Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 435 επισκέπτες συνδεδεμένους
Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ "Ευμέλεια" Ι (2012)
1o Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αγριάς "Ευμέλεια"

«Ποιος θα τολμούσε να κάνει κάτι μετά τον Μπετόβεν;»

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Φραντς Σούμπερτ, το μεγαλύτερο μελωδό όλων των εποχών, τον ταπεινό αλλά ταυτόχρονα γίγαντα-μουσουργό που ακολουθούσε κλαίγοντας το φέρετρο στην κηδεία του Μπετόβεν, χωρίς να ξέρει ότι σε ένα χρόνο θα πέθαινε κι εκείνος στην τραγική ηλικία των 31 ετών. Στα λόγια αυτά καθώς και σε πολλά άλλα θέματα απαντάει η πραγματικά συγκλονιστική και πολυβραβευμένη ταινία του Κρίστοφερ Νούπεν, «Σούμπερτ – Η μεγαλύτερη αγάπη και η μεγαλύτερη θλίψη», η οποία προβάλλεται αύριο Παρασκευή 6 Απριλίου στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στα πλαίσια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ «Ευμέλεια», το οποίο σημείωσε ήδη τεράστια επιτυχία.



Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ 'Ευμέλεια" (2012)






Σάββατο 07/04/2012 ώρα 20:30
«Τραγούδια αγάπης από όλο τον κόσμο»:
Μπιμπιάνα Νβόμπιλο, Σοπράνο (Αυστρία) / Γιόνας Σκέλμπω, Κιθάρα (Δανία / Αυστρία)

Δείτε ζωντανά εδώ κατα τις ώρες των συναυλιών.

1o Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αγριάς "Ευμέλεια"


Καλλιτεχνική επιμέλεια Ντίνου Μαστρογιάννη
Διοργάνωση του Πορφυρογενείου Ιδρύματος
Αγριά Βόλου, Ελλάς
28 Μαρτίου ως 7 Απριλίου
*************************

 

«Ποιος θα τολμούσε να κάνει κάτι μετά τον Μπετόβεν;»

Τα λόγια αυτά ανήκουν στον Φραντς Σούμπερτ, το μεγαλύτερο μελωδό όλων των εποχών, τον ταπεινό αλλά ταυτόχρονα γίγαντα-μουσουργό που ακολουθούσε κλαίγοντας το φέρετρο στην κηδεία του Μπετόβεν, χωρίς να ξέρει ότι σε ένα χρόνο θα πέθαινε κι εκείνος στην τραγική ηλικία των 31 ετών. Στα λόγια αυτά καθώς και σε πολλά άλλα θέματα απαντάει η πραγματικά συγκλονιστική και πολυβραβευμένη ταινία του Κρίστοφερ Νούπεν, «Σούμπερτ – Η μεγαλύτερη αγάπη και η μεγαλύτερη θλίψη», η οποία προβάλλεται αύριο Παρασκευή 6 Απριλίου στις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη στα πλαίσια του Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ «Ευμέλεια», το οποίο σημείωσε ήδη τεράστια επιτυχία.

Ο θρυλικός σκηνοθέτης Κρίστοφερ Νούπεν,

ο μεγαλύτερος σκηνοθέτης μουσικών ντοκιμαντέρ, ο άνθρωπος που φιλμογράφησε μερικούς από τους μεγαλύτερους μουσικούς του 20ού αιώνα (όπως τον Αντρές Σεγκόβια, τη Ζακλίν ντυ Πρε, τον Βλαντίμιρ Ασκενάζυ, τον Ίτζακ Πέρλμαν) και αποτύπωσε με μοναδικό τρόπο σε ντοκιμαντέρ τη ζωή των Τσαϊκόφσκυ, Σιμπέλιους, Σούμπερτ και πρόσφατα του Παγκανίνι, αναφέρει χαρακτηριστικά σε προσωπικό μήνυμά του προς το Φεστιβάλ «Ευμέλεια»:

«Στέλνω τις ευχαριστίες μου προς το Φεστιβάλ ‘Ευμέλεια’ που αποφάσισε να προβάλει την ταινία μου για τον Σούμπερτ. Είναι ένα από τα πιο δύσκολα πράγματα που έχουμε ποτέ προσπαθήσει να κάνουμε, γιατί ο Σούμπερτ είναι τόσο μεγάλος και τόσο αγαπητός, αλλά ταυτόχρονα όμως και τόσο παρεξηγημένος, που κατά κάποιο τρόπο έχει υποτιμηθεί.

