Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 328 επισκέπτες συνδεδεμένους
Οι μπαρμπούδος μπαίνουν στην Αβάνα ξημερώματα Πρωτοχρονιάς 1959

Ξημερώματα Πρωτοχρονιάς 1959.
Οι μπαρμπούδος μπαίνουν στην Αβάνα. 55 χρόνια Κουβάνικη Επανάσταση.

 


Στις 25 Νοεμβρίου του 1956 82 επαναστάτες, με τους Φιντέλ & Ραούλ Κάστρο και τον γιατρό Ερνέστο Τσε Γκεβάρα έπλευσαν με το πλοιάριο Γράνμα στον ποταμό Τούξπαν του Mεξικoύ με προορισμό την Κούβα, όπου έφτασαν στις 2 Δεκεμβρίου.
Κάπου 15-20 αντάρτες που κατάφεραν να ανασυνταχθούν και να καταφύγουν στα βουνά της Σιέρα Μαέστρα, στο νότιο μέρος του νησιού επέζησαν μετά από επίθεση των στρατευμάτων του Μπατίστα.


Ο Τσε, απ' εκείνη την ώρα, έλαβε ενεργό μέρος στις ένοπλες δραστηριότητες τον επαναστατών και ήταν ο πρώτος που έγινε Διοικητής (Κομαντάντε) του Επαναστατικού Στρατού της Κούβας, στις 21 Ιουλίου 1957.
Κατά τους επόμενους μήνες ο ανταρτοπόλεμος στην Σιέρρα Μαέστρα εναντίον των κατά πολύ ισχυρότερων δυνάμεων του Μπατίστα που είχαν και την ενεργή υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών σε πολεμικό υλικό και τεχνογνωσία ήταν ιδιαίτερα εκτεταμένος.



Η αποφασιστική μάχη του ένοπλου αγώνα κατέληξε στην κατάληψη της Σάντα Κλάρα απ' τους μπαρμπούδος στις 29 Δεκεμβρίου 1958.
Ο δρόμος για την Αβάνα ήταν ελεύθερος και ξημερώματα της 1ης Ιανουαρίου του 1959 οι μπαρμπούδος μπήκαν στην Αβάνα και ο Μπατίστα έγινε καπνός.

 
Duduk_5.JPG

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση



Created by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.