Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 394 επισκέπτες συνδεδεμένους
Ακούν φθινόπωρο και τρέμουν...

Στελέχη της κυβέρνησης κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιούν για επερχόμενες ανεξέλεγκτες καταστάσεις: τρέμουν την επόμενη μέρα μετά τις μαζικές απολύσεις, αφού έστω και καθυστερημένα αντιλαμβάνονται πλέον τον μεγάλο κίνδυνο που θα προκύψει από τους χιλιάδες ανέργους.

 

 


Και αυτό γιατί παρότι ο πρωθυπουργός ζήτησε επιτάχυνση στις διαδικασίες διαθεσιμότητας των 25.000 υπαλλήλων αλλά και στις απολύσεις κάποιων εξ αυτών, εντούτοις, όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη του κυβερνητικού σχηματισμού, η πολιτεία δεν έχει φροντίσει να δημιουργήσει έναν οργανισμό στήριξης των ανθρώπων αυτών που θα βρεθούν στον δρόμο χωρίς εργασία και χρήματα. Οι  υπάρχουσες δομές του υπουργείου Εργασίας μαζί με  το ταμείο ανεργίας δεν επαρκούν πλέον για να αντιμετωπίσουν το κύμα της ανεργίας το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης έχουν κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, αφού πλέον αντιλαμβάνονται ότι τα πράγματα το φθινόπωρο δεν θα είναι μόνο δύσκολα αλλά και ανεξέλεγκτα.  «Ήδη υπάρχουν άνεργοι στις οικογένειες των ανθρώπων που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα ή απολύονται. Πώς αυτές οι οικογένειες θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις βασικές λειτουργίες μιας οικογένειας, αφού δεν θα μπαίνει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο τους», έλεγε με αγωνία κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης.


Παιχνίδι με τη φωτιά

Κάποιοι μάλιστα ισχυρίζονται ότι το θέμα αυτό ετέθη και στο Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο όμως ισχυρίστηκε ότι δεν υπάρχουν κονδύλια για να εφαρμοστεί αυτός ο μηχανισμός στήριξης των οικογενειών που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα. Άρα, απλώς θα πρέπει να αναμορφωθούν και να ανασυγκροτηθούν οι υπάρχοντες μηχανισμοί.


Πάντως, δεν είναι λίγοι εκείνοι μέσα στην κυβέρνηση που ισχυρίζονται ότι οι τρόικα και οι δανειστές μας παίζουν με τη φωτιά, αφού δεν αντιλαμβάνονται ότι πλέον το πρόβλημα δεν είναι εάν ένας πολίτης θα μπορεί να πληρώσει την εφορία του, αλλά εάν θα μπορεί να συντηρήσει  την οικογένειά του.


Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση αναζητά αγωνιωδώς –δηλαδή μέχρι τον Σεπτέμβριο– άλλους 5.500 δημόσιους  υπάλληλους  για να ενταχθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας μέχρι τον Σεπτέμβριο, ενώ μέχρι τα τέλη του χρόνου άλλοι 12.500 θα πρέπει να μετακινηθούν.


Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται  ιδιαίτερα προβληματισμένος αφού βλέπει τους συναδέλφους του να μη θέλουν να πάρουν μέρος στη «σφαγή των δημοσίων υπαλλήλων». Γι’ αυτό άλλωστε έγινε και η έντονη παρατήρηση του πρωθυπουργού προς όλους τους υπουργούς να επισπεύσουν γρήγορα τα θέματα της κινητικότητας στα υπουργεία τους. Παράλληλα, επιχειρήθηκε και η ψυχολογική τόνωση του υπουργού, με μια δημοσκόπηση που έλεγε ότι το 60% των ερωτηθέντων είναι υπέρ της κινητικότητας και των απολύσεων στο δημόσιο! Τα αποτελέσματα ήταν τόσο κραυγαλέα που και ο ίδιος ο υπουργός εξέφρασε την έκπληξή του....


