Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 322 επισκέπτες συνδεδεμένους
Δημοτικό Ωδείο Βόλου

Καλοκαίρι στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου:

Όταν η Μουσική συνάντησε το Χορό, την Ζωγραφική, το Παιχνίδι.



Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. - Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου και το Δημοτικό Ωδείο Βόλου διοργανώνουν και φέτος το Μουσικό Καλοκαίρι υπό τον τίτλο «Όταν η Μουσική συνάντησε το Χορό, τη Ζωγραφική, το Παιχνίδι» που πε

 

Περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά ηλικίας 5 έως και 7 ετών.

Για δύο εβδομάδες, (από την Τρίτη 1η Ιουλίου έως και τη Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014) στο υπέροχο νεοκλασικό κτίριο του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, στον πεζόδρομο της Μεταμορφώσεως, τα παιδιά θα διεισδύσουν στο μαγευτικό κόσμο της Μουσικής, των Τεχνών και του Πολιτισμού. Πρόθεση της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π..-Δη.Πε.Θε. Δήμου Βόλου είναι η αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών μέσα από την εξοικείωση και τη γνώση δημιουργικών καλλιτεχνικών δραστηριοτήτων, παίζοντας και διασκεδάζοντας. Τα παιδιά μαθαίνουν να λειτουργούν συνδυάζοντας τις Τέχνες, τη Μουσική, το Χορό, τη Ζωγραφική και το Θέατρο, ενώ θα παίζουν και θα δημιουργούν.

Ειδικοί και έμπειροι παιδαγωγοί θα οδηγήσουν τα παιδιά στα πρώτα βήματα προσέγγισής τους με τη μουσική. Θα γνωρίσουν, μέσα από το παιχνίδι, όλα τα μουσικά όργανα που διδάσκονται στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου, θα συμμετάσχουν σε ειδικά μαθήματα που θα συνδυάζονται με τη Μουσική και τις άλλες Τέχνες, θα παρακολουθήσουν συναυλίες και θα πάρουν μέρος σε χορωδιακά σύνολα. Θα γνωρίσουν όλες τους χώρους και τις υποδομές του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, από τις λειτουργικές υποδομές έως τη δομή του μαθήματος κάθε μουσικού οργάνου. Θα δούνε , θα ακούσουν, θα ζήσουν για δύο εβδομάδες με τη Μουσική και μαζί της θα προσεγγίσουν και θα ανακαλύψουν τις δικές τους προτιμήσεις και δεξιότητες.

Η εντυπωσιακή επιτυχία της περσινής διοργάνωσης καθώς και το έντονο ενδιαφέρον ήδη των γονέων αλλά και των παιδιών δεν άφησε περιθώρια παρά για την επανάληψη των ξεχωριστών και ξεκούραστων αυτών μαθημάτων με στόχο να γίνει θεσμός. Για πληροφορίες και εγγραφές οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να απευθύνονται στη Γραμματεία του Δημοτικού Ωδείου Βόλου, Μεταμορφώσεως 1 και στα τηλέφωνα 24210 36992 και 24210 39594.

Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων έχει ως εξής:

Θεωρητικά: 1,7,9,11 Ιουλίου 2014 από τις 10 – 1μ.μ
Πιάνο: 1,4,8,9,11 Ιουλίου 2014 από τις 10 – 1μ.μ
Κιθάρα: 2,4,7,9,11,14 Ιουλίου 2014 από τις 10 – 1μ.μ
Κρουστά: 3 Ιουλίου 2014 από τις 10 – 1μ.μ
Βιολί, Βιόλα: 4,10 Ιουλίου 2014 από τις 10 – 1μ.μ
Βιολοντσέλο: 10 Ιουλίου 2014 από τις 10 – 1μ.μ
Φλάουτο: 3,8 Ιουλίου 2014 από τις 10 – 1μ.μ
Κόρνο: 3,8 Ιουλίου 2014 από τις 10 – 1μ.μ
Φαγκότο: 3,8 Ιουλίου 2014 από τις 10 – 1μ.μ
Μονωδία, Σύγχρονο Ελληνικό τραγούδι: 7 Ιουλίου 2014 από τις 10 – 1μ.μ
Σαξόφωνο: 1,8 Ιουλίου 2014 από τις 10 – 1μ.μ
Τρομπόνι: 3,8 Ιουλίου 2014 από τις 10 – 1μ.μ
Τμήμα σύγχρονης Μουσικής (ηλ. Κιθάρα, μπάσο, ντραμς): 2,4,8,10 Ιουλίου 2014 από τις 10 – 1μ.μ
Αρμόνιο: 2,7,8,10 Ιουλίου 2014 από τις 10 – 1μ.μ

*****************************

 

