Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 313 επισκέπτες συνδεδεμένους
Πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για 10.000 ανέργους

Ένα ακόμη πρόγραμμα προοριζόμενο για ανέργους, προκειμένου να βρουν απασχόληση σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα ετοιμάζεται από τον ΟΑΕΔ  .

γράφει ο Αριστείδης Οντούλης
22 Νοε 2016

 



Το  «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων για την απασχόληση 10.000 ανέργων ηλικίας 30-49 ετών» εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και δια βίου Μάθηση 2014 -2020 (ΕΠ ΑΝΑΔ ΕΔΒΜ)» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Ήδη  έχει υπάρξει εκτεταμένη ειδησεογραφία σχετικά και το πρόγραμμα αναμένεται εντός της εβδομάδας να προκηρυχθεί από την διοίκηση του ΟΑΕΔ.

Ωφελούμενοι

Οι ωφελούμενοι του προγράμματος είναι άνεργοι, με χρόνο ανεργίας από 3 μήνες και άνω. Προτεραιότητα θα δοθεί σε περιπτώσεις μακροχρόνια ανέργων  (πάνω από 12 μήνες), ενώ οι άνεργοι με χρόνο μικρότερο του τριμήνου, δεν θα μπορούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα θα προσφέρει τη δυνατότητα στους ανέργους, που είναι εγγεγραμμένοι στα Μητρώα του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα τουλάχιστον τριών μηνών να προσληφθούν σε νέες θέσεις πλήρους απασχόλησης, σε ιδιωτικές επιχειρήσεις, Κοινωνικές Συνεταιριστικές επιχειρήσεις (Κοιν.Σ.Επ.) και γενικά εργοδότες που ασκούν τακτική οικονομική δραστηριότητα.

Ύψος Επιδότησης

Η επιδότηση που ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα είναι στο ποσό των 15€ την ημέρα, για την πρόσληψη ανέργων εγγεγραμμένων στα Μητρώα του για χρονικό διάστημα τριών έως και δώδεκα μηνών και στο ποσό των 18€ για την πρόσληψη μακροχρόνια ανέργων (ανέργων για περισσότερο από ένα έτος). Η επιχορήγηση των επιχειρήσεων για κάθε προσλαμβανόμενο άνεργο θα ξεκινά από την ημερομηνία πρόσληψής του και θα καταβάλλεται για χρονικό διάστημα 12 μηνών.

Διπλό Πληροφοριακό Σύστημα

Απαραίτητη προϋπόθεση για την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης για ένταξη στο  πρόγραμμα είναι η ενδιαφερόμενη επιχείρηση να είναι εγγεγραμμένη στο Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (ΟΠΣ) του ΟΑΕΔ καθώς και στο ΠΣΚΕ. Σημειώνεται ότι για κάθε αίτηση που υποβάλλει η επιχείρηση χρειάζεται ξεχωριστούς κωδικούς πρόσβασης και στα δύο πληροφοριακά συστήματα (ΟΠΣ και ΠΣΚΕ) τόσο για την έδρα της όσο και για κάθε ένα από τα υποκαταστήματά της, στα οποία επιθυμεί να απασχολήσει τους ωφελούμενους.

Το ΠΣΚΕ είναι ήδη γνωστό σε όσους έχουν εμπλακεί με κάποια επιδότηση μέσω ΕΣΠΑ από το 2012 και εφεξής. Πλέον θα χρησιμοποιηθεί και αυτή η πλατφόρμα για την επιτυχή υποβολή αίτησης στην δράση.

Για τη σύνδεση χρήστη στο ΠΣΚΕ η ενδιαφερόμενη επιχείρηση θα πρέπει να επισκεφθεί την  ηλεκτρονική διεύθυνση http://www.ependyseis.gr/mis και να υποβάλλει από τις 14 Νοεμβρίου 2016 ηλεκτρονική Αίτηση Απόδοσης Δικαιωμάτων Πρόσβασης προκειμένου να αποκτήσει κωδικό πρόσβασης και συνθηματικό. Πρέπει όμως να σημειωθεί ότι η πλατφόρμα είναι ακόμη μη διαθέσιμη μέχρι τη στιγμή που το παρόν κείμενο δημοσιεύεται, παρά μόνο για την λήψη κωδικών χρήστη.