Μας πήρε 10 χρόνια για να γυρίσουμε σωστά αυτό το φιλμ, αλλά φαίνεται ότι τα καταφέραμε στο τέλος, τουλάχιστον σε κάποιο βαθμό, και ελπίζω ότι όλα αυτά θα έχουν νόημα για το ακροατήριό σας. Έδωσα το σύνολο της επαγγελματικής μου ζωής, με το να προσπαθώ να χρησιμοποιήσω τον κινηματογράφο, προκειμένου να φέρει τους ανθρώπους στη μουσική και τη μουσική στους ανθρώπους.

Είναι τιμή μου που η ταινία αυτή θα προβληθεί στο Φεστιβάλ σας, καθώς και το ότι θα μοιραστώ αυτό, με το οποίο ασχολούμαι, μαζί σας. Ευχαριστώ!»

 

********************

 

 

Στο Πολιτιστικό Κέντρο του Κοινωφελούς Ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη , στην Αγριά Βόλου, σήμερα Πέμπτη 5 Απριλίου , στις 8.30 το βράδυ πραγματοποιείται στα πλαίσια του 1ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ «Ευμέλεια» ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ για Βιολί και Πιάνο. Δύο από τις πλέον χαρισματικότερες καλλιτέχνιδες που προσκλήθηκαν στο Φεστιβάλ, η Ολλανδέζα βιολονίστρια Λισάν Σούτερμπρουκ και η Κροάτισα πιανίστα Βεντράνα Κόβατς, θα παρουσιάσουν μερικά από τα πιο κορυφαία έργα της φιλολογίας για Βιολί και Πιάνο όλων των εποχών, όπως η Σονάτα του Φρανκ, οι «Τσιγγάνικοι Σκοποί» του Σαραζάτε, η 3η Σονάτα του Γκρηγκ κ.α. Η είσοδος είναι πάντα ελεύθερη για το κοινό και οι όλες οι συναυλίες μεταδίδονται ζωντανά μέσω διαδικτύου σε παγκόσμιο επίπεδο από την ιστοσελίδα του Φεστιβάλ (www.evmelia-festival.org), κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με την τεχνογνωσία της εταιρείας Friktoria Data Services.

 

 

