Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 542 επισκέπτες συνδεδεμένους
Παππάς: Νομοσχέδιο εξόντωσης της ραδιοφωνίας με συνοπτικές διαδικασίες διαβούλευσης 6 ημερών.

"Σε πρώτη ανάγνωση το σ/ν για την ραδιοφωνία που αναρτήσατε, εκλαμβάνεται από τους ενδιαφερόμενους ως πρόθεση εξόντωσής τους."

 

>> Ήθελα νά 'ξερα ποιοί σε συμβουλεύουν κύριε Παππά μας. Γιατί ή σου λένε π@παριές και τις πιστεύεις, ή είσαι κακεντρεχής.
Και υποκριτής επίσης. Γιατί μας έλεγες πως σ' ενδιαφέρει η επιβίωση της περιφερειακής ραδιοφωνίας, ενώ αυτό που πας να μας κάνεις είναι να μας καταστρέψεις, να κλείσεις όλες τις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις.

Και δεν σε υποχρεώνει κανένας να το κάνεις, μην πας να μας πουλήσεις αυτό το παραμύθι για άλλοθι.
Θέλεις και τα κάνεις.

Ούτε έχουν εφαρμοστεί πουθενά στην Ευρώπη αυτά που πας να μας κάνεις -μόνο στην Νορβηγία, με ολέθρια αποτελέσματα- άρα ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ ΠΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΙΣ. Απόδειξέ μας ότι δεν είναι έτσι.

Θα υποχρεώσεις, λες, τους Έλληνες να τρέξουν όλοι να μπούν στην ουρά για ν' αλλάξουν όοολα τα ραδιόφωνα, στ' αυτοκίνητα, στα σπίτια, στα γραφεία, προκειμένου ν' ακούνε DAB, επειδή έτσι σου την σφύριξε, κύριε Παππά μας, να μας κάνεις... Νορβηγία, τρομάρα σου.

... και βέβαια, πομπούς, πυλώνες, κεραίες, link, γεννήτριες και γενικά τις εγκαταστάσεις των βάσεων εκπομπής στο βουνό, που αποτελούν το κύριο μέρος της επένδυσης ενός ραδιοσταθμού, δηλαδή, μας λες να τα πετάξουμε και να πλερώνουμε νταβατζηλίκι την DIGEA των εφοπλιστών, ή, όποιον άλλον μυριστεί αίμα και ορμήσει. Αυτό μας λες.

Είστε σοβαρός, τώρα, κύριε Παππά;


>> Εδώ δεν πρόκειται για καρχαρίες καναλάρχες, εφοπλιστάδες, τραπεζίτες, ολιγάρχες. Πρόκειται, ως επί το πλείστον, για μικρές επιχειρήσεις, πρόκειται για την πρόσβαση του απλού πολίτη σε δημόσιο αγαθό.

Μη μας πουλάς αριστεριλίκια, λοιπόν, γιατί δεν μασάμε. Αλλού αυτά.
Όταν σε κράζουν αυτοί που σας "στήριξαν", καλό θα είναι να συμμαζευτείς, γιατί το κακό που θα σας βρει θα επηρεάζει κι όλο τον λαό ταυτοχρόνως και ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΔΩΣΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΑΣ.


>> Αυτό λέγεται γαϊδουριά κύριε Παππά, δεν λέγεται διαβούλευση. Ντροπής πράματα.

Το σχέδιο νόμου:
"Αναρτήθηκε 4 Δεκεμβρίου 2017, 11:30
Ανοικτή σε Σχόλια έως 11 Δεκεμβρίου 2017, 09:00"
http://www.opengov.gr/digitalandbrief/?p=851 <<

Κατεβάστε το νομοσχέδιο σε .pdf απ' εδώ


>> Παράταση του χρόνου διαβούλευσης ζητά η ΠΕΙΡΑΣ από τον Υπ. ΨΗΠΤΕ κ. Παππά.
Στη σχετική επιστολή που έστειλε η Ένωση στον Υπουργό αναφέρει:

«Πριν την ψήφιση από τη Βουλή του ν. 2328/1995 ο προκάτοχος σας κ. Βενιζέλος είχε θέσει στη διάθεση της Ένωσης μας το προσχέδιο νόμου για περισσότερο από 12 μήνες.

Αντίστοιχα, ο 3592/2007 μας είχε δοθεί από τον κ. Ρουσόπουλο 9 μήνες πριν.

Και στις δύο περιπτώσεις τα προσχέδια ήταν βάση για διάλογο, επεξεργασία και διατύπωση προτάσεων που ενσωματώθηκαν στους νόμους ώστε ανταποκρίνονται στην εκάστοτε πραγματική κατάσταση του χώρου.

Οι εποχές αλλάζουν και πράγματι πρέπει να προχωρήσουμε μπροστά. Όμως οι 6 ημέρες που έχουμε (είχαμε) στη διάθεση μας για να συλλέξουμε απόψεις από 750 φορείς Ρ/Σ, να τις κωδικοποιήσουμε και να διατυπώσουμε τεκμηριωμένη γνώμη, είναι πέραν του ανθρωπίνως δυνατού.

