Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 345 επισκέπτες συνδεδεμένους

Duga-3: ο Ρώσικος Τρυποκάρυδος

...και μετά μου λες... θεωρίες συνωμοσίας.

 

 

"Ρώσικος Τρυποκάρυδος" ονομάζονταν κοινώς ένας μυστηριώδης σταθμός παγκοσμίου εμβελείας που εξέπεμπε από την Ρωσία στα βραχέα κύματα από τον Ιούλιο του 1976 μέχρι τον Δεκέμβριο του 1989. Το όνομα του σταθμού δόθηκε από τον ήχο του σήματός του, που θύμιζε τον χαρακτηριστικό ήχο του τρυποκάρυδου, συχνότητας 10 Hz. Η ισχύς του σήματος, που υπολογίζεται στα 10 MW άλλαζε συχνότητα απρόβλεπτα, δημιουργώντας παράσιτα σε πολλούς σταθμούς όλων των ηπείρων, είτε ιδιωτικής, δημόσιας, επαγγελματικής, ερασιτεχνικής, πολιτικής ή και στρατιωτικής χρήσης.

Χιλιάδες διαμαρτυρίες διεθνώς έφτασαν στη Ρωσία. Αρχικά εκφράστηκαν διάφορες εικασίες, ότι το σήμα κάνει πλύση εγκεφάλου στους ανθρώπους όλης της Γης, ή ότι δημιουργεί καταστροφικά καιρικά φαινόμενα που έπλητταν τον κόσμο. Μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης "έγινε γνωστό" ότι "πρόκειται για τεχνολογία ραντάρ ονόματι Duga, το οποίο μπορούσε να βλέπει πέρα από τον ορίζοντα, γύρω από την Γη, και να αφουγκράζεται παγκόσμια τις εκτοξεύσεις πυραύλων".
Περισσότερες πληροφορίες έγιναν γνωστές μετά από την έκρηξη του πυρηνικού εργοστασίου στο Τσερνομπιλ το 1986, επειδή ένα τέτοιο ραντάρ ήταν εγκατεστημένο εκεί κοντά, οπότε ανακαλύφθηκε απ' τους Δυτικούς και φωτογραφήθηκε.

 

 

 

 

 

 

 

 
Duane-Allman-II.jpg

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση



Created by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.