Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 311 επισκέπτες συνδεδεμένους
Παρασκευή, 13 Μάιος 2011 10:32

"Μπαμπά, γιατί με χτύπησε;

Λίγο μετά το χτύπημα της μικρής από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον παιδικό τρόμο και η φωτογραφία της, γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της,

Το όνομά της Μελίνα. Πρόκειται για την οκτάχρονη που χτυπήθηκε την Κυριακή από δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η φωτογραφία της, στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της, προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων και πολλές αναδημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο.

 

Στις εύλογες απορίες της κόρης του, ο μπαμπάς της προσπάθησε να εξηγήσει τα... ανεξήγητα. Σίγουρα, ένας κύριος δεν χτυπάει ποτέ, τουλάχιστον ένα μικρό παιδί. Στη συνέχεια, πως «ήρθαμε εδώ για να διαμαρτυρηθούμε για κάποιες αποφάσεις που παίρνουν εκεί μέσα (σ.σ. Βουλή) και που κάθε μέρα μειώνουν τα λεφτά που παίρνει ο μπαμπάς και η μαμά». Και ενώ η ειρηνική διαμαρτυρία τους στο Σύνταγμα την περασμένη Κυριακή δεν είχε καν αρχίσει, οι «κύριοι» με τα πράσινα τους επιτέθηκαν αναίτια, ενώ ένας από αυτούς, με την ασπίδα που πάνω γράφει «Αστυνομία/Police», χτύπησε τη μικρή Μελίνα δυνατά στο πρόσωπο.

Ο πατέρας της, ο Ηλίας Βρεττάκος, μπορεί να είναι αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, όμως στο Σύνταγμα την Κυριακή βρέθηκε χωρίς τη συνδικαλιστική του ιδιότητα. «Ηρθαμε οικογενειακά». Αφορμή για την αναίτια επίθεση που δέχτηκαν ήταν «απλά ότι βρισκόμασταν εκεί», όπως καταγγέλλουν και τα μέλη του κινήματος «Δεν Πληρώνω» που διοργάνωναν τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

«Τα ΜΑΤ θέλανε να φύγουμε από το πεζοδρόμιο» συνεχίζει ο κ. Βρεττάκος. «Να μας διώξουν. Ετρεξαν κατά πάνω μας. Μας φώναζαν, έβριζαν και με τις ασπίδες τους άρχισαν να μας σπρώχνουν βίαια. Χτύπησαν την κόρη μου με την ασπίδα στη γνάθο. Αυτή άρχισε να κλαίει. Την πήρα στην αγκαλιά μου και προσπάθησα να φύγω. Ετρεμε ολόκληρη. Με έσφιγγε δυνατά και δεν με άφηνε. Εγώ ήμουν εξοργισμένος και η κόρη μου φοβισμένη». Λίγο αργότερα, μόλις η μικρή ηρέμησε, την είδε ένας φίλος γιατρός που βρισκόταν εκεί και τον καθησύχασε.

«Γιατί τέτοια βαναυσότητα σήμερα στο μικρό παιδί μου; Γιατί τέτοια βαναυσότητα απέναντι σε τόσο κόσμο»; αναρωτιέται ο Ηλίας Βρεττάκος, προσπαθώντας τώρα ο ίδιος να εξηγήσει τα ανεξήγητα. «Θέλουν να μας τρομοκρατήσουν. Να μη διαμαρτύρεται κανείς. Να υποταχθούν όλοι. Γι' αυτό γίνεται τέτοια προσπάθεια άγριας καταστολής». Στην κόρη του βέβαια, που τον ρώτησε λίγο μετά το χτύπημα που δέχτηκε από τις δυνάμεις καταστολής, «μπαμπά, τι θα γίνει άμα χτυπήσουν όλα τα παιδάκια;» προσπαθεί να βρει απαντήσεις ανάλογες της ηλικίας της. Προσπαθεί να της εξηγήσει πως οι άνθρωποι στη συγκεκριμένη συγκυρία βγάζουν το χειρότερό τους εαυτό.

«Εμείς δώσαμε αγώνες για να βελτιωθεί η ζωή μας. Στην κόρη μου κάθε βράδυ διηγούμαι αυτές τις ιστορίες. Για τους κοινωνικούς αγώνες, τα δικαιώματα που κατακτήθηκαν και πως η Βουλή είναι ο ναός της Δημοκρατίας. Τώρα όμως έχουν έρθει τα πάνω κάτω. Ο κόσμος της έχει γυρίσει ανάποδα παρ' όλο που δεν είναι σε ηλικία να έχει συνείδηση των πραγμάτων. Είναι λες και ζούμε στις μαύρες εποχές της χούντας. Να σε τσαλαπατάνε όπως τσαλαπατάνε την ελευθερία σου και τη δημοκρατία».

