Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 339 επισκέπτες συνδεδεμένους
Lebensborn: Το πρόγραμμα αναπαραγωγής των SS

Οι Ναζί πριν ακόμη από τον πόλεμο ανησυχούσαν επειδή δεν γεννιόντουσαν αρκετά παιδιά με ξανθά μαλλιά και μπλε μάτια ενώ οι πολεμικές προοπτικές του Χίτλερ είχαν ανάγκη από χιλιάδες αφοσιωμένους στρατιώτες.
Έτσι, το 1935 επινοήθηκε το πρόγραμμα «Lebensborn» με το οποίο θα μπορούσε να αυξηθεί το ανθρώπινο απόθεμα της λεγομένης Αρίας Φυλής σε γυναίκες και κυρίως σε άνδρες.

 

 

lebesborn 1


Αρχικά, το πρόγραμμα αφορούσε μόνο στην Γερμανία και εξώγαμα παιδιά με άνδρες των Ες Ες. Ήταν παιδιά χωρίς οικογενειακή ταυτότητα, αλλά με "άρια" χαρακτηριστικά. Είχαν κάποιο όνομα, αλλά ήταν καταχωρημένα στα αρχεία με κάποιον αριθμό που αντιστοιχούσε στην "άρια" ταυτότητα τους. Προορίζονταν για ιδανικοί υπηρέτες του καθεστώτος. Μεγάλωναν σε ειδικές στέγες με την μητέρα τους ή σε ορφανοτροφεία. Άλλα παιδιά υιοθετήθηκαν "άξιες γερμανικές οικογένειες στην Γερμανία, στις ΗΠΑ και στην Νότια Αμερική.

Όμως με το ξέσπασμα του πολέμου το πρόγραμμα επεκτάθηκε σε πολλές κατεχόμενες ευρωπαϊκές χώρες.

 

Απαγωγές παιδιών με άρια χαρακτηριστικά


Οι στρατιώτες των SS που εισέβαλαν στις ευρωπαϊκές χώρες ενθαρρύνονταν, σε πρώτη φάση, να «σμίξουν» με τους ντόπιους, υπό την προϋπόθεση οι ντόπιοι να έχουν σκανδιναβικά χαρακτηριστικά, ώστε να εξασφαλίζεται η φυλετική καθαρότητα.

Η κυριότερη βάση ανατροφής των παιδιών ήταν η Νορβηγία. Όσες γυναίκες έμεναν έγκυες μεταφέρονταν στα σπίτια του προγράμματος, όπου είχαν εξασφαλισμένο ασφαλές περιβάλλον για να γεννήσουν.

Με αυτόν τον τρόπο γεννήθηκαν περίπου 16 με 20.000 μωρά κατά τη διάρκεια του πολέμου και φυσικά ανατράφηκαν με τα ναζιστικά πρότυπα, τουλάχιστον μέχρι την κατάρρευση του καθεστώτος.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δεν αποδείχτηκαν με επαρκή στοιχεία, μόλις διαπιστώθηκε ότι ο ρυθμός αναπαραγωγής δεν ήταν ικανοποιητικός, άρχισαν οι απαγωγές βρεφών με ξανθά μαλλιά και μπλε ή πράσινα μάτια, κάποια από τα οποία ήταν ορφανά.

 

Κάποια άλλα παιδιά τα έδωσαν οι ίδιοι οι γονείς τους για να τα γλιτώσουν από τα δεινά του πολέμου.
Σε άλλες περιπτώσεις, τα παιδιά απήχθησαν από την οικογένεια τους, ειδικά εκείνα που είχαν έντονα γαλάζια μάτια.