Αδιέξοδο

Το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται η κυβέρνηση είναι εμφανές και οι μουρμούρες που υπάρχουν στην κοινοβουλευτική ομάδα της Ν.Δ. έχουν πλέον αρχίσει να αγγίζουν ιδιαίτερα το πρόσωπο του Αντ. Σαμαρά, αφού στελέχη του κόμματός του ισχυρίζονται ότι στο όνομα των γερμανικών εκλογών επιχειρείται να σβηστεί η  Ελλάδα  από τον χάρτη.


Είναι χαρακτηριστική η αμηχανία με την οποία αντιμετώπισε το Μέγαρο Μαξίμου τη δήλωση Σόιμπλε ότι μπορεί να καθυστερήσει η δόση γιατί η τρόικα δεν έχει δώσει την έκθεση προόδου. «Δηλαδή, όχι μόνο τρώμε το ξύλο με όλα αυτά που γίνονται στο δημόσιο, αλλά μας κάνουν και πλάκα ότι μπορεί να μην πάρουμε κανονικά τα χρήματα» σχολίαζαν βουλευτές της Ν.Δ. Μάλιστα χλεύαζαν και την σπουδή του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα να απαντήσει ότι με το φορολογικό νομοσχέδιο εκπληρώνονται όλα τα προαπαιτούμενα.


Μάλιστα, πολλοί βουλευτές και στελέχη της Ν.Δ. είχαν δείξει τη δυσαρέσκειά τους από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν την ημέρα της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου περισσότεροι από 70 βουλευτές πέρασαν από το γραφείο του Κώστα Καραμανλή μεταφέροντας ένα κλίμα απογοήτευσης, πανικού και αδιεξόδου. Μάλιστα, από την πλευρά του πρώην πρωθυπουργού υπήρξαν διαρροές ότι εάν υπάρξουν ξανά οριζόντιες περικοπές σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους, αυτός θα παραιτηθεί.


Ακόμα και η περιβόητη εξαγγελία για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση –η οποία ανακοινώθηκε με διάγγελμα στον ελληνικό λαό– δεν αναμένεται να φέρει φοβερά αποτελέσματα, αφού χάθηκε πολύτιμος χρόνος κατά την τουριστική περίοδο και το μέτρο αντικαταστάθηκε με την μη έκδοση αποδείξεων.


Ως «κερασάκι» στην τούρτα έρχονται να προστεθούν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που φτάνουν καθημερινά στο Μέγαρο Μαξίμου και οι οποίες εμφανίζουν την χειρότερη εικόνα της κυβέρνησης από τη στιγμή που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας. Οι πολίτες εμφανίζονται απογοητευμένοι, οι άνεργοι χωρίς ελπίδα να βρουν εργασία, ενώ το ποσοστό των φτωχών στη χώρα μεγαλώνει όλο και περισσότερο.


Το σύστημα αντιπερισπασμού με τη στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν φαίνεται πλέον να αποδίδει, ενώ κάποιες δημοσκοπήσεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας και εμφανίζουν την Ν.Δ. να παραμένει πρώτη στις προτιμήσεις του κόσμου απαξιώνονται από τους πολίτες.


Ακόμα όμως και ο βασικός εταίρος του Αντ. Σαμαρά, Ευάγγελος Βενιζέλος, φαίνεται να παίζει τα δικά του παιχνίδια πίσω από την πλάτη του πρωθυπουργού. Κάπως έτσι εξέλαβαν την αρνητική ψήφο που έδωσε ο έμπιστος συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκουλόπουλος στο πολυνομοσχέδιο για τους δημοτικούς υπαλλήλους  χωρίς να «ανοίξει μύτη». Οι συνεργάτες του Αντ. Σαμαρά  έχουν πλέον πειστεί ότι η κίνηση Κουκουλόπουλου έγινε σε πλήρη συνεργασία με τον Ευ. Βενιζέλο, παρά τα όσα περί του αντιθέτου διαμηνύθηκαν αρμοδίως στο Μέγαρο Μαξίμου.

πηγή

 
alFOSTER.jpg

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση



Created by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.