πηγ'η



******************************


ΜΑΤ 29 Ιουνίου 2011: Μαζική, κτηνώδης επίθεση εναντίον αμάχων.
Video & φωτό πιό κάτω...
Πίκρα, δάκρυα, οργή. Και μια ξεκάθαρη απόφαση που συνοψίστηκε σε δύο λέξεις: Φτάνει πια... Αυτά ήταν τα βασικά στοιχεία της χθεσινής συνέντευξης Τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών, που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε εναντίον του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Χρήστου Παπουτσή, του αρχηγού της ΕΛΑΣ και του διοικητή των ΜΑΤ.

***************************************








πηγή

*********************************

Την Τρίτη 28 και Τετάρτη 29 του Ιούνη δυο μεγάλες ειρηνικές συγκεντρώσεις στο Σύνταγμα και ιδιαίτερα της Τετάρτης που είχε σηματοδοτηθεί σαν η κορύφωση των κινητοποιήσεων, πριν ακόμα εξελιχθούν σε μεγαλειώδεις συναθροίσεις εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών, έγιναν στόχος του κρατικού μηχανισμού με τις δυνάμεις καταστολής του και συγκεκριμένα των ΜΑΤ.

Η επιχείρηση ξεκίνησε και τις δυο μέρες νωρίς το μεσημέρι, όχι τυχαία, αλλά για να προλάβουν την τεράστια συρροή πολιτών στο Σύνταγμα, που ήδη από νωρίς το πρωί γινόταν έντονα αισθητή σε πολλά σημεία του κέντρου της Αθήνας.

Καμιά Γενική Απεργία ή κινητοποίηση που έχει γίνει μέχρι τώρα δεν συντάραξε τόσο το πολιτικό σύστημα όσο οι δυο αυτές τελευταίες συγκεντρώσεις. Ήδη η πρώτη μαζική συγκέντρωση το προηγούμενο διάστημα στο Σύνταγμα με 500.000 αυτό-οργανωμένους πολίτες, είχε επιφέρει με την παρουσία της το πρώτο σοκ.
Από την άλλη, ποτέ στο παρελθόν το κέντρο της Αθήνας δεν έζησε σε τέτοια έκταση καταστολή με ρίψεις ασφυξιογόνων και άλλων χημικών, σε ποσότητα 20 φορές μεγαλύτερης από τη συνήθη χρήση χημικών οποιασδήποτε άλλης μέρας επεισοδίων στο παρελθόν.

Ήταν τόσο το μένος των δυνάμεων καταστολής, που κατά τη διάρκεια των επιθέσεων, πέρα από τους τουλάχιστον 500 διαδηλωτές που τραυματίστηκαν, χτυπήθηκε με χημικά ακόμα και το ιατρείο της πλατείας αλλά και του μετρό στη συνέχεια, την ώρα που δεκάδες πολίτες με αναπνευστικά προβλήματα και τραύματα από γκλομπς νοσηλεύονταν, μη σεβόμενοι κάτι που είναι δεδομένο ακόμα και σε συνθήκες πολέμου, πόσο μάλλον σε μια ειρηνική συγκέντρωση.


Υπήρξε απόλυτα οργανωμένος σχεδιασμός για τη διάλυση αυτών των συγκεντρώσεων, διαλύοντας κομμάτι-κομμάτι τους συγκεντρωμένους άοπλους πολίτες, μέχρι να καταλάβουν την πλατεία Συντάγματος, όπως ήταν ο στόχος τους. Οι χιλιάδες πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία χτυπήθηκαν ανηλεώς από τα ΜΑΤ. Και τις δυο μέρες, παρόλο που εκκενώθηκε η πλατεία από τη ρίψη τόνων χημικών, η αποφασιστικότητα των πολιτών έκανε δυνατή την ανακατάληψή της.


Αυτό και μόνο το γεγονός αποδεικνύει ότι κάτι καινούργιο γεννιέται στην κοινωνία, κάτι τόσο δυνατό που αγγίζει έντονα την ψυχή εκατομμυρίων ανθρώπων και ανησυχεί ταυτόχρονα πάρα πολύ το πολιτικό σύστημα και τους εκπροσώπους του.


Γιατί λοιπόν εκδηλώθηκε τόση βαρβαρότητα απέναντι σε άοπλους πολίτες;

Γιατί για πρώτη φορά ο λαός, αν οι συγκεντρώσεις των δυο συνεχόμενων ημερών δεν διακόπτονταν βίαια, θα έφευγε από το στάδιο που βρισκόταν μέχρι εκείνη τη στιγμή των καλών εντυπώσεων και του ενθουσιασμού από τη μέχρι τώρα συμμετοχή του στις πλατείες, καθώς και των πρώτων βημάτων στη συνείδησή του ότι υπάρχει τρόπος να πάρει τα πράγματα στα χέρια του. Έτσι θα έμπαινε πια στο στάδιο τού να αρχίζει να αποκτά συνείδηση της δύναμής του, των ικανοτήτων του και των προοπτικών του.