Λισάν Σούτερμπρουκ

Σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών η βιολονίστρια Λισάν Σούτερμπρουκ έκανε το ντεμπούτο της στο Άμστερνταμ με την Ορχήστρα Κοντσέρτγκεμπάου ερμηνεύοντας το Κοντσέρτο του Χατσατουριάν και έκτοτε συνέπραξε ως σολίστ με πολλές ορχήστρες, όπως: Φιλαρμονική Ορχήστρα της Ολλανδίας, Ολλανδική Ορχήστρα Δωματίου, Ολλανδική Εθνική Ορχήστρα Νέων, Κρατική Ορχήστρα της Φρανκφούρτης επί του Όντερ, Φιλαρμονική του Μπάντεν-Μπάντεν, Ορχήστρα Δωματίου της Ζυρίχης κ.α. Βραβεύτηκε πρόσφατα με το 2ο Βραβείο στο Ολλανδικό Εθνικό Διαγωνισμό “Oskar Back” (2011), και με το 2ο Βραβείο στο Διαγωνισμό για σόλο Βιολί της Κρεμόνας (2010), όπου απέσπασε και το βραβείο για την καλύτερη ερμηνεία έργου σύγχρονης μουσικής (με έργο του G. P. Luppi). Κέρδισε το 1ο Βραβείο στον Ολλανδικό Εθνικό Διαγωνισμό Βιολιού “Oskar Back” του 2007, τιμήθηκε με το Βραβείο “Kersjes van de Groenekan” (2007). Tο 2008 το Φεστιβάλ “Gelderse Muziekzomer” της απένειμε τον τίτλο “Young Artist in Residence». Η Λισάν Σούτερμπρουκ κέρδισε κι άλλα βραβεία, όπως αυτό των “Iordens Violindays” το 1996 και 1998, το Βραβείο του Διαγωνισμού «Πριγκίπισσα Χριστίνα» το 1997, καθώς και Βραβεία στους Διαγωνισμούς “Davina van Wely” (1999) και “Internationaler Wettbewerb für Violine” (2001). Κατά τη διάρκεια της “Διεθνούς Μουσικής Ακαδημίας Carl Flesh” του 2004 στο Μπάντεν-Μπάντεν τιμήθηκε με το Βραβείο "Förderpreis der Patronatsgesellschaft für Theater und Orchester Baden-Baden". Η Λισάν Σούτερμπρουκ σπούδασε με την Coosje Wijzenbeek και τη Vera Beths στο Βασιλικό Ωδείο της Χάγης, όπου τελείωσε και το μεταπτυχιακό της (Master) το 2008 με Άριστα. Σήμερα παρακολουθεί ένα άλλο τμήμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στο Γκρατς της Αυστρίας, με τον καθηγητή τον Eszter Haffner. Παίζει σ’ ένα βιολί “Ferdinando Gagliano” του 1773, προσφερόμενο για ένα διάστημα από τον Οργανισμό “Oskar Back Studiefonds”.

 

Βεντράνα Κόβατς


Χαρακτηρίστηκε ως «μετενσάρκωση του Ρίχτερ, αλλά γένους θηλυκού», από την “Livejournal Nirlem” της Ρωσίας. Γεννήθηκε στην Ποντγκόριτσα (Μαυροβούνιο). Αποφοίτησε από το Ωδείο Τσαϊκόφσκι της Μόσχας με καθηγητή τον Λεβ Ναούμοφ. Έχει επίσης μελετήσει κοντά στους Λαζάρ Μπέρμαν, Βλαντίμιρ Ασκενάζυ, Στήβεν Κοβάτσεβιτς, Ζόλταν Κότσις, κ.α. Ζει στη Βιέννη και είναι Δ/ντρια του Μουσικού Σχολείου του Ντούγκοπόλιε (κοντά στο Σπλιτ της Κροατίας). Έπαιξε στις αίθουσες «Τσαϊκόφσκι» και «Ρωσία» στη Μόσχα, στην αίθουσα «Ραχμάνινοφ» του Ωδείου Τσαϊκόφσκι επίσης στη Μόσχα, στην Ιαπωνία, στο Ζάγκρεμπ (αίθουσα «Λισίνσκι»), στα Θερινά Μουσικά Φεστιβάλ του Ντουμπρόβνικ, του Ζάγκεμπ και του Σπλιτ, στο Εθνικό Θέατρο του Μαυροβουνίου, στο Κονσερβατουάρ «Τζιουζέπε Βέρντι» του Μιλάνου, στο Φεστιβάλ «Μουσικός Μάιος της Φλωρεντίας», στο Φεστιβάλ «Λίστ» του Σαν Μπενεντέτο ντελ Τρόντο, καθώς και στην Αγγλία, ΗΠΑ, Ολλανδία, Αυστρία, Γερμανία και Κύπρο. Είναι νικήτρια πολλών διεθνών διαγωνισμών στη Ρωσία, Ιταλία, πρώην Γιουγκοσλαβία, καθώς και φιναλίστ του Διαγωνισμού «Τζίνα Μπαχάουερ» στις ΗΠΑ. Έχει ηχογραφήσει ατομικά ρεσιτάλ καθώς και Κοντσέρτα ως σολίστ με ορχήστρα για το περίφημο κανάλι «Κουλτούρα» της Ρωσίας και το “Dowani International” της Ελβετίας. Συναυλίες της έχουν μεταδοθεί από την Κροατική Τηλεόραση και την Τηλεόραση του Μαυροβουνίου, το κανάλι «Κουλτούρα Τελεκανάλ» της Ρωσίας κ.α. Έχει συμπράξει ως σολίστ με τη Ρωσική Φιλαρμονική, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βερόνικα Ντουντάροβα, την Ορχήστρα «Μούζικα Βίβα», τη Συμφωνική Ορχήστρα Kiyushu, τη Σλοβένικη Φιλαρμονική, τη Συμφωνική Ορχήστρα της Κύπρου, η Ορχήστρα Εγχόρδων του Μαυροβουνίου κ.α. Παράλληλα με την πιανιστική της καριέρα, σπούδασε κλασικό τραγούδι (όπερα) στο Κονσερβατουάρ της Βιέννης. Ήδη έπαιξε στην Αυστρία το ρόλο της «Τζιανέτα» στην όπερα «Το ελιξίριο του έρωτα» του Ντονιτσέτι και τον πρωταγωνιστικό ρόλο της μητέρας στην ελληνική όπερα «Επιτάφιος» του Γιάννη Χατζηλοΐζου (Κύπρος).


