Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 324 επισκέπτες συνδεδεμένους
Κυρία Υπουργέ Πολιτισμού, η Τέχνη δεν είναι αντικείμενο κερδοσκοπίας και χρηματισμού: NovaFM106, ΑΕΠΙ και GEA
Ο NovaFM106 Μαγνησίας υπηρετεί την Τέχνη και καυχώμεθα γι' αυτό! Υφιστάμεθα όμως ολοκληρωτικό πόλεμο από εισπρακτικές εταιρίες εμφανιζόμενες ως «προστάτες» καλλιτεχνικών δικαιωμάτων, όπως η ΑΕΠΙ και η GEA που απαιτούν εξωπραγματικά, εξοντωτικά για εμάς ποσά που ίσως ισχύουν στο παράλληλο σύμπαν των στελεχών τους, πάντως δεν ισχύουν στην κατεστραμμένη ελληνική περιφέρεια. Μήπως η επιλογή τους της συγκεκριμένης χρονικής συγκυρίας για πογκρόμ κατά της ελεύθερης ραδιοφωνίας κρύβει πολιτικό κίνητρο;

 

Μήπως η ωμά αντικοινωνική επίθεση των εισπρακτικών εταιριών ΑΕΠΙ και GEA με πογκρόμ κατά της ελεύθερης ραδιοφωνίας, στην συγκεκριμένη συγκυρία, κρύβει πολιτικό κίνητρο, δηλαδή την επιβάρυνση της ήδη απελπιστικής πολιτικο-οικονομικής κατάστασης, με στόχο την κυβέρνηση και όλους μας, με την εξόντωση ημών των μικρών αλλά «ενοχλητικών» ανεξαρτήτων φωνών, την κατάργηση, δηλαδή, της ελευθερίας του λόγου με επιδέξια πρόφαση;

Σίγουρα θα μας ήθελαν να λειτουργούμε ως πράκτορες των δικών τους συμφερόντων, προωθώντας τις δικές τους λίστες υποκουλτούρας, δεμένοι στο άρμα των δισκογραφικών.


Ο NovaFM106 ξεκίνησε τον Νοέμβριο του 2009 υπό την παρούσα ιδιοκτησιακή του μορφή.
Δεν αρνούμαστε τα δικαιώματα δημιουργών και παραγόντων, αν κι αυτό συζητάται, όχι όμως επί του παρόντος.
Οι «προστάτες» όμως αυτών αξιώνουν από εμάς «δικαιώματα» που αφορούν σε πρότερες επιχειρήσεις που ευθύνονταν για τον σταθμό, ποσά αστρονομικά, που δεν ανταποκρίνονται επ’ ουδενί στην πραγματικότητα της περιφέρειας.


Η ΑΕΠΙ, π.χ., πίστωσε αυθαιρέτως την προκαταβολή μας για το 2010 και τα επόμενα έτη σε αξιώσεις της έναντι τρίτων από το… 1999, όταν ο τωρινός κύριος του σταθμού ήταν 11 ετών μαθητής Δημοτικού σχολείου. Τον διώκει ποινικώς για αξιούμενα χρέη τρίτων!
Η GEA σήμερα εγείρει αξιώσεις της τάξεως των 35.000Ε (!) από το 2003, και πάλι από τον τότε μαθητή! Ο NovaFM μεχρι τον Νοέμβριο του 2009 ανήκε σε άλλες επιχειρήσεις από τις οποίες οι εν λόγω "προστάτες" ουδέποτε  αξίωσαν οτιδήποτε.

Μάλιστα, ο κατάλογος μουσικών τους οποίους δηλώνει πως «εκπροσωπεί» η GEA δεν είχε, έχει ή θα έχει την παραμικρή σχέση με το πρόγραμμα του NovaFM, θα μπορούσε κάλλιστα να είναι το “black list” μας.

Για αυτές τις κατα συρροήν ψευδείς καταγγελίες ενώπιον δικαστηρίων μηνύθηκαν και δικάζονται τον Ιανουάριο 2017.

