Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 329 επισκέπτες συνδεδεμένους
Τακίμ (μουσικό σύνολο)

Οι «Τακίμ» ιδρύθηκαν το 2001 στην Αθήνα και αποτελούνται από οκτώ δεξιοτέχνες μουσικούς της καθ' ημάς παραδοσιακής μουσικής. Το ρεπερτόριο τους περιέχει στοιχεία από την κοινή μουσική παράδοση της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, με κυριότερα αυτά της Ελλάδας και της Μικρασίας.

 


Το μουσικό project "Takim" χαρακτηρίζεται από μια πανδαισία ήχων που εκτείνεται από την Ελλάδα και τα Βαλκάνια ως την καθ' ημάς Ανατολή. Πρόκειται για μια συνεργασία μουσικών ο καθένας των οποίων έχει ήδη διανύσει σπουδαία καλλιτεχνική πορεία, έχοντας αναπτύξει την τεχνική του μέσα απο τις μουσικές του σπουδές και συνεργασίες με Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες. Ο ήχος του κάθε μουσικού οργάνου είναι μια μικρή έκπληξη και η διάδρασή τους δημιουργεί ένα μουσικό ταξίδι στην Ανατολική Ευρώπη και την Εγγύς Ανατολή, ένα ψηφιδωτό από εικόνες γεμάτες χρώμα και ενέργεια.

Dim lights


Η μουσική των Βαλκανίων και της Μικρασίας δημιουργεί μιαν ευχάριστη νοσταλγία από ήχους οικείους, εμπλουτισμένους από τις εμπειρίες του κάθε μουσικού. Πνευστά, έγχορδα και κρουστά παράγουν πρωτότυπους συνδυασμούς, πράγμα που αποδεικνύει πως οι τοπικές μουσικές παραδόσεις είναι ενεργές και εξελίσσονται. Νέοι μουσικοί συνηχούν σε μουσικά ιδιώματα που είναι βαθιά ριζωμένα στον χρόνο. Οι Takim δείχνουν πώς οι ήχοι της κάθε παράδοσης έχουν μια συνέχεια μέσα στον χρόνο και πώς φτάνουν μέχρι σήμερα να ταυτίζονται με την διάθεση, την μνήμη και την ψυχή του σύγχρονου μουσικού κοινού. Κάθε τους εμφάνισή δημιουργεί μια ζωντανή γέφυρα με το παρελθόν, την οποία το κοινό διασχίζει απολαμβάνοντας ένα μουσικό αμάλγαμα που υπάρχει όχι μονάχα από μνήμης αλλά και σε παρτιτούρα.

Dim lights


Οι Takim διατηρούν στο ακέραιο την διάθεση της μουσικής της Βορείου Ελλάδος και των Βαλκανίων, τις μουσικές εκείνες παραδόσεις που είχαν ως στόχο να αφηγηθούν την μικρή ιστορία της ζωής αλλά προπάντων ήθελαν να ψυχαγωγήσουν και με την τελευταία νότα, με εκτελεστές βιρτουόζους μουσικούς που δείχνουν στο κοινό τους πώς οι δυτικές μουσικές νόρμες που χαρακτηρίζουν την σύγχρονη μουσική μπορούν να συνυπάρξουν με την μουσική μέθοδο της Ανατολής. Το τραίνο των Βαλκανίων ξεκινάει το ταξίδι του με τους Takim για οδηγό και το ακροατήριο απολαμβάνει την κάθε του στάση!


Το 2005 κυκλοφόρησε το ομώνυμο album «TAKIM» σε παραγωγή του Παντελή Θαλασσινού για την MBI/thesis. Την ίδια χρονιά συμμετείχαν στο cd του Νίκου Ξυδάκη «Ημερολόγιο Δεύτερο» (Mercury Records) καθώς και στο soundtrack της ταινίας «Babam ve Oğlum» (Cantini Music) , σε μουσική της Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

 

Οι Τακίμ:

Αλέξανδρος Αρκαδόπουλος-κλαρίνο, Πάνος Δημητρακόπουλος-κανονάκι, Θωμάς Κωνσταντίνου-ούτι & τραγούδι, Γιώργος Μαρίνακης-βιολί & τραγούδι, Κώστας Μερετάκης-κρουστά & τραγούδι, Γιάννης Πλαγιαννάκος-όρθιο μπασο

Alexandros Arkadopoulos-Clarinet. Panos Dimitrakopoulos-Kanun. Thomas Konstantinou-Oud,vocals. Kostas Meretakis-Percussion,vocals. Yiorgos Marinakis-Violin,vocals. Yiannis Plagianakos-Upright Bass.

 

Οι Τακίμ στο facebook


Dim lights

Dim lights

 

 
dennis-edw.jpg

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση



Created by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.