Σάββατο 07/04/2012 ώρα 20:30
«Τραγούδια αγάπης από όλο τον κόσμο»:
Μπιμπιάνα Νβόμπιλο, Σοπράνο (Αυστρία) / Γιόνας Σκέλμπω, Κιθάρα (Δανία / Αυστρία)



Χορηγοί επικοινωνίας


Τετάρτη 28/03/2012, ώρα 20:30
Από τον Χατσατουριάν στον Γκέρσουϊν μέσω ... Ελλάδας
Μπόμπυ Γιότσοφ, Κλαρινέτο (Βουλγαρία) / Παντελής Κεραμίδης, Βιολί / Σιμόνε ντε Σένα, Βιολοντσέλο (Ιταλία) / Αντονίνα Τέα Σάλα, Πιάνο (Σερβία / Ιταλία)

Πέμπτη 29/03/2012, ώρα 20:00
Προβολή της βραβευμένης ταινίας “Rhapsody“για τον διάσημο Βούλγαρο συνθέτη Πάντσο Βλαντιγκέροφ

Παρασκευή 30/03/2012 ώρα 20:30
Ρεσιτάλ για Βιολοντσέλο και Πιάνο
Mαριέτκα Χρίμπερνικ, Βιολοντσέλο / Μάρκο Χρίμπερνικ, Πιάνο (Σλοβενία)

Σάββατο 31/03/2012 ώρα 19:00
Προβολή της ταινίας “Deo Gratias” για τον Τσέχο συνθέτη Α. Ντβόρζακ

Σάββατο 31/03/2012 ώρα 20:30
«Τα τραγούδια της μητέρας μου» - Αριστουργήματα της τσέχικης μουσικής
Χιλντεγκάρντ Φενώ, Βιολί (Γαλλία) / Γιούλια Κουλίκοβα, Πιάνο (Ρωσία) / Μπόμπυ Γιότσοφ, Κλαρινέτο (Βουλγαρία) / Σιμόνε ντε Σένα, Βιολοντσέλο (Ιταλία)

Κυριακή 01/04/12 ώρα 20:30
Ρεσιτάλ Πιάνου: Ναντέζντα Βλάεβα (Βουλγαρία / ΗΠΑ)
Στη μνήμη του Ρομπέρτο Σίντον

Δευτέρα 02/04/12 ώρα 17:00
Προβολή της ταινίας ”Θέα από τον Όλυμπο – Πορτραίτο του συνθέτη Τζων Ψαθά με την παρουσία του ιδίου

Δευτέρα 02/04/12 ώρα 20:30
Η βραδιά του Τζων Ψαθά – τιμώμενου συνθέτη με την παρουσία του ιδίου (Ελλάδα / Νέα Ζηλανδία)
Ρουσάνντα Πανφίλι, Βιολί (Μολδαβία / Αυστρία) / Μαριέτκα Χρίμπενικ, Βιολοντσέλο (Σλοβενία) / Γιούλια Κουλίκοβα, Πιάνο (Ρωσία)

