Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 334 επισκέπτες συνδεδεμένους
Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Η αυλαία ανοίγει

Το 2017 ήρθε και μαζί του πολλές αλλαγές. Αλλαγή στο ασφαλιστικό και στις εισφορές των φορολογουμένων, αλλά στον ίδιο τον φορολογικό νόμο, αλλαγή και στα προνοιακά επιδόματα.

γράφει ο Αριστείδης Οντούλης
03 Ιανουαρίου 2017




Καλή χρονιά σε όλους, υγεία πρώτα και έπειτα οι ευχές που έχει ο καθένας για προσωπικούς στόχους να πραγματοποιηθούν στον ύψιστο βαθμό και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το 2017 ήρθε και μαζί του πολλές αλλαγές. Αλλαγή στο ασφαλιστικό και στις εισφορές των φορολογουμένων, αλλά στον ίδιο τον φορολογικό νόμο, αλλαγή και στα προνοιακά επιδόματα.

Έτσι και το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, όπως πολλές φορές σχολιάσαμε, ήρθε και επεκτείνεται στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας.

Όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, έχει ως στόχο του να αποτελέσει δίχτυ ασφαλείας για τους πολίτες που ήρθαν σε πολύ δύσκολη οικονομική θέση τα τελευταία χρόνια.

Η πλατφόρμα για την εγγραφή στο νέο πρόγραμμα παραμένει κλειστή, ωστόσο μέχρι τις 15 ή 20 Ιανουαρίου αναμένεται να ανοίξει για να δεχτεί αιτήσεις. Οι πολίτες θα επισκέπτονται την ιστοσελίδα keaprogram.gr και θα συμπληρώνουν τη σχετική αίτηση. Η αίτηση είτε εγκρίνεται αμέσως είτε όχι. Δεν περνάει από επιτροπή, γεγονός που μειώνει τον συνηθισμένο ελληνικό γραφειοκρατικό χρόνο.
Η πλατφόρμα έχει συνδεθεί με το taxis, με την Εργάνη και με τον Ήλιο, ώστε να υπάρχουν πλήρη δεδομένα. Και έτσι επιτυγχάνεται η ευκολία υποβοής της αίτησης.
Υπενθυμίζεται ότι:

Τα νοικοκυριά, θα πρέπει να κατοικούν νόμιμα στους δήμους εφαρμογής του προγράμματος. Η αίτηση για συμμετοχή στο ΚΕΑ, γίνεται από το μέλος του νοικοκυριού, το οποίο υπέβαλε την πλέον πρόσφατη φορολογική δήλωση ή από τον/την σύζυγό του με τους εξής τρόπους:

Απευθείας από τον αιτούντα μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης www.keaprogram.gr.
Μέσω των Δήμων ή το ΚΕΠ.

Κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα:

α. Κινητή περιουσία

1. Η αντικειμενική δαπάνη της κινητής περιουσίας του νοικοκυριού (επιβατικά ΙΧ αυτοκίνητα ή και δίκυκλα), δεν μπορεί να υπερβαίνει στο σύνολό της, το ποσό των 6.000 €.

2. Το συνολικό ύψος εισοδήματος ή καταθέσεων του νοικοκυριού ή/και η τρέχουσα αξία μετοχών, ομολόγων, κτλ, δεν μπορεί να υπερβαίνει το εξής ποσό, έως έξι μήνες πριν από την υποβολή της αίτηση:

Μονοπρόσωπο νοικοκυριό 1.200 €.
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα μέλη, ή μονογονεϊκή οικογένεια με ένα ανήλικο μέλος, 1.800 €.
Νοικοκυριό αποτελούμενο από δύο ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή μονογονεϊκή οικογένεια με δύο ανήλικα μέλη, 2.100 €.
Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και δύο ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τρία ανήλικα μέλη, το όριο που τίθεται είναι τα 2.400 €.
Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τρία ενήλικα και ένα ανήλικο μέλος ή δύο ενήλικα και τρία ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με τέσσερα ανήλικα μέλη, το όριο αυξάνεται στα 2.700 €.
Για νοικοκυριό αποτελούμενο από τέσσερα ενήλικα μέλη ή δύο ενήλικα και τέσσερα ανήλικα μέλη ή μονογονεϊκή οικογένεια με πέντε ανήλικα μέλη, το όριο φτάνει στα 3.000 €.

β. Ακίνητη περιουσία

Η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού, δεν μπορεί να υπερβαίνει το ποσό των 90.000 € για το μονοπρόσωπο νοικοκυριό, προσαυξανόμενη κατά 15.000 € για κάθε πρόσθετο μέλος και έως 150.000 €.

πηγή

 

 


 
Crosby Stills Nash & Young_2.jpg

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση



Created by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.