Μουσικό Χωριό 2011 - Άγιος Λαυρέντιος Πηλίου
Εργαστήρι Σύνθεσης με τον Beat Furrer και το dissonArt ensemble Μουσικό Χωριό 2011 - Άγιος Λαυρέντιος Πηλίου 17 Αυγούστου - 24 Αυγούστου 2011
www.music-village.gr ______________________________
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Beat Furrer
Οργάνωση /επιμέλεια: Λενιώ Λιάτσου
Παραγωγή: dissonArt ensemble
Το εργαστήρι/masterclass θα πραγματοποιηθεί στην 1η περίοδο (17 - 24 Aυγούστου) της διεθνούς μουσικής κοινότητας «ΜΟΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ», στα πλαίσια της κατεύθυνσης «Σύγχρονη και Αυτοσχεδιαζόμενη Μουσική». Είναι ανοιχτό σε περίπου 20 συνθέτες ενώ ακροατές είναι ευπρόσδεκτοι. Έξι υποτροφίες (που καλύπτουν τα δίδακτρα εργαστηρίου) θα δοθούν σε σπουδαστές σύνθεσης ή νέους συνθέτες. Οι παραλήπτες των υποτροφιών πρέπει να παραδώσουν ένα έργο για την διανομή fl ( piccolo, alto fl), cl (bass cl) ,vl,vlc,pn το οποίο θα προβαριστεί και θα ερμηνευτεί σε συναυλία προς το τέλος του εργαστηρίου από το σύνολο dissonArt με μαέστρο τον Beat Furrer.
Στις 18 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί συναυλία ‘Beat Furrer - Πορτραίτο’ από το dissonArt ensemble.
Το εργαστήρι περιλαμβάνει:
• Σεμιναριακά μαθήματα σύνθεσης
• Σειρά διαλέξεων από τον Βeat Furrer με θέμα ' το Μουσικό Θέατρο σήμερα'
• Παρακολούθηση πρόβας του dissonArt με μαέστρο τον Beat Furrer
Οι συνθέτες πρέπει να στείλουν την αίτηση συμμετοχής μαζί με τα εξής:
• βιογραφικό (περιλαμβάνοντας ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, χώρα, ημ. γέννησεως, τόπος διαμονής, σπουδές)
• δύο πρόσφατα έργα (ένα για οποιαδήποτε διανομή και ένα για τρεις ή περισσότερους εκτελεστές)
• μία ηχογράφηση από ένα ή περισσότερα έργα τους
Η διεύθυνση για την υποβολή φακέλου είναι:
Με ταχυδρομείο:
Λενιώ Λιάτσου
28ης Οκτωβρίου 10Γ
Πανόραμα
55236 Θεσ/νίκη
Με email:
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Η λήξη προθεσμίας υποβολής φακέλου είναι η 15η Μαρτίου 2011.
(παρακαλούμε oi παρτιτούρες να είναι σε format A4)
Οι συνθέτες θα ειδοποιηθούν για τα αποτελέσματα μέχρι την 1η Απριλίου ενώ οι επιλεχθέντες υπότροφοι θα πρέπει να παραδώσουν το έργο για την συναυλία του εργαστηρίου μέχρι την 25η Ιουλίου 2011.
Το αναλυτικό πρόγραμμα των περιόδων και των εργαστηρίων του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ 2011, καθώς και οι πληροφορίες για την έναρξη εγγραφών και τη διαμονή στον Άγιο Λαυρέντιο, θα ανακοινωθούν μετά τις 15 Απριλίου 2011.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού
(www.music-village.gr)
Ο Beat Furrer γεννήθηκε το 1954 στο Schaffhausen της Ελβετίας, όπου και άρχισε τις μουσικές του σπουδές (πιάνο). Κατόπιν σπούδασε στη Μουσική Ακαδημία της Βιέννης διεύθυνση ορχήστρας με τον Otmar Suitner και σύνθεση με τον Roman Haubenstock-Ramati.
Το 1985 ίδρυσε το Klangforum Wien το οποίο από τότε διευθύνει τακτικά.
Η πρώτη του όπερα ‘Die Blinden’ επάνω σε κείμενα του Maurice Maeterlinck και του Πλάτωνα, παραγγελία της Κρατικής Όπερας της Βιέννης, παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Wien Modern το 1989. Το 1991, το ‘Face de la Chaleur’ για φλάουτο και ensemble στο Musikverein της Βιέννης υπό τη διεύθυνση του Claudio Abbado.
