Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 312 επισκέπτες συνδεδεμένους

SeeMe: Space Enabled Effects for Military Engagements


Πώς θα ήταν αν ο διοικητής και ο μαχητής μπορούσαν να έχουν την άποψη ενός αετού στο πεδίο της μάχης;

 

 

Αν και μοιάζει με κάτι από videogame, είναι μια τεχνολογία που ετοιμάζει η Raytheon και στήνει μια σειρά από μικρούς δορυφόρους μιας χρήσης που ονομάζει "small disposable satellites".

Αυτά τα επαναστατικά δορυφοράκια, θα εκτοξεύονται από μαχητικά και είναι οι δορυφόροι που ονομάζονται SeeMe. Τι θα παρέχουν; μια ΑΜΕΣΗ zoomed-in θέα του αντιπάλου και του πεδίου μάχης γενικότερα.

Δορυφόροι σε χαμηλή τροχιά (low-earth orbit sattelites) που θα ζυγίζουν όχι  πάνω από 10 κιλά και θά 'χουν μήκος ενός μέτρου θα μπορούν να δίνουν εικόνες σε πραγματικό χρόνο σε smartphones και tablets.

Η Raytheon ορίζει πως ένας τέτοιος "αστερισμός" από 24 δορυφόρους που θα δίνει εικόνα άμεσα, θα μπορεί να μείνει στη θέση του για 45 ημέρες. Το όλο πρόγραμμα 90 SeeMe (Space Enabled Effects for Military Engagements) θα δοκιμαστεί αρχικά με έξι δορυφόρους.

Μέσα και σε αυτό το παιχνίδι, η εξωτική DARPA, η διαβόητη "Υπηρεσία Προηγμένων Συστημάτων" έδωσε και $1.5 εκατομμύρια στη Raytheon για την υλοποίηση της ιδέας σε αρχικό στάδιο:" Δίνουμε σχεδόν σε πραγματικό χρόνο πληροφοριακά στοιχεία απευθείας στους μαχητές, εκεί όπου ακριβώς τα θέλουν και τους παρέχουμε ζωτικές επεξεργασμένες τακτικές πληροφορίες που μπορούν χρησιμοποιηθούν άμεσα" είπε ο κ. Tom Bussing, Αντιπρόεδρος στο τμήμα Advanced Missile Systems at Raytheon Missile Systems.

πηγή

 
john-mclaughlin-reuters.jpg

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση



Created by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.