Τετάρτη 04/04/2012 ώρα 20:30
Φιλαρμονική Ορχήστρα της Μπάνια Λούκα (Βοσνία-Ερζεγοβίνη)
Δ/ντρια Ορχήστρας: Βανέσα Κρέμενοβιτς / Σολίστ: Ρουστέμ Αμπιάζοφ, Βιολί (Ρωσία)

Πέμπτη 05/04/2012 ώρα 20:30
Ρεσιτάλ για Βιολί και Πιάνο
Λισάν Σούτερμπρουκ, Βιολί (Ολλανδία) / Βεντράνα Κόβατς, Πιάνο (Μαυροβούνιο / Κροατία)

Παρασκευή 06/4/2012, ώρα 20:00
Προβολή της βραβευμένης ταινίας του Άγγλου σκηνοθέτη Christopher Nupen “The greatest love and the greatest sorrow” για τον Φραντς Σούμπερτ

*****************************





Βιογραφικά καλλιτεχνών:
Ναντέζντα Βλάεβα
Nadejda Vlaeva

Οι ερμηνείες της έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, οπουδήποτε εμφανίστηκε. Ο πιανίστας Λαζάρ Μπέρμαν έγραψε: “Παίζει με τον τρόπο που κελαηδάει ένα πουλί…Διαθέτει αυτό που οι Ρώσοι αποκαλούν ‘Θείο-δώρο’ και που κανένας δάσκαλος δεν μπορεί να πετύχει.” Έδωσε ρεσιτάλ στη Βουλγαρία, Ρωσία, Σλοβακία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Γερμανία, Αγγλία, Ισπανία, Νησιά Μπαρμπάντος, Καναδά και ΗΠΑ. Συνέπραξε με τη Συμφωνική Ορχήστρα της Βουδαπέστης, Φιλαρμονική Ορχήστρα του Κάλγκαρυ, «Καπέλα Ιστροπολιτάνα» της Μπρατισλάβας, Συμφωνική του Εδιμβούργου, Φιλαρμονική του Βρότσλαβ κ.α. Ηχογράφησε για το ραδιόφωνο και εμφανίστηκε στην τηλεόραση σε πολλές χώρες. Ανάμεσα στις μεγαλύτερες διακρίσεις της συμπεριλαμβάνονται το 1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό Λιστ (Λούκα Ιταλίας), το 3ο Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Λιστ της Βουδαπέστης, και το Βραβείο της Yamaha για την καλύτερη ερμηνεία έργων του Μπραμς (Βαϊμάρη). Το 2ο CD της με μουσική για Πιάνο του Λιστ κέρδισε το Διεθνές “Grand Prix Liszt” (άλλοι προηγούμενοι νικητές: Πολλίνι, Μπρένντελ, Κότσις, Τσίφρα, Μπέρνσταϊν και Σόλτι). Το 3ο της CD (έργα για Πιάνο και Ορχήστρα του Σοπέν) πήρε εγκωμιαστικές κριτικές από το περιοδικό "International Record Review." Το πιο πρόσφατο CD της, "A Treasury of Russian Romantic Piano", πήρε διθυραμβικές κριτικές από τα περιοδικά Gramophone, International Record Review, BBC Music Magazine, American Record Guide, Pianist Magazine. Η Ναντέζντα Βλάεβα γενήθηκε στη Σόφια και άρχισε μαθήματα Πιάνου σε ηλικία 5 ετών. Μαθήτευσε στο Μουσικό Σχολείο της Σόφιας, στην Ακαδημία «Πάντσο Βλαντιγκέροφ», στο Κονσερβατουάρ “Sweelinck” του Άμστερνταμ, και στο Manhattan School of Music με τους Antoanetta Arsova, Anton Dikov, Jan Wijn, και Ruth Laredo. Εργάστηκε επίσης στενά με τον Λαζάρ Μπέρμαν. Ζει στη Νέα Υόρκη, όπου έχει παίξει στο ‘Carnegie Weil Recital Hall’, το ‘Rose Hall’ στο ‘Lincoln Center’ και στο ‘Merkin Concert Hall’.