Η όπερα ‘Narcissus’ παρουσιάστηκε το 1994 στο Φεστιβάλ steirischer herbst στην Όπερα του Γκρατς, και στο Φεστιβάλ Salzburger Festspiele 1996 το κοντσέρτο για δύο πιάνα και ορχήστρα ‘Νuun’. Την ίδια χρονιά ο Beat Furrer ήταν composer in residence στο Φεστιβάλ της Λουκέρνης.
Ακολούθησαν, μεταξύ άλλων, 1998 οι πρεμιέρες των ‘spur’ για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων στη Βιέννη, ‘still’ για ensemble στη Ζυρίχη, 1999 το ακουστικό θέατρο ‘Stimme allein’ στην Όπερα της Βόννης, ‘Quartett’ για κουαρτέτο κρουστών στην Όπερα του Düsseldorf. Η όπερα ‘BEGEHREN’, σε σκηνοθεσία της χορογράφου Reinhild Hoffmann και σκηνικά της Zaha Hadid, είχε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ steirischen herbst του Γκρατς το 2003. Την ίδια χρονιά, ακολουθούν το κοντσέρτο για βιολί ‘andere stimmen’ με τον Ernst Kovacic και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα της Βιέννης υπό τη διεύθυνση του Ingo Metzmacher στο Konzerthaus της Βιέννης. Στην Όπερα της Ζυρίχης η όπερα ‘invocation’ σε σκηνοθεσία Christoph Marthaler, και το 2005 το Μουσικό Θέατρο ‘FAMA’ σε σκηνοθεσία Christoph Marthaler σε ένα ειδικό κινητό χώρο ποικίλης ακουστικής που κατασκεύασαν οι LIMIT architects, στο Φεστιβάλ του Donaueschingen.
Διευθύνοντας σύνολα όπως τα Klangforum Wien, Ensemble Modern, Ensemble Intercontemporain, ΚΝΜ Berlin, ensemble recherche, dissonART, Ensemble Contrechamps κ.ά., έχει εμφανιστεί σε Φεστιβάλ όπως τα Wien Modern, Festival Luzern, Berlin, Donaueschingen, Witten, Biennale Venezia, Salzburger Festspiele κ.ά.
Μαζί με το βιολιστή Ernst Kovacic έχει ιδρύσει την International Ensemble- and Composers - Academy for Contemporary Music impuls, ένα φόρουμ για συνθέτες και εκτελεστές με σκοπό τη γόνιμη ανταλλαγή και εμβάθυνση στις ειδικές απαιτήσεις της σύγχρονης μουσικής.
Ο Beat Furrer διδάσκει σύνθεση στο Πανεπιστήμιο Μουσικής και Παραστατικών Τεχνών του Γκρατς και στη Μουσική Ακαδημία της Φρανκφούρτης. Το 2004 του απονεμήθηκε το Βραβείο Μουσικής της Πόλεως της Βιέννης και από το 2005 είναι μέλος της Ακαδημίας Τεχνών στο Βερολίνο. Το 2006 τιμήθηκε με το Χρυσό Λέοντα στη Biennale της Βενετίας για την όπερα ‘FAMA’.
dissonArt ensemble
www.dissonart.gr
Το dissonArt ensemble ιδρύθηκε στις αρχές του 2005 στη Θεσσαλονίκη με σκοπό τη διάδοση της μουσικής πρωτοπορίας, τόσο στην Ελλάδα όσο πέρα από τα σύνορά της, Με ένα πυρήνα 9 βασικών μελών, εξωτερικούς συνεργάτες και ευέλικτη εσωτερική δομή, το dissonArt ακολουθεί ένα σύγχρονο μοντέλο οργάνωσης ορχηστρικών σχηματισμών.
Το πρόγραμμα του dissonArt ensemble περιλαμβάνει έργα αναγνωρισμένων συνθετών, όπως και έργα συνθετών που αξίζουν περισσότερης αναγνώρισης. Παρότι το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει όλες τις πτυχές της μουσικής δημιουργίας που αναπτύχθηκαν από το δεύτερο μισό του 20ου αιώνα ως σήμερα, το dissonArt δίνει ιδιαίτερη σημασία στην προβολή του έργου Ελλήνων συνθετών. Συνεργασίες με φορείς και ομάδες άλλων μορφών τέχνης, στο βαθμό που αυτές οδηγούν στη δημιουργία νέων και πρωτότυπων έργων, συγκαταλέγονται επίσης ανάμεσα στους βασικούς στόχους του dissonArt.
Πέραν τούτου, το σύνολο έχει αναπτύξει μία εκπαιδευτική δραστηριότητα, είτε εκτελώντας έργα φοιτητών σύνθεσης στα Εργαστήρια Σύγχρονης Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, είτε διοργανώνοντας σεμινάρια για μουσικούς που θέλουν να εντρυφήσουν στις σύγχρονες εκτελεστικές πρακτικές.
