεν ψηφιστεί απ' όλους η ανάκληση της απόφασης σχετικά με την τοποθέτηση χλωριωτών.

Μάλιστα πολλές ήταν οι στιγμές, που η αντιλογία ανάμεσα στους κατοίκους, τον Δήμαρχο Πάνο Σκοτινιώτη, τον Αντιπροέδρο της ΔΕΥΑΜΒ Λεωνίδα Μαυρογιάννη και το Δημοτικό Συμβούλιο, ξέφευγε..., έφτασε μάλιστα σε σημείο οι κάτοικοι να ζητούν από τον Δήμαρχο να παραιτηθεί, φωνάζοντάς του όλοι μαζί "Φύγε - φύγε...".

Τα πνεύματα οξύνθηκαν ακόμα περισσότερο, όταν το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Λεωνίδας Μαυρογιάννης, τον οποίο οι κάτοικοι τον χαρακτήρισαν "συκοφάντη" και "ψεύτη", ενώ από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου αναγκάστηκε να φύγει και ο Δημοτικός Σύμβουλος και πρώην Δήμαρχος Πορταριάς, Βασίλης Κοντορίζος, μετά από τις αποδοκιμασίες των συμπολιτών του.

Τέλος, υιοθετήθηκε από τον Δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο, η πρόταση του Δημοτικού Συμβούλου Μείζονος Μειοψηφίας Γιώργου Μουλά, μια πρόταση που βρήκε σύμφωνους και τους κατοίκους των χωριών.

Σύμφωνα με αυτήν λοιπόν, σταματά η τοποθέτηση χλωριωτών, ξεκινά νέα έρευνα για τα νερά του κάθε χωριού ξεχωριστά και αμέσως μετά, σε νέο Δημοτικό Συμβούλιο, περίπου σε 15 ημέρες, θα παρθεί η τελική απόφαση.
****************
******************************
********
Άνω Λεχωνίτες, απομάκρυναν τον χλωριωτή εν ψυχρώ υλοποιώντας την απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης
Τα τύμπανα του πολέμου ξεσκονίζονται... Η επιτροπή πήγε στον πρόεδρο του ΔΣ Βόλου, στον Α όροφο του Δημαρχείου στις 11:00 για ν' ακούσει την απάντηση στο αίτημα της επιτροπής των κατοίκων του ορεινού όγκου για σύγκληση του Δημοτικού Συμβούλιου με θέμα το νερό στα χωριά (υποβλήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα) και έφυγε πιο εξοργισμένη...

Aρνητική η απάντηση του πρόεδρου του ΔΣ Φοινικόπουλου - στην ουσία του Δημάρχου, για σύγκληση εκτάκτου ΔΣ, ή, έστω, για συζήτηση της υπόθεσης ως θέματος του επομένου Συμβουλίου.
Παραπέμπει το τεράστιο αυτό θέμα στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ η οποία, λέει, (και δεν ντρέπεται), ότι θα είναι ανοικτή (!) για τον κόσμο.

>Βρήκαμε τον Δήμαρχο και του τονίσαμε ότι το θέμα ξεπερνάει την ΔΕΥΑΜΒ καθότι υπάρχουν καθαρά πολιτικά ζητήματα σε σχέση με τον Καλλικράτη και με τον τρόπο που η ΤΑ αντιμετωπίζει τα χωριά καθώς και με το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι εκεί πάνω από την πολιτική της ΔΕΥΑΜΒ.
Επίσης ότι ως τώρα η ΔΕΥΑΜΒ έχει υποβάλει δύο φορές μηνύσεις κατ'αγνώστων για "δολιοφθορές στις Σταγιάτες και τον Άγ. Βλάσση (σύμφωνα με δικές τους δηλώσεις) και προέχει να ακουστoύν οι απόψεις όλων τώρα που ο κόσμος αρχίζει και αντιδρά δυναμικά ώστε να προληφθούν κοινωνικά δράματα.
Ο Δήμαρχος ήταν ανένδοτος, μας παρέπεμψε στην ΔΕΥΑΜΒ και στο τέλος μας είπε να ξανακάνουμε αίτηση!
Η συζήτηση έγινε στο πόδι και μέσα σε ένταση γιατί βιαζόταν να πάει σε κάποιο συνέδριο.<
<<<>>>