Jam session


Εργαστήρι Jazz Αυτοσχεδιασμού, Jam session Παρασκευή 20 Μαΐου 2014 στις 20.30 (και κάθε δεύτερη Παρασκευή) στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου
Υπεύθυνος καθηγητής: Ανδρέας Παπαγιαννακόπουλος


Το ‘’εργαστήρι jazz αυτοσχεδιασμού’’ του Δημοτικού Ωδείου Βόλου σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΟΥ διοργανώνει την Παρασκευή 20 Μαΐου στις 20.30 στην αίθουσα ΕΡΣΗ ΣΑΡΑΤΣΗ του Δημοτικού Ωδείου Βόλου την 5η κατα σειρά jam session βραδιά.

Πρόκειται για ένα μουσικό γεγονός που στόχο έχει να φέρει κοντά μουσικούς όλων των επιπέδων και όλων των μουσικών οργάνων σε μια αυθόρμητη και απροετοίμαστη μουσική συνάντηση. Το jam session αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για όλους τους μουσικούς (επαγγελματίες, ερασιτέχνες, μαθητές) όλων των μουσικών οργάνων, να έρθουν σε μια πρώτη επαφή με την jazz και την σύγχρονη αυτοσχεδιαστική μουσική και με αφορμή αυτή, να βρεθούν σ'ένα μουσικό περιβάλλον που ο αυθορμητισμός και η ουσιαστική μουσική επικοινωνία είναι το ζητούμενο.

Το μουσικό ρεπερτόριο στα jam sessions ποικίλει... Blues, συνθέσεις από την jazz μουσική η πολύ απλά ό, τι προκύψει από την μουσική διάθεση που υπάρχει στην ''σκηνή'' εκείνη την στιγμή. Τα jam sessions θα πραγματοποιούνται στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου την ημέρα Παρασκευή από τις 20:30 – 22:00, στην αίθουσα ‘’Έρση Σαράτση’’ και στις εξής ημερομηνίες:

25 Απριλίου, 6 Μαΐου, 20 Μαΐου

Η είσοδος είναι ελεύθερη ...Σας περιμένουμε όλους με χαρά είτε ως ακροατές είτε ως μουσικούς που θα παίξουν στo jam session.

Υπεύθυνος καθηγητής: Ανδρέας Παπαγιαννακόπουλος (για περισσότερες πληροφορίες 6959262444)

Τηλέφωνο Γραμματείας Δ.Ω.Β. 2421036992


*******************



Συναυλία Μουσικής Δωματίου
με το Κουαρτέτο Ξύλινων Πνευστών "Ὁ ἦχος ὡς ἔχει", σε έργα Bartók, Verdi, Tanev και Magnard.
συμμετέχουν: Νέλλη Χολέβα, κόρνο & Νίκος Αδρασκέλας, πιάνο
Δημοτικό Ωδείο Βόλου, Αίθουσα Έρσης Σαράτση, Σάββατο, 30 Νοεμβρίου 2013, 20:00




Η συναυλία αναμένεται με ενδιαφέρον αφού το κουιντέτο για πιάνο και ξυλινα πνευστά του Alberic Magnard παρουσιάζεται για 1η φορά στην Ελλάδα μέσα από τις συναυλίες του συνόλου. Έχουν ήδη προηγηθεί δύο εμφανίσεις τους μέσα στον Νοέμβριο, ενώ στην τρέχουσα σαιζον θα παρουσιάσουν το πρόγραμμα αυτό και σε άλλες πόλεις της Ελλάδος.
Το σύνολο αποτελείται από τους καθηγητές του Δημοτικού ωδείου Λάρισας και μουσικούς της συμφωνικής ορχήστρας Δήμου Λαρισαίων Γιώργο Τσιαρδάκα (φλάουτο), Δημήτρη Χατζούλη (όμποε), Στέλιο Κοτρώτσιο (κλαρινέτο) και Ευδοξία Αποστολίδου-Καραμανώλη (φαγκότο), ενώ μαζί τους συμπράττουν οι Νέλλη Χολέβα (κόρνο) και Νίκος Αδρασκέλας (πιάνο).
Oι μουσικοί του συνόλου μέσα από τη φιλία και τη συνεργασία τους στοχεύουν να αναδείξουν το πλούσιο ρεπερτόριο, τις δυνατότητες του κάθε οργάνου όπως και τη μείζονα σημασία που έχει στις μέρες μας η δημιουργικότητα και η έκφραση μέσα από την τέχνη της μουσικής.

Τιμή εισιτηρίου: 5€
Κρατήσεις θέσεων: 24210-39594
Διοργάνωση: ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ, Διεύθυνση Πολιτισμού

****************************

 
Captain_Beyond.jpg

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση



Created by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.