Στην ως τώρα καλλιτεχνική του διαδρομή, το dissonArt ensemble έχει εμφανιστεί σε διεθνή φεστιβάλ όπως το Klangspuren (Innsbruck, 2007), Milano incontra la Grecia (Μιλάνο, 2009), 4020.mehr als Musik (Linz, 2008), Φεστιβάλ Αθηνών (2010, 2007) και σε αίθουσες όπως το WDR της Κολωνίας, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, Brucknerhaus, Μinoritensaal Graz, Piccolo Teatro κλπ. Έχει συνεργαστεί με συνθέτες διεθνούς βεληνεκούς όπως ο Beat Furrer, Γιώργος Απέργης, Αugustino di Scipio.
Ιδιαίτερα τιμητική ήταν η πρόσκληση του ensemble από την Αυστριακή Ένωση συνθετών die Andere Saite με αφορμή την επετειακή συναυλία για τα 20 χρόνια από την ίδρυσή της.
************************************
MOΥΣΙΚΟ ΧΩΡΙΟ 2010 - ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ
Αγαπητοί φίλοι του Μουσικού Χωριού,
Εκ μέρους της διοργάνωσης ευχαριστούμε θερμά τους σπουδαστές και τους καλλιτέχνες/εκπαιδευτικούς που μας έκαναν την τιμή να παρευρεθούν και να υπηρετήσουν τη μουσική για 21 ημέρες και νύχτες.
Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τον απολογισμό των δραστηριοτήτων του Μουσικού Χωριού 2010. Θα εκτιμούσαμε ιδιαίτερα την συμμετοχή σας στην αξιολόγηση των αυτών των δραστηριοτήτων και θα χαιρόμασταν να διαβάσουμε στο
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
, σχόλια και παρατηρήσεις που αφορούν στην βελτίωση της διοργάνωσης.
Από τις 2 ως τις 31 Αυγούστου 2010 συμμετείχαν ενεργά πάνω από 400 σπουδαστές και επαγγελματίες μουσικοί απ’ όλο το κόσμο. Η συμμετοχή τους δεν περιορίστηκε στα εργαστήρια και την παρακολούθηση συναυλιών, αλλά επεκτάθηκε σε ομαδική δημιουργική δράση και παραγωγή δρώμενων και μουσικών project σε καθημερινή βάση. Παράλληλα, από τον Άγιο Λαυρέντιο περάσαν πάνω από 2000 μουσικόφιλοι που τιμήσαν τον θεσμό με την παρουσία τους.
Σαν διοργάνωση θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά όλους αυτούς που συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του θεσμού, ιδιαίτερα τον Δήμο Αρτέμιδος και την Ε.Κ.ΠΟΛ. της νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Μαγνησίας, το ίδρυμα Νιάρχου, τον Γιάννη Καρύδα, τον Κώστα Γιαννακίδη, τις εκδόσεις Μεταίχμιο, τον 95,8, το Τρίτο Πρόγραμμα, καθώς και το ανθρώπινο δυναμικό του Αγίου Λαυρεντίου που αγκάλιασε μια ολόκληρη κοινωνία καλλιτεχνών με αγάπη και υπομονή. Ειδικά τους Αποστόλη Βλάχο, Λαυρέντη Ζησόπουλο, Γιώργο Σίνη, Αποστόλη Βέργο, Θανάση Αρμάγο, Μαρία Χουρμουζιάδου και τα ζεύγη Δημητρακόπουλου και Καλλιπολίτη, για τη συνεχή τους πολύτιμη υποστήριξη και συνεισφορά.
Οι άνθρωποι που στηρίξαν ηθικά και υλικά το φετινό Μουσικό Χωριό είναι περισσότεροι παρά ποτέ και τα ονόματα τους θα δημιουργούσαν μία μακροσκελή λίστα. Τους ευχαριστούμε όλους θερμά. Ιδιαίτερα, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Ελένη Παπαγεωργίου, η οποία για ένα τετράμηνο συντόνιζε και ενημέρωνε αδιάκοπα σπουδαστές, καθηγητές, αλλά και την ίδια τη διοργάνωση.
Ευχαριστούμε θερμά τους πολύτιμους εθελοντές του Μουσικού Χωριού που βοήθησαν στο στήσιμο των μουσικών παραστάσεων και την παραγωγή. Ειδικά τους ακούραστους Αλέξανδρο Σεϊταρίδη, Θανάση Μητάκο και Βασιλική Χρυσανθακοπούλου.