Σε αυτή την περίπτωση και μέσα στην δίνη του πολέμου δεν γίνονταν γενετικές εξετάσεις.
Τα παιδιά που «ταίριαζαν», παρέμεναν στο πρόγραμμα ή υιοθετούνταν από γερμανικές οικογένειες. Όσα κρίνονταν ακατάλληλα στέλνονταν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Η Πολωνία εκτιμά ότι έχασε 200.000 παιδιά από τους Γερμανούς, αλλά ο ακριβής αριθμός είναι άγνωστος. Κάποια από αυτά δεν έμαθαν ποτέ την αληθινή καταγωγή τους. Παιδιά απήχθησαν επίσης από την Γιουγκοσλαβία, την Ρωσία, την Ουκρανία, την Τσεχία, την Ρουμανία, την Εσθονία και την Λιθουανία....



Το Γραφείο Φυλής των SS

Στην δίκη της Νυρεμβέργης δεν βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για την άμεση εμπλοκή της οργάνωσης «Lebensborn» στην απαγωγή παιδιών από την Πολωνία. Ωστόσο, ο Χάινριχ Χίμμλερ κατηγορείται ότι μαζί με άλλα στελέχη της ναζιστικής ιεραρχίας οργάνωσαν έναν πρόγραμμα απαγωγών και εκγερμανισμού χιλιάδων παιδιών από την Πολωνία.

Ο Χίμμλερ, στις 13 Σεπτεμβρίου του 1936, έγραφε στα μέλη των  SS:
«Η οργάνωση «Lebensborn e.V.» εξυπηρετεί τους ηγέτες SS στην επιλογή και υιοθεσία προικισμένων παιδιών. Η οργάνωση βρίσκεται κάτω από τη δική μου διεύθυνση και αποτελεί τμήμα του Κεντρικού Γραφείου Φυλής των  SS, επιφορτισμένο με τις ακόλουθες υποχρεώσεις:

1. Υποστήριξη σε πολυμελείς οικογένειες με πολύτιμα φυλετικά, βιολογικά και κληρονομικά χαρακτηριστικά.

2 Στέγαση και φροντίδα σε έγκυες γυναίκες με πολύτιμα φυλετικά, βιολογικά και κληρονομικά χαρακτηριστικά, οι οποίες μετά από ενδελεχή εξέταση από το Γραφείο, κρίνονται ικανές να φέρουν στον κόσμο παιδιά με τα ίδια πολύτιμα χαρακτηριστικά.

3 Μέριμνα για τα παιδιά και τις μητέρες τους. Είναι καθήκον τιμής όλων των επιτελών του Κεντρικού Γραφείου να γίνουν μέλη της «Lebensborn eV». Η αίτηση εισαγωγής πρέπει να κατατεθεί έως τις 23 Σεπτεμβρίου 1936.»...




πηγή

 

Κάποια άλλα παιδιά τα έδωσαν οι γονείς τους για να τα γλιτώσουν από τα δεινά του πολέμου και σε πολλές περιπτώσεις, τα παιδιά απήχθησαν μπροστά στην οικογένεια τους, ειδικά εκείνα που είχαν έντονα γαλάζια μάτια. Σε αυτή την περίπτωση και στη δίνη του πολέμου, δεν γίνονταν γενετικές εξετάσεις. Τα παιδιά που «ταίριαζαν», παρέμεναν στο πρόγραμμα ή υιοθετούνταν από γερμανικές οικογένειες. Όσα κρίνονταν ακατάλληλα τα έστελναν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η Πολωνία εκτιμά ότι έχασε 200.000 παιδιά από τους Γερμανούς, αλλά ο ακριβής αριθμός είναι άγνωστος. Κάποια από αυτά δεν έμαθαν ποτέ την αληθινή καταγωγή τους. Παιδιά απήχθησαν επίσης από τη Γιουγκοσλαβία, τη Ρωσία, την Ουκρανία, την Τσεχία, τη Ρουμανία, την Εσθονία και τη Λιθουανία....

Διαβάστε όλο το άρθρο: www.mixanitouxronou.gr/to-programma-gia-tin-anaparagogi-tis-arias-filis-chiliades-exogama-ton-es-es-ke-apagoges-pedion-me-aria-charaktiristika/
 
drums.jpg

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση



Created by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.