 



Χιλντεγκάρντ Φενώ, Βιολί
Hildegarde Fesneau

Η Χιλντεγκάρντ Φενώ γεννήθηκε το 1995. Ξεκίνησε μαθήματα βιολιού σε ηλικία πέντε ετών με τον G. Khintibidze. Βραβεύτηκε πολλές φορές στο Διαγωνισμό «Φλόγα» και έλαβε μέρος μεταξύ άλλων στο “Φεστιβάλ Μιγιώ”, τη “Μουσική Άνοιξη του Saint-Cosme» (Τουρ Γαλλίας) και στα “Concerts de Poche”. Το 2006 έλαβε το «Μετάλλιο του Προέδρου της Ιταλικής Δημοκρατίας» μετά από τη νίκη της στο Διαγωνισμό «Ποστακίνι», όπου έλαβε τον τίτλο του «απόλυτου νικητή», όπως επίσης και το Βραβείο «Ενέσκου». Τα βραβεία της εξασφάλισαν μια λαμπρή καριέρα και συνεργασίες με τους μαέστρους Πάουλ Κίντς, Σέϊζι Οζάουα κ.α. Πρόσφατα έπαιξε στην περίφημη «Σαλ Πλεγιέλ» του Παρισιού ως σολίστ με τη Συμφωνική Ορχήστρα του Λονδίνου στα πλαίσια του εκπαιδευτικού προγράμματος “Take a bow”. Από το 2010 είναι σπουδάστρια του Κονσερβατουάρ του Παρισιού στην τάξη των Αλέξις Γκαλπερίν και Άννα Χάας.


Γιούλια Κουλίκοβα, Πιάνο
Julia Coolikova

Η Γιούλια Κουλίκοβα γεννήθηκε το 1987 και σύντομα πήρε βραβεία σε πολλούς τοπικούς διαγωνισμούς πιάνου, σύνθεσης και μουσικής δωματίου. Αργότερα σπούδασε στο Κρατικό Μουσικό Παιδαγωγικό Ινστιτούτο του Ιπολίτωφ-Ιβάνωφ. Βραβεύτηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ Νέων της Μόσχας το 2003 και στο Διεθνή Διαγωνισμό Σύγχρονης Μουσικής στη Ruza. Έλαβε τιμητικό Δίπλωμα στο Διαγωνισμό Ρομαντικής Μουσικής στη Μόσχα. Μπήκε στην Κρατική Μουσική Ακαδημία "Τσαϊκόφσκι" το 2007 και σπούδασε με τους N. S. Gavrilova V. V. Pushechnikov. Έχει παρακολουθήσει master-classes με τους Van Cliburn, Boris Petrushansky κ.α. Ερμηνεύει τακτικά ένα ευρύ ρεπερτόριο τόσο ως σολίστ όσο και σε συναυλίες μουσικής δωματίου στη Ρωσία και το εξωτερικό (Ιταλία, Κάννες, Ελλάδα και αλλού). Έχει συνεργαστεί με τον Vladimir Ponkin το 2005. Παράλληλα με τις δραστηριότητές της στον τομέα της κλασικής μουσικής, έχει και πολλές άλλες δραστηριότητες: πήρε το βραβείο στο Φεστιβάλ «Silver Century» στη Μόσχα ως σκηνοθέτρια το 2011 και έλαβε επίσης μέρος και πήρε τιμητικό Δίπλωμα στο Φεστιβάλ τζαζ στην Penza. Αυτή τη στιγμή η Γιούλια Κουλίκοβα έχει μια πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα. Είναι μέλος του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Lions Club» και λαμβάνει μέρος σε όλες τις δραστηριότητές του. Εργάζεται ως πιανίστα του «Heavenlybridge Fund» και παίζει με τους σολίστ της Ρωσικής Κρατικής Ορχήστρας (ορχήστρα του Μιχαήλ Πλετνιώφ). Συνεργάζεται με το Russian Artistic Art Fund και τη Νεανική Ορχήστρα Δωματίου της Μόσχας του Valery Vorona.