Την ομάδα παραγωγής «dangerous» για την αναπάντεχη ώθηση που χάρισαν στο Μουσικό Χωριό υλοποιόντας την ιδέα τους για τη δημιουργία ενός πρωτότυπου μουσικού ντοκυμαντέρ. Ειδικά τους Ανδρέα Σιαδήμα και Γιάννη Αγγελάκη που ξεπέρασαν τον εαυτό τους για να κατακτήσουν τους ανθρώπους και τις δημιουργίες του Μουσικού Χωριού. Επίσης, τους τεχνικούς μοντάζ και ήχου Μιχάλη Αλεξάκη και Χρήστο Πυροβέτση.
Να ευχαριστήσουμε θερμά το Νικόλα Χρυσό για τη φωτογραφική κάλυψη και το Λεωνίδα Παλάσκα για τον ήχο και την τεχνογνωσία, καθώς και όλους αυτούς που δούλεψαν εθελοντικά στη παραγωγή.
Την εικαστικό Μαρία Χατζηνικολάου, χάρη στην παρέμβαση της οποίας πήρε ξανά ζωή το εγκαταλλειμένο καφενείο Τριανταφύλλου και τον Τριαντάφυλο που παραχώρησε το καφενείο στη διοργάνωση.
Τέλος, να ευχαριστήσουμε την Μαργαρίτα Παπάζογλου, τη Βασιλική Χρυσανθακοπούλου και το Μάρκελλο Χρυσικόπουλο για το «Poing».
Πολύ θερμά, ευχαριστούμε όλα τα μικρά και μεγάλα παιδιά που συμμετείχαν στα εργαστήρια, για τα μαθήματα ζωτικότητας και δημιουργικότητας που μας παρέδωσαν!
Κλείνοντας, θα θέλαμε να ανακοινώσουμε τις εξής δραστηριότητες που θα ολοκληρωθούν μέχρι τα Χριστούγεννα:
· Ανανέωση της οπτικοακουστικής ψηφιακής βιβλιοθήκης του Μουσικού Χωριού στην οποία έχουν ελεύθερη πρόσβαση όλοι οι επισκέπτες του δικτυότοπου (www.music-village.gr).
· Αποστολή newsletter με το προτεινόμενο πρόγραμμα για το ερχόμενο Μουσικό Χωριό.
· Ανάρτηση των κινηματογραφικών trailer των τριών περιόδων που δημιούργησε για τη διοργάνωση ο Μιχάλης Αλεξάκης και η dangerous productions (στα νέα του ιστότοπου).
Με τιμή,
Η ομάδα εργασίας του Μουσικού Χωριού:
Θύμιος Ατζακάς - Γιώργος - Εμμανουήλ Λαζαρίδης - Κώστας Μακρυγιαννάκης
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Έκλεισε με τις καλύτερες εντυπώσεις & η τρίτη περίοδος του Μουσικού Χωριού.
Εύγε, εξαιρετική δουλειά! Εις ανώτερα!
Γ' περίοδος (25 ως 31 Αυγούστου 2010)
ΛΑΪΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΛΛΑΔΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ
Η τέχνη της στεριανής ζυγιάς:
«Χόρες (hores), andante και αλέγρα»
Μάνος Αχαλινωτόπουλος (κλαρίνο), Κυριάκος Γκουβέντας (βιολί), Χρήστος Ζώτος (λαούτο)
Μακάμικα αστικά τραγούδια Ηπείρου και Ξηρόμερου και ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι
Χρήστος Τζιτζιμίκας
Μικρασιάτικο τραγούδι και οργανική συνοδεία (Μικρασιάτικη Ζυγιά)
Κατερίνα Παπαδοπούλου (τραγούδι), Σωκράτης Σινόπουλος (οργανική συνοδεία)
Ρεμπέτικο της Πρώιμης και Προπολεμικής Περιόδου και Προσφυγικό Λαϊκό Τραγούδι
Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα, μπουζούκι, τραγούδι), Θεοδώρα Αθανασίου (τραγούδι)
ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΜΟΥΣΙΚΟ ΠΑΡΟΝ
«Η καθολικότητα, δρόμος για τη δημιουργική έκφραση»: γνωριμία με τη μουσική πράξη και το έργο του Αντώνη Απέργη
Αντώνης Απέργης
Το νέυ: ένα «νέο» όργανο στις σύγχρονες ελληνικές λαϊκές παραδόσεις
Χάρης Λαμπράκης
ΑΣΤΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ
Masterclass για τη viola da gamba: από την ιταλική και ισπανική αναγέννηση στις αστικές μεσογειακές μουσικές παραδόσεις.