Ο Δήμαρχος λοιπόν έχει αποφασίσει να έχει απέναντί του όλα τα χωριά μάλλον για δύο λόγους:

α. Γιατί είναι αποφασισμένος όπως και η κεντρική εξουσία να επιβάλει το καθεστώς της απαξίωσης και του ξεπουλήματος των φυσικών πόρων σε ιδιώτες (ταινία "ακόμη και η βροχή")
και

β. Γιατί οι ψήφοι της περιοχής είναι λίγοι σε σύγκριση με τους ψήφους του αστικού κέντρου

Το Σαββατοκύριακο θα βρεθεί η επιτροπή για να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις που θα είναι πραγματικά εκκωφαντικές...


*****************************

Ο Άγ. Βλάσιος πίνει νερό χωρίς χλώριο.

Οι κάτοικοι αποφάσισαν να αυτοπροστατευθούν και αφού τακτοποίησαν τον χλωριωτή σε πλαστική συσκευασία και άλλαξαν κλειδαριά στη δεξαμενή, έστειλαν μήνυμα στη ΔΕΥΑΜΒ να μη ξαναπατήσει το πόδι της στην περιοχή για να ρίξει χημικά στο πόσιμο νερό.
Πρόκειται για τη δεύτερη περίπτωση αντίδρασης κατοίκων του Πηλίου.

Στις Σταγιάτες, κάτοικοι του χωριού στη διάρκεια της γιορτής των Θεοφανείων έκοψαν την ηλεκτρική σύνδεση του χλωριωτή και σταμάτησαν τη χλωρίωση για λίγες ημέρες.

Υπάρχουν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες ότι στον Άγ. Λαυρέντη δεν επέτρεψαν σε συνεργεία της ΔΕΥΑΜΒ να εγκαταστήσουν χλωριωτή. Γεγονός πάντως είναι οτι εκεί πίνουν ακόμη νερό πηγής.

Στη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Φοινικόπουλο, στις 11:00 στον Α όροφο του Δημαρχείου στην οποία θα μας ανακοινώσει την απάντηση στο αίτημα της επιτροπής των κατοίκων του ορεινού όγκου για σύγκληση του Δημοτικού Συμβούλιου με θέμα το νερό στα χωριά (υποβλήθηκε την προηγούμενη Δευτέρα και μας υποσχέθηκε ότι θα απαντήσει την Τετάρτη!), θα είναι παρόντες αρκετοί κάτοικοι από τα χωριά.

Έτσι για να πάρουν μιά γεύση απ' το τί θα γίνει στην αίθουσα του ΔΣ όταν οι ορεινοί κατέβουν, έτσι κι αλλιώς, στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.



 

********************

Η επιτροπή της Κίνησης των Κατοίκων των Χωριών του ορεινού όγκου Πηλίου που συνεδρίασε την Κυριακή 5/2 στο Κατηχώρι, εκτελώντας τις αποφάσεις των λαικών συνελεύσεων να ζητηθεί άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την διαχείριση του πόσιμου νερού (χλωρίωση, τιμολόγηση, κλπ) επισκέφθηκε τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Φοινικόπουλο στον οποίο κατέθεσε τη σχετική αίτηση και παράλληλα του μετέφεραν τη σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί στα χωριά από τις άστοχες ενέργειες της ΔΕΥΑΜΒ τονίζοντας την αναγκαιότητα να ακουστεί η ολοκληρωμένη άποψη της Δημοτικής Αρχής στο συγκεκριμένο θέμα καθώς και η άποψη των κατοίκων της περιοχής από όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Φοινικόπουλος δήλωσε ότι κατανοεί τους προβληματισμούς των κατοίκων  και υποσχέθηκε να απαντήσει στο αίτηαμα μέσα στις επόμενες δύο μέρες.



Κάτοικοι του Ορεινού Όγκου του Πηλίου

Πορταριά 6/2/2012

Προς: 1. τον κ. Δήμαρχο
2. τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. Βόλου


Θέμα: Σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου


Κύριε Δήμαρχε , κ. Πρόεδρε και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα σχετικά με το νερό και τις άστοχες ενέργειες της ΔΕΥΑΜΒ, ζητάμε την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τη διαχείριση των υδάτων στα χωριά του ορεινού όγκου του Πηλίου, στο οποίο καλούμε τη Δημοτική Αρχή να  μας ενημερώσει για τις προθέσεις της πάνω στο συγκεκριμένο θέμα και να ακουστούν  οι απόψεις των κατοίκων της περιοχής.