Επισημαίνεται ότι οι υφιστάμενοι χρήστες του ΠΣΚΕ, με ίδιο ΑΦΜ, με αυτό της επιχειρήσεως–υποκαταστήματος που ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην παρούσα δράση, θα πρέπει κι αυτοί να προβούν στη δημιουργία νέου χρήστη.

Επιχειρήσεις που είναι ήδη εγγεγραμμένες στα μητρώα του ΟΑΕΔ οφείλουν να προσέλθουν στις αρμόδιες Υπηρεσίες του ΟΑΕΔ πριν την υποβολή της αίτησης εφόσον απαιτείται επικαιροποίηση των στοιχείων του,  εάν  πχ έχει υπάρξει αλλαγή στοιχείων της έδρας ή υποκαταστήματος, εάν δεν έχουν δηλώσει τυχόν υποκαταστήματα κλπ.

Επιχειρήσεις που δεν είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα του ΟΑΕΔ, προκειμένου να εγγραφούν, οφείλουν να επισκεφτούν την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ (ΚΠΑ2) στην αρμοδιότητα της οποίας ανήκει η έδρα ή τα υποκαταστήματα στα οποία θα απασχοληθούν οι ωφελούμενοι, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πρόσφατο καταστατικό ή βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος, ΑΦΜ).

Ύψος Επιδότησης

Κάθε επιχείρηση μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα για έναν έως και πέντε  ωφελούμενους ανάλογα με το προσωπικό που απασχολεί κατά την υποβολή της αίτησής της.

Οι επιχειρήσεις με προσωπικό έως τρία άτομα μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα για 1 ωφελούμενο
Οι επιχειρήσεις με προσωπικό 4 έως 8 άτομα για έως 2 ωφελούμενους
Οι επιχειρήσεις με προσωπικό 9 έως 19 άτομα για έως και 3 ωφελούμενους και
Οι επιχειρήσεις με προσωπικό άνω των 20 ατόμων για έως 5 ωφελούμενους.

Προϋπόθεση για την ένταξη της επιχείρησης στο πρόγραμμα είναι να μην έχει προβεί πρώτον, σε μείωση του προσωπικού της λόγω καταγγελίας σύμβασης (απόλυση χωρίς αντικατάσταση) στο χρονικό διάστημα των τριών μηνών (ημερολογιακά) που προηγούνται της ημερομηνίας υποβολής της αίτησης υπαγωγής στο πρόγραμμα και

δεύτερον, σε αλλαγή του καθεστώτος απασχόλησης -το ίδιο χρονικό διάστημα- για το σύνολο του προσωπικού που δηλώνει κατά την αίτηση υπαγωγής της στο πρόγραμμα.

Πρέπει ωστόσο να λάβει κανείς υπόψιν του πριν καταλήξει σε σχετική αίτηση, ότι αναμένονται και τα προγράμματα του ΕΣΠΑ, των οποίων η Β΄ φάση υποβολών, αναμένεται να είναι κοντά χρονικά. Τα προγράμματα αυτά, στην Α΄ φάση τους, ζητούσαν από τις επιχειρήσεις που θα ενταχθούν, να μην έχουν επιδοτηθεί, παρά μόνο σε προγράμματα κατάρτισης, άρα μία επιχείρηση που θα επιδοτηθεί από την δράση του ΟΑΕΔ και θελήσει να επιδοτηθεί από τις δράσεις του ΕΣΠΑ, θα πρέπει να λάβει υπόψιν της την πιθανότατα ο όρος να παραμείνει και στην Β΄ φάση.


See more at: http://www.isologismo.gr/new.php?id=101#sthash.oNk8ZW7N.F5H3lVhy.dpuf

 
allmanbrothersband.jpg

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση



Created by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.