Αυτό που κυριάρχησε στις συγκεντρώσεις της πλατείας ήταν η αυτογνωσία, τα πρώτα σημάδια ότι ο λαός έχει τη δύναμη να κυβερνήσει και να κυβερνηθεί ο ίδιος καθώς και να ορίσει την τύχη του. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά στην Κατεχάκη και οι σύμβουλοί τους από το εξωτερικό. Γι’ αυτό πρέπει να το σταματήσουν τώρα, πριν δυναμώσει και γενικευτεί σε όλη την κοινωνία, γιατί τότε θα είναι αργά. Με λίγα λόγια, το ξαναλέμε, αυτό που θέλουν είναι να σταματήσει να γίνεται συνείδηση στο λαό η δύναμή του.

Τώρα μπορούμε να καταλάβουμε γιατί το μεσοπρόθεσμο και ο εφαρμοστικός νόμος έπρεπε να περάσουν πάση θυσία. Οι εντολές της Ε.Ε. προς την κυβέρνηση ήταν καθαρές. «Εμείς εγκρίνουμε την 5η δόση κι εσείς δεν έχετε το δικαίωμα να μην την πάρετε, ψηφίζοντας τους νόμους που σας υπαγορεύουμε, απαιτώντας όμως εγγυήσεις από σας: Να χτυπήσετε ανηλεώς  και να τσακίσετε οποιαδήποτε αντίδραση εκδηλωθεί για να μας εμποδίσει».


Η κυβέρνηση έκανε την εκδούλευση στα αφεντικά της την Ε.Ε. για μια ακόμα φορά. Γιατί ο ρόλος της κυβέρνησης μέχρι τώρα ήταν αυτός. Τα μέτρα που επιβάλλονταν από το χρηματιστικό κεφάλαιο έπρεπε να περάσουν πάση θυσία για να σωθεί το τραπεζικό σύστημα. Τα σχέδιά τους όμως για τη συντριβή του λαϊκού κινήματος έχουν βρει τεράστια εμπόδια από την αντίσταση μεγάλου μέρους του λαού και η κυβέρνηση τούς είναι λίγη. Αυτή η ανεπάρκειά της την έχει καταστήσει μια απλή μαριονέτα στο πολιτικό σκηνικό.

Τώρα απαιτείται η υλοποίηση των νόμων που ψηφίστηκαν και η κυβέρνηση πρέπει να πάει στην άκρη. Η Ε.Ε. πήρε πλέον στα ίδια της τα χέρια την διακυβέρνηση της χώρας στέλνοντας και τους κομισάριούς της στα υπουργεία όχι απλά για να παρακολουθούν αλλά για να δίνουν εντολές από κοντά στο πώς θα υλοποιηθούν με κάθε λεπτομέρεια τα τελευταία μέτρα που ψηφίστηκαν.


Το να λέμε ότι με τα μέτρα που παίρνονταν μέχρι τώρα από την κυβέρνηση εκχωρούνταν κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας προς την Ε.Ε. εναρμονίζοντας τους ελληνικούς νόμους με τις ανάγκες της, αυτό δεν αρκεί πλέον. Όχι ότι είναι λάθος, αλλά έχουμε περάσει σε μια άλλη ποιότητα. Δεν μπορούμε να επιμένουμε μέσα από αναλύσεις ότι αυτό που συμβαίνει σήμερα επιβεβαιώνει τα όσα ήδη γνωρίζαμε μέχρι τώρα.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίες και οι δηλώσεις Γιούνκερ για τον περιορισμό της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας και την τοποθέτηση επιτηρητών για την υλοποίηση των δεσμεύσεων της κυβέρνησης προς την Ε.Ε. ούτε επίσης είναι άσχετη και η δήλωση Λοβέρδου ότι αν οι Έλληνες δεν πάρουν αποφάσεις οι ίδιοι πρέπει να τις πάρουν κάποιοι άλλοι. Όσο και να προσπαθεί να συσκοτίσει λοιπόν αυτό το γεγονός η κυβέρνηση λέγοντας ότι οι επιτηρητές έχουν έλθει σαν τεχνικοί σύμβουλοι, κανέναν δεν μπορούν να κοροϊδέψουν για τον πραγματικό ρόλο που έρχονται αυτοί να παίξουν.


Δεν είναι τυχαίο επίσης που μετά την καταστολή των τελευταίων συγκεντρώσεων έχει αρχίσει μια καμπάνια ενάντια στη «βία» που ενορχηστρώνεται πολύ συνειδητά από τα Μ.Μ.Ε. με συγκεκριμένους δημοσιογράφους, με αφορμή τις αποδοκιμασίες πολιτών σε όσους βουλευτές ψήφισαν το μεσοπρόθεσμο και τον εφαρμοστικό νόμο, προσπαθώντας να σπείρουν ένα κλίμα τρομοκρατίας.


Είναι λάθος όταν τα άτομα ή τα κόμματα υποκαθιστούν την πάλη ενός ολόκληρου λαού, αλλά το αν υπάρχουν λανθασμένες ή όχι μορφές αντίδρασης, αυτό είναι κάτι που απασχολεί και θα αντιμετωπίσει το οργανωμένο λαϊκό κίνημα και δεν θα επιτρέψουμε σε καμία κυβέρνηση να σπεκουλάρει. Δεν έχει κανένα δικαίωμα μια κυβέρνηση που δείχνει τέτοια βιαιότητα όταν επιτίθεται