Nima ben David (Γαλλία)
Οθωμανική Οργανική Μουσική και Yayli Tanbur
Eυγένιος Βούλγαρης
Ούτι, Συριακό Μακάμ και Ταξίμ
Haig Yazdjian (Συρία/Ελλάδα)
ΛΑΙΚΕΣ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΠΑΡΑΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΒΑΛΚΑΝΙΩΝ
Masterclass/Εργαστήριο: Το Θρακιώτικο καβάλ
Nedyalko Nedyalkov (Βουλγαρία)
Masterclass/Εργαστήριο: ύφος, τεχνικές και ρεπερτόριο
στα χάλκινα πνευστά Μακεδονίας και Θράκης
Παντελής Στόικος
Εργαστήριο για τα φωνητικά σύνολα της νότιας Βαλκανικής
Μάρθα Μαυροειδή
Ρυθμοί και κρουστά όργανα στις βαλκανικές μουσικές παραδόσεις του ελλαδικού χώρου
Λουκάς Μεταξάς
ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ
Συνεδρίες σιάτσου
Εύα Τσακνή
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Β' Περίοδος (17-23 Αυγούστου)
ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ / MASTERCLASS
ΗΧΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΣ
«Μυθιστόρημα και ο ήχος της πόλης»: εργαστήριο για τη σχέση λογοτεχνίας και μουσικής
Σώτη Τριανταφύλλου
Mουσική αντίληψη και Ποίηση
Mιχάλης Σιγανίδης
ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ & ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Οι υπολογιστές και τα πολυμέσα στην παραγωγή και σύνθεση
Γιάννης Μουρτζόπουλος, Spyweirdos, Αλέξανδρος Τσιλφίδης, Σταύρος Γασπαράτος
ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΘΕΑΤΡΟ
«Θέατρο Παντού» - ο Παντού δεν είναι Ινδός Θεός
Θεατρικό εργαστήριο για επαγγελματίες και ερασιτέχνες ηθοποιούς
Μάρθα Φριντζήλα
«Θέατρο μετά μουσικής ή μουσική μετά θεάτρου;»
Εργαστήριο για τη μουσική δημιουργία και παραγωγή στη θεατρική πράξη
Bασίλης Μαντζούκης
ΧΟΡΟΣ ΚΑΙ PERFORMING ARTS
"Fighting Monkey" – Εργαστήριο για το χορό
Λίντα Καπετανέα, Jozef Frucek (Σλοβακία)
ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΖΟΜΕΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ
Εργαστήριο Ελεύθερου Φωνητικού Αυτοσχεδιασμού
Σαββίνα Γιαννάτου
Εργαστήριο για τον ελεύθερο αυτοσχεδιασμό και την «αυθόρμητη σύνθεση» στα μουσικά σύνολα
Chris Dahlgren (USA/Βerlin), Αντώνης Ανισέγκος (Ελλάδα, Berlin)
Εργαστήρι σύγχρονης μουσικής για συνθέτες και εκτελεστές
dissonArt ensemble
Master Class Σαξοφώνου: Τεχνικές και αισθητικές εφαρμογές του οργάνου στα μουσικά σύνολα σύγχρονης μουσικής
Hayden Chisholm (Νέα Ζηλανδία/Βαρκελώνη)
ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ
Η συμβολή της παράδοσης στο παρόν – βασικές τεχνικές Shiatsu και Do-in
Αλέξανδρος Πουλέκας
Η βραδύτητα ως μέσο επικοινωνίας με το Σώμα
Ροδούλα Γκουλιαμπέρη
Tριήμερο εργαστήριο βραζιλιάνικων κρουστών (18 - 20 Αυγούστου)
Βασίλης Λιώσης (αιτήσεις συμμετοχής επί τόπου)
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Οι Χειμερινοί κολυμβητές στο Μουσικό Χωριό στις 20 Αυγούστου.
O Δήμος Αρτέμιδος και η ARTREE διοργανώνουν μία ακόμη ιδιαίτερη συναυλία για το ευρύ κοινό, στα πλαίσια των καθημερινών συναυλιακών εκδηλώσεων του ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΧΩΡΙΟΥ 2010. Ο ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ, παλαιοί όσο και ανανεωμένοι σε τραγούδια από τα 30 χρόνια της δισκογραφίας τους, καθώς και από τον τελευταίο τους δίσκο «23 Κόκκινα Φώτα» σε μια συναυλία στη μαγευτική πλατεία Χατζίνη, μέσα στο δάσος.