(ακολουθούν υπογραφές)

****************************

Δείτε επίσης: εδώ & εδώ

Ψήφισμα Λαϊκής Συνέλευσης


Οι κάτοικοι της Πορταριάς  που υπογράφουμε το παρακάτω κείμενο διαμαρτυρόμαστε έντονα για τον τρόπο που η ΔΕΥΑΜΒ ξεκίνησε την παρουσία της στο χωριό μας δηλαδή με την χλωρίωση και υποβάθμιση του πόσιμου νερού.
Μέχρι τώρα  και για εκατοντάδες χρόνια οι κάτοικοι του χωριού φρόντιζαν με δικά τους μέσα την προστασία και την συντήρηση των πηγών, των δεξαμενών και των δικτύων  γι’αυτό και οι πηγές ήταν και εξακολουθούν να είναι πεντακάθαρες όπως και το νερό που τρέχει στις βρύσες των σπιτιών μας.
Το νερό και η άριστη ποιότητά του  είναι μια από τις βασικές αιτίες που το χωριό μας άντεξε στο χρόνο ακόμη και στις πλέον  δύσκολες περιόδους. Κάτω μάλιστα από τις σημερινές πολύ δύσκολες οικονομικές συνθήκες το νερό του Πηλίου με τα τέλεια φυσικά χαρακτηριστικά του, αποτελεί ένα γερό θεμέλιο πάνω στο οποίο μπορούμε να στηριχτούμε για να κρατηθεί ζωντανή η όποια τουριστική δραστηριότητα εξακολουθεί να μένει όρθια..
Αυτό το φυσικό αγαθό που απλόχερα μας το δίνει η φύση και το οποίο φροντίζουμε με πάθος και σεβασμό έρχεται η ΔΕΥΑΜΒ να το απαξιώσει ρίχνοντας χλώριο για να αντιμετωπιστεί, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζουν τα στελέχη της επιχείρησης, μία ασήμαντη και περιστασιακή μόλυνση.
Καταδικάζουμε τη λογική της αστικοποίησης των χωριών του Πηλίου και της συστηματικής αδιαφορίας απέναντι στις ιδιαιτερότητες των τοπικών κοινωνιών και ζητάμε:
1.      Την αντιμετώπιση των όποιων μικρών προβλημάτων που μπορεί να παρουσιαστούν στο πόσιμο νερό με καθαρισμό και συντήρηση δεξαμενών και δικτύων, εύρεση και άμεση αντιμετώπιση των αιτιών που μπορεί να υπάρχουν
2.      Τον απόλυτο σεβασμό των τοπικών κοινωνιών και την αντιμετώπιση της υπόθεσης του πόσιμου νερού με γνώμονα τον ρόλο που παίζει στην ψυχολογία και την τοπική οικονομία
3.      Την αναγνώριση των ιδιαιτεροτήτων σε ότι αφορά την χρήση του νερού από τους κατοίκους του χωριού μας    και την αναθεώρηση των σχεδίων της ΔΕΥΑΜΒ για την επιβολή χαρατσιών μέσω της τοποθέτησης υδρομετρητών. Επιτέλους πρέπει ακόμη να αναγνωρισθεί η προσπάθεια όλων μας εδώ πάνω για τη διατήρηση της άριστης ποιότητας των νερών αλλά και των κερδών που έχει αποκομίσει η συγκεκριμένη επιχείρηση από την ως τώρα εκμετάλλευση τεράστιων ποσοτήτων νερού από την πηγή μας
4.      Την εγκατάλειψη των σχεδίων για μόνιμο σύστημα απολύμανσης με χλώριο.

πηγή

***********************************

 

Dim lights

Δείτε επίσης:

Η χλωρίωση του νερού

Η μαφία των τροφίμων και τα μεταλλαγμένα

Codex Alimentarius

Μεταλλαγμένα

 
kenny_garrett_01_milano2006.jpg

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση



Created by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.