Κυρία Υπουργέ Πολιτισμού, η Τέχνη δεν είναι αντικείμενο κερδοσκοπίας και χρηματισμού. Είναι έμπνευση, χάρισμα, είναι αγωγή ψυχής.
Ο στραγγαλισμός της ελεύθερης ραδιοφωνίας καταργεί ευσχήμως την ελευθερία του λόγου.


Ο NovaFM106 υπηρετεί την αυστηρά επιλεγμένη κλασική και σύγχρονη ξένη μουσική, όπως και την καθ’ ημάς παραδοσιακή μουσική, με μόνο κριτήριο την ποιότητα. Είμαστε υπερήφανοι γι' αυτό!
Ο NovaFM106 είναι μια αισθητική παρέμβαση στο ραδιόφωνο, μια ιδιαίτερη φωνή, ένα "ραδιόφωνο για εκλεκτικούς", γι' αυτούς που αγαπούν την Μουσική.
Σκοπός μας είναι η ψυχαγωγία δια της μουσικής.

Το επιτελείο των συνεργατών μας αποτελείται από μουσικούς, καθηγητές μουσικής, φιλόμουσους, μέλη της Λέσχης Φίλων της Μουσικής Βόλου, εραστές του μουσικού ραδιοφώνου. Ο NovaFM εξασφαλίζει πρόσβαση στην Μαζική Επικοινωνία σε μουσικούς και καλλιτέχνες, δίνει βήμα στους μουσικούς και φιλόμουσους, όπως άλλωστε ορίζει και το Σύνταγμα των Ελλήνων.

Λειτουργούμε αλληλέγγυα με τοπικές επιχειρήσεις ανάλογης στόχευσης, τις στηρίζουμε και στηριζόμαστε απ’ αυτές, με βαθιά αίσθηση κοινωνικής αλληλεγγύης, επιδιώκοντας απλώς να καλύπτουμε τα λειτουργικά μας έξοδα..

Στόχος μας δεν είναι η κερδοσκοπία αλλά η προσφορά στην Μουσική, την Τέχνη των Αγγέλων, επιλέγοντας από τα άνθη της Μουσικής.
Το πρόγραμμά μας παράγεται με στόχο την μουσική παιδεία, την κοινωνική αλληλεγγύη.

Προωθούμε τις δραστηριότητες και το έργο του Δημοτικού μας Ωδείου, του ΔΟΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και του Κέντρου Πολιτισμού De Chirico του Δήμου Βόλου, του Ιδρύματος Ν. & Ε. Πορφυρογένη στην Αγριά Βόλου, του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ «Ευμέλεια», του Διεθνούς Φεστιβάλ Κιθάρας, του Μουσικού Χωριού, της Διεθνούς Μουσικής Ακαδημίας, του Διεθνούς Φεστιβάλ Σύγχρονης Μουσικής “Συνθέρμια”, καλλιτεχνικών Συλλόγων, ωδείων και μουσικών συνόλων της τοπικής κοινωνίας μας, όπως άλλωστε επιτάσσει και το Σύνταγμα των Ελλήνων.

Κάποιοι ίσως μας θεωρήσουν αιθεροβάμονες μέσα στην περιρρέουσα ραδιοφωνική ατμόσφαιρα. Τις επιλογές μας όμως υπαγορεύει η αφιέρωσή μας στην Μουσική.

Θα επιμείνουμε στο κοινωνικό μας έργο, αν και δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση από τις εισπρακτικές εταιρίες.

Ο Νομοθέτης θα πρέπει να βιαστεί και να διαλύσει αυτό το καθεστώς της παρακμής. Απειλούμαστε με εξόντωση, εν μέσω κοινωνικής και οικονομικής κρίσης.
Κυρία Υπουργέ Πολιτισμού, βιαστείτε!

 

 
Dream_Dance (3).jpg

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση



Created by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.