Οι Χειμερινοί Κολυμβητές
Αργύρης Μπακιρτζής (τραγούδι) Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο) Δημήτρης Μυστακίδης (μπουζούκι, κιθάρα) Mπάμπης Παπαδόπουλος (κιθάρα) Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν) Κώστας Σιδέρης (τραγούδι, τζουράς) Θοδωρής Ρέλλος (σαξόφωνο)
Παρασκευή 20 Αυγούστου
Άγιος Λαυρέντιος Πηλίου Πλατεία Χατζίνη ΩΡΑ: 21.00 Τιμή Εισιτηρίου - €15
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
Να υπενθυμίσουμε ότι ο αριθμός καταλυμάτων στον Άγιο Λαυρέντιο είναι περιορισμένος!
Για πληροφορίες σχετικά με τη διαμονή επισκεφτείτε τον ιστότοπο της διοργάνωσης (www.music-village.gr), στον σύδεσμο ΔΙΑΜΟΝΗ.
ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ // ΩΡΑ 20:00 // ΣΧΟΛΕΙΟ
Συναυλία μουσικής δωματίου με τους: Δανάη Παπαματθαίου – Μάτσκε (βιολί) Ούβε Μάτσκε (πιάνο) Έργα των J. S. Bach, L. v. Beethoven και C. Franck
ΤΡΙΤΗ 3 AΥΓΟΥΣΤΟΥ // ΩΡΑ 21:00 // ΣΧΟΛΕΙΟ
Συναυλία παλαιάς μουσικής – Αφιέρωμα στους Vivaldi και Haendel
Romina Basso (τραγούδι), Δημήτρης Κούντουρας (φλάουτο με ράμφος, μπαρόκ φλάουτο), Μάρκελλος ΧρυσικόπουλοςΙάσων Ιωάννου (μπαρόκ τσέλλο) και Θοδωρής Κίτσος (μπαρόκ κιθάρα, λαούτο, θεόρβη). (τσέμπαλο),
ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ // ΩΡΑ 21:00 // ΣΧΟΛΕΙΟ
Συναυλία με τους Petar Ralchev (ακορντεόν) και Κώστα Αναστασιάδη (τύμπανα)
ΠΕΜΠΤΗ 5 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ // ΩΡΑ 21:00 // ΣΧΟΛΕΙΟ
Συναυλία: O T.S. Eliot μελοποιημένος Humphrey Searl: Two practical cats Γιάννης Χρήστου: Six T.S. Eliot Songs
Παίζουν οι: Αγγελική Καθαρίου (φωνή), Αχιλλέας Αναστασιάδης (αφήγηση), Γιάννης Ανισέγκος (πίκολο, φλάουτο), Μαρία Ανισέγκου (τσέλλο), Κώστας Μακρυγιαννάκης (κιθάρα), Θοδωρής Τζοβανάκης (πιάνο).
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ // ΩΡΑ 21:00 // ΣΧΟΛΕΙΟ
Συναυλία μουσικής δωματίου
Παίζουν οι: Μαρία Αστεριάδου (πιάνο), Χαρά Σειρά (βιόλα), Δημήτρης Χανδράκης (βιολί), Χρήστος Γρίμπας (τσέλλο), Γιώργος Λαζαρίδης (πιάνο) και οι «Senza Quartetto» (Γκρέτα Παππά, Γιώργος Κουγιουμτζόγλου, Ρόζα Τερζιάν, Μαρία Ανισέγκου).
ΣΑΒΒΑΤΟ 7 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ // ΩΡΑ 20:30 // ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΤΖΙΝΗ
Project: «Ένας γάτος... μια φορά!»
Οι ομάδες των εργαστηρίων «παιδικό τραγούδι και μουσικό παιχνίδι» και «ενάντια στη μέθοδο ΙΙ», μαζί με τους εισηγητές, θα παρουσιάσουν το παραμύθι του Κώστα Μάγου και της Γεωργίας Γκανάτσιου «Ένας γάτος... μια φορά!» σε μουσική και στίχους της Τατιάνας Ζωγράφου και εικονογράφηση του Βασίλη Παπατσαρούχα (εκδόσεις «Έν πλώ»). Η ομάδα αυτή θα συνεργαστεί με το παιδικό εργαστήρι αξιοποιώντας την διάθεση και το μεράκι των μικρών παιδιών.
Project: «Λεκτική παρτιτούρα / Συλλογική μουσική»
To εργαστήριο "Λεκτική Παρτιτούρα / Συλλογική Μουσική" θα κατασκευάσει και θα εκτελέσει τις δικές του λεκτικές παρτιτούρες (prose scores) και παρτιτούρες δράσης (action scores), καθώς και ιστορικές συνθέσεις από τους Christian Wolff, Cornelius Cardew, κ.α., οι οποίες θα παρουσιαστούν σε συνεργασία με το μουσικοπαιδαγωγικό εργαστήρι "Ενάντια στη Μέθοδο".