Μπόμπυ Γιότσοφ, Κλαρινέτο
Bobby Yotzov

Ο Μπόμπυ Γιότσοφ γεννήθηκε στη Σόφια το 1966 και τελείωσε τις σπουδές του στην τάξη του καθηγητή Sava Dimitrov. Αργότερα συνέχισε ανώτερες σπουδές στο Κονσερβατουάρ του Παρισιού με τον Μισέλ Αρινιόν και στη συνέχεια στο Πανεπιστήμιο “Duquesne” των ΗΠΑ με τον Μαρκ Νούτσιο. Πήρε πολλά πρώτα βραβεία σε διαγωνισμούς στη Βουλγαρία και το 4ο Βραβείο στο Διαγωνισμό “Prince Philippe” στις Βρυξέλλες. Αυτή τη στιγμή είναι καθηγητής στην Κρατική Μουσική Ακαδημία «Πάντσο Βλαντιγκέροφ» της Σόφιας καθώς και στο Εθνικό Μουσικό Σχολείο της Σόφιας. Έχει εμφανιστεί τόσο σε ρεσιτάλ όσο και ως σολίστ με όλες τις βουλγαρικές ορχήστρες, καθώς επίσης και με τη Μεγάλη Φιλαρμονική της Εθνικής Βουλγαρικής Ραδιοφωνίας. Έκανε περιοδείες σε πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, καθώς και στην Αμερική, την Ιαπωνία και τη Νέα Ζηλανδία. Οι συνθέσεις του για Κλαρινέτο έχουν εκδοθεί στη Βουλγαρία και την Αγγλία. Ο Μπόμπυ Γιότσοφ παίζει και συνθέτει ένα μεγάλο αριθμό έργων για Κλαρινέτο και Πιάνο καθώς και για Κλαρινέτο και Ορχήστρα, πολλά από τα οποία παρουσιάζονται σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση στη Βουλγαρία. Βραβεύτηκε ως «Μουσικός της χρονιάς του 2004» από την Εθνική Βουλγαρική Ραδιοφωνία. Το 2005 του απονεμήθηκε η «Κρυστάλλινη Λύρα», το Βραβείο του καλύτερου καλλιτέχνη της χρονιάς.


Σιμόνε Ντε Σένα, Βιολοντσέλο
Simone de Sena

Γεννήθηκε στη Ρώμη το Δεκέμβριο του 1990 και είναι απόφοιτος του Κονσερβατουάρ της Φλωρεντίας (τάξη του καθηγητή Αντρέα Ναννόνι). Είναι τακτικό μέλος της Ιταλικής Ορχήστρας Νέων, της Παγκόσμιας Ορχήστρας Νέων, της Εθνικής Ορχήστρας των Κονσερβατουάρ της Ιταλίας, καθώς και της Oriental Shanghai Symphony Orchestra, με τις οποίες έχει περιοδεύσει στην Ιταλία, Κένυα, Ισραήλ, Παλαιστίνη, Γαλλία, Κορέα και Κίνα υπό τη δ/νση των μαέστρων R. Muti, , Xu Zhong κ.α. Το 2009 συνεργάστηκε με άλλους πέντε μουσικούς για την παραγωγή του έργου Verdiana "Macbeth", το οποίο παρουσιάστηκε στο Θέατρο του Φεστιβάλ «Μουσικός Μάιος της Φλωρεντίας». Την ίδια χρονιά ερμήνευσε το Κοντσέρτο για 2 Βιολοντσέλα του Βιβάλντι ως σολίστ με την Ορχήστρα του Ινστιτούτου Μποκερίνι  (Λούκα). Ο Σιμόνε Ντε Σένα έλαβε το 1ο Βραβείο στο Διαγωνισμό "Growing Award 2011" της Φλωρεντίας.