Παρακαλούμε για την παράταση του χρόνου διαβούλευσης στο μέγιστο δυνατόν, αφού ένα τόσο σοβαρό νομοθέτημα που αλλάζει εκ βάθρων τις συνταγματικά κατοχυρωμένη παροχή προς τον πολίτη, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την ύπαρξη του ραδιοφώνου ελεύθερης λήψης και κατ’ επέκταση χιλιάδες θέσεις εργασίας, θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα πραγματικού διαλόγου και συναινετικών διαδικασιών.

Γνωρίζετε ότι, ειδικά, το ραδιόφωνο της περιφέρειας θεωρείται από τις λίγες ανεξάρτητες πηγές ενημέρωσης για τον Έλληνα πολίτη. Σε πρώτη ανάγνωση το σ/ν που αναρτήσατε εκλαμβάνεται από τους ενδιαφερόμενους ως πρόθεση εξόντωσης τους.
Διερωτώμενοι αν συντρέχουν σοβαροί λόγοι επίσπευσης του χρόνου διαβούλευσης μιας τόσο σημαντικής διαδικασίας, τους οποίους δεν γνωρίζουμε, παρακαλούμε για τις δικές Σας ενέργειες παράτασης του.»

Ενημέρωση ΠΕΙΡΑΣ
Πληροφορίες - Εγγραφές μελών: http://www.peiras.gr

*******************************

Κάποιες στοιχειώδεις προτάσεις

Βεβαίως, η ψηφιακή οργάνωση του ραδιοφώνου μπορεί να έχει και όφελος για τις ραδιοφωνικές επιχειρήσεις: την κατάργηση του κόστους των βάσεων εκπομπής, σε ενέργεια (ρεύμα), ενοίκια, τεχνική υποστήριξη, προστασία κλπ.

Ωστόσο θα πρέπει να υπάρχει εγγύηση για τα κόστη της ψηφιακής μετάδοσης από κάποια πλατφόρμα, καθώς έχουμε ως προηγούμενα παραδείγματα τις εξωφρενικές, εξοντωτικές οικονομικές απαιτήσεις της DIGEA από τα περιφερειακά τηλεοπτικά κανάλια, καθώς οι μέτοχοί της κατέχουν οι ίδιοι ανταγωνιστικά κανάλια, και ενώ λειτουργεί μονοπωλιακά, καθώς δεν υπάρχουν άλλες επιλογές.

Επίσης, η μετάβαση στην ψηφιακή εκπομπή θα πρέπει να γίνει με εξαιρετικά συγκρατημένο ρυθμό, παράλληλα με ταυτόχρονη συνέχιση των εκπομπών FM, ώστε να δοθεί άφθονος χρόνος στους πολίτες για την αγορά και αντικατάσταση των ραδιοφώνων FM, σε αυτοκίνητα, σπίτια, γραφεία, συνεργεία, κλπ.

Το πλεονέκτημα του ραδιοφώνου είναι η απλότητα και αμεσότητα της χρήσης - μπαίνεις στο αμάξι και πατάς "On".
Ο νομικός σχεδιασμός θα πρέπει να εγγυηθεί μια ορθολογική χρονική περίοδο μετάβασης, δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας, ειδ' άλλως οι περιφερειακοί ραδιοσταθμοί που οι περισσότεροι βρίσκονται στο μεταίχμιο της επιβίωσης, θα πάψουν να υπάρχουν, μαζί με τη ζητούμενη πολυφωνία και το πεδίο θα καταλάβουν οι γνωστοί ολιγάρχες.

Αν προκηρυχθεί διαγωνισμός, το ΕΣΡ θα πρέπει να προσέξει ώστε οι απαιτήσεις από τα περιφερειακά ραδιόφωνα να είναι προσγειωμένες στην οικονομική συγκυρία και να μην είναι εξωπραγματικές. Ειδ' άλλως το αποτέλεσμα θα είναι να περιέλθει η ραδιοφωνία στα χέρια της ολιγαρχίας.

Όμως, ο κ. υπουργός εξέδωσε ένα φιρμάνι χωρίς να θίξει τίποτε απ' όλ' αυτά, και έδωσε περίοδο διαβούλευσης 6 ημερών.
Αδυνατώ να κατανοήσω την λογική αυτής της κίνησης που δηλώνει ανεξήγητα απολυταρχική διάθεση. Φαίνεται ότι εκεί στην Αθήνα λειτουργούν σε κάποιο παράλληλο σύμπαν.
Όμως, Ελλάδα δεν είναι μόνον η Αθήνα.

έγραψε ο coach

 
Montmartre KENNY GARRETT 22 05 2010 Foto Hasse Ferrold 5.jpg

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση



Created by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.