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ
Project: «Ενορχηστρώνοντας τη φύση»: Ακουστική Οικολογία και σύνθεση ηχοτοπίου
Η ομάδα του εργαστηρίου θα συμπράξει σε μια συναυλία Soundscape Laptop Orchestra με συνθέσεις ηχοτοπίων από τους ήχους του Μουσικού Χωριού. Ακολουθώντας τα χνάρια ενός «ακουστικού χάρτη» ο περίπατος θα ηχογραφηθεί και θα χρησιμοποιηθεί ως υλικό για περαιτέρω ανάλυση και για τη σύνθεση ενός εικονικού Ηχητικού Τοπίου σε πραγματικό χρόνο από μια ορχήστρα φορητών υπολογιστών και κινητών τηλεφώνων.
Project: «Ενορχηστρώνοντας τη φύση»: Ακουστική Οικολογία και σύνθεση ηχοτοπίου
Δράση: Ηχητικός Περίπατος(Soundwalk) σε προσχεδιασμένη διαδρομή. Μια βασική πτυχή του ηχητικού περίπατου είναι η ευαισθητοποίηση των συμμετεχόντων στα ακουστικά χαρακτηριστικά της περιοχής του Αγίου Λαυρεντίου και η εκπαιδευτική αναγκαιότητα να ενισχυθεί η ανάπτυξη της ακουστικής μας δεξιότητας.
«Όλοι έχουν δικαίωμα στην τέχνη»
Εργαστήρι μουσικής και χορού για παιδιά με πολυαναπηρίες.
Υπεύθυνη του προγράμματος: Φωτιάδου Ελένη (Λέκτορας Ειδικής Φυσικής Αγωγής, Τ.Ε.Φ.Α.Α., Α.Π.Θ.
Το Εργαστήριο Αναπτυξιακής Ιατρικής και Ειδικής Φυσικής Αγωγής του Τ.Ε.Φ.Α.Α., Α.Π.Θ., σε συνεργασία με την arTree και με την ευγενική χορηγία της Αντινομαρχίας Θεσσαλονίκης, θα στεγάσει παιδιά με πολυαναπηρίες. Στόχος η επικοινωνία και η επαφή με τη μουσική.
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> Το Μουσικό Χωριό, γνώριμο σε εκατοντάδες μουσικούς και φίλους της τέχνης, είναι ένας θεσμός ελεύθερης ανταλλαγής μουσικών ιδεών και πρωτότυπων εκπαιδευτικών μοντέλων στην μουσική πράξη.Φέτος, μετά από 4 θερινούς και έναν χειμερινό κύκλο δραστηριοτήτων, το Μουσικό Χωριό γιορτάζει 5 χρόνια από την ίδρυσή του. ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Διοργανώνεται από την αστική, μη κερδοσκοπική εταιρία arTree, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση του νομού Μαγνησίας, την Ε.Κ.ΠΟΛ, τον Δήμο Αρτέμιδος και το Ίδρυμα “Σταύρος Σ. Νιάρχος”.
Φέτος, μετά από 4 θερινούς και έναν χειμερινό κύκλο δραστηριοτήτων, το Μουσικό Χωριό γιορτάζει 5 χρόνια από την ίδρυσή του. Μέσα στα καλλιτεχνικά δρώμενα και project επετειακού χαρακτήρα, ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην αντιπροσώπευση των μουσικών παραδόσεων της Μεσογείου, εν όψει των Μεσογειακών Αγώνων 2013 που διοργανώνονται στην Μαγνησία.