*********************

"Rhapsody" Vladigerov (extract)

 

Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου & Ελένης Πορφυρογένη

Αγριά Βόλου

 

1o Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Αγριάς "Ευμέλεια"

Όραμα πολλών ετών του πιανίστα Ντίνου Μαστρογιάννη, ένα Διεθνές Φεστιβάλ Μουσικής υψηλού επιπέδου, φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα σύγχρονο πολιτιστικό θεσμό ως «η ευγενής φωνή της μουσικής μες στη δυσμένεια των καιρών». Το Κοινωφελές Ίδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη υιοθέτησε την ιδέα του καταξιωμένου μαέστρου και το 1ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ «Ευμέλεια» θα πραγματοποιηθεί από τις 28 Μαρτίου ως τις 7 Απριλίου 2012 στο Πολιτιστικό Κέντρο του Ιδρύματος στην Αγριά.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η διοργάνωση συναυλιών εφάμιλλων, στο μέτρο του δυνατού, με ανάλογες καθιερωμένων ευρωπαϊκών φεστιβάλ, καθώς και η προβολή νέων μουσικών, Ελλήνων και ξένων. Προ πάντων όμως επιθυμεί να δώσει ένα ακόμη πολιτιστικό στίγμα της Μαγνησίας, με αξιόλογες εκδηλώσεις, που θα ευαισθητοποιήσουν τους νέους και θα εξυψώσουν τη μουσική παιδεία.

Το 1ο Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ «Ευμέλεια», ήδη από τη γένεσή του, αντιμετωπίστηκε με σοβαρότητα από τους διεθνείς μουσικούς κύκλους και πρωτίστως από αυτούς που αποδέχθηκαν την πρόσκληση της συμμετοχής. Στις φετινές συναυλίες συμμετέχουν νέοι μουσικοί από 14 χώρες, με παγκόσμια καριέρα, διεθνή αναγνώριση και υψηλή μουσική παιδεία.

Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα πρωτότυπο και επιλεγμένο με αυστηρά κριτήρια από τον Ντίνο Μαστρογιάννη, περιλαμβάνει 8 συναυλίες, ατομικά ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου και μία εντυπωσιακή συναυλία με ορχήστρα.

Το Φεστιβάλ θα έχει κάθε φορά έναν τιμώμενο-φιλοξενούμενο συνθέτη με διεθνές κύρος, επιλεγμένα έργα του οποίου θα παρουσιάζονται.
Για την φετινή πρώτη χρονιά τιμώμενος συνθέτης θα είναι ο διεθνούς φήμης Έλληνας - Νεοζηλανδός Τζων Ψαθάς.

"Evmelia" Festival is deeply proud to announce that John Psathas, our Composer-in-Residence, will fly from New Zealand to attend the concert dedicated to him on April 2nd.


Θα προβληθούν επίσης, με την έγκριση των παραγωγών, μουσικά ντοκυμαντέρ εκπαιδευτικού χαρακτήρα.
Οι συναυλίες θα μεταδίδονται απευθείας μέσω διαδικτύου, ώστε η φωνή του 1ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ «Ευμέλεια» να ακουστεί σε όλον τον κόσμο.

Το Κοινωφελές 'Ιδρυμα Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη, πάντα ευαίσθητο στα κοινωνικά και πολιτιστικά θέματα, υλοποιώντας την επιθυμία των ιδρυτών Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη ώστε «οι δράσεις να έχουν στόχο την ανάδειξη του ταλέντου των νέων και την ευρυμάθεια της νεολαίας», πραγματοποιεί αυτή τη νέα πολιτισμική δραστηριότητα με σημείο αναφοράς τη νεολαία και το φιλόμουσο κοινό της ευρύτερης περιοχής μας.

Όπως έχει καθιερωθεί στις εκδηλώσεις του Ιδρύματος, και οι συναυλίες του 1ου Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ «Ευμέλεια» θα έχουν ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Περισσότερα εδώ & Εδώ

Χορηγοί επικοινωνίας


 

 
Sweet-Jane-.jpg

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση



Created by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.