Οι φετινές περίοδοι εκπαιδευτικών και συναυλιακών δραστηριοτήτων, είναι: 1η ΠΕΡΙΟΔΟΣ (02 – 08 Αυγούστου)
2η ΠΕΡΙΟΔΟΣ (17 - 23 Αυγούστου)
3η ΠΕΡΙΟΔΟΣ (25 – 31 Aυγούστου) H εκπαιδευτική δράση του Μουσικού Χωριού εκφράζεται θεματικά μέσα από 15 κατευθύνσεις, οι οποίες στεγάζουν 42 μουσικά εργαστήρια/masterclasses ομαδικής δράσης. Συντονιστές των δράσεων αυτών είναι, φέτος, 60 προσκαλεσμένοι διεθνείς μουσικοί / εκπαιδευτικοί, καθώς και άνθρωποι με δράση στο χώρο της ζωντανής δημιουργίας, του χορού, του θεάτρου, του λόγου, της ειδικής αγωγής και της καλλιέργειας του σώματος. Οι φετινές κατευθύνσεις επικεντρώνονται στις εξής θεματικές:
ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ – ΒΑΛΚΑΝΙΑ – ΛΑΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΑΛΑΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΩΜΑΤΙΟΥ – ΗΧΟΣ & ΛΟΓΟΣ – ΑΥΤΟΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ - ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ –- ΧΟΡΟΣ – ΘΕΑΤΡΟ – ΜΟΥΣΙΚΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΑ –ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΥΝΟΛΩΝ – PERFORMANCE – ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ – ΤΟ ΣΩΜΑ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ
Όπως κάθε χρόνο, θα πραγματοποιούνται καθημερινά συναυλίες και αυθόρμητα μουσικά δρώμενα σε κάθε γωνιά του Αγίου Λαυρεντίου. Μεταξύ αυτών, συναυλία με τους Χειμερινούς Κολυμβητές, στις 20 Αυγούστου 2010. To αναλυτικό πρόγραμμα κατευθύνσεων, εργαστηρίων και συναυλιών μπορείτε να το κατεβάσετε από την ανανεωμένη ιστοσελίδα του Μουσικού Χωριού (www.music-village.gr).
H νέα ιστοσελίδα δίνει πρόσβαση σε ένα πλήρες αρχειακό οπτικοακουστικό υλικό όλων των προηγούμενων ετών:
ΑΡΧΕΙΟ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ: αποσπάσματα ή και ολόκληρα μέρη από τις αντιπροσωπευτικότερες συναυλίες (2006-2009). Απλώς πατήστε στον σύνδεσμο και διαλέξτε τη συναυλία που θέλετε να ακούσετε. Πατώντας επάνω στο κάθε track μπορείτε να διαβάσετε πληροφορίες για την αντίστοιχη συναυλία.
ΑΡΧΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: φωτογραφικό οδοιπορικό του Νικόλα Χρυσού για την κάθε χρονιά ξεχωριστά.
ΑΡΧΕΙΟ BINTEO: οι πιο συναρπαστικές στιγμές της κάθε χρονιάς σε δεκάλεπτα βιντεάκια στο you tube. Oι χρήστες μπορούν να αξιολογούν και να σχολιάζουν.
Για θέματα που αφορούν τη συμμετοχή και το πρόγραμμα επικοινωνείτε με τη γραμματεία στο
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Για θέματα που αφορούν τη διοργάνωση στο
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
Αναλυτικές πληροφορίες για το πρόγραμμα και τη συμμετοχή θα βρείτε στην ιστοσελίδα μας
(www.music-village.gr).
Σχετικές πληροφορίες θα δίνονται στην τηλεφωνική γραμμή επικοινωνίας της διοργάνωσης:
6973 57 84 22 (ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 18:00 – 20:00)
Με εκτίμηση,
Η Ομάδα Διοργάνωσης
Φωτό: Chryssos Nickolas, Mike, Maura
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Οι Χειμερινοί κολυμβητές στο Μουσικό Χωριό στις 20 Αυγούστου.
η ARTREEΣ και ο Δήμος Αρτέμιδος διοργανώνουν μία ακόμη ιδιαίτερη συναυλία για το ευρύ κοινό στα πλαίσια των καθημερινών συναυλιακών εκδηλώσεων του Μουσικού Χωριοί 2010.
Ο ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΚΟΛΥΜΒΗΤΕΣ, παλαιοί όσο και ανανεωμένοι θα παρουσιάσουν τραγούδια από τα 30 χρόνια της δισκογραφίας τους, καθώς και από τον τελευταίο τους δίσκο «23 Κόκκινα Φώτα». Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί στη μαγευτική πλατεία Χατζίνη, μέσα στο δάσος.
Αργύρης Μπακιρτζής (τραγούδι) Μιχάλης Σιγανίδης (κοντραμπάσο) Δημήτρης Μυστακίδης (μπουζούκι, κιθάρα) Mπάμπης Παπαδόπουλος (κιθάρα) Κώστας Βόμβολος (ακορντεόν) Κώστας Σιδέρης (τραγούδι, τζουράς) Θοδωρής Ρέλλος (σαξόφωνο)
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΑΓΙΟΣ ΛΑΥΡΕΝΤΙΟΣ ΠΗΛΙΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΧΑΤΖΙΝΗ ΩΡΑ: 21.00
ΤΙΜΗ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟΥ - €15
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
NovaFM106: μουσικό ραδιόφωνο, Urban AC, Βόλος, Μαγνησία, NovaFm: Ραδιοφωνία, Επικοινωνία, Διαφήμιση, Προβολή, Ιντερνετ (διαδίκτυο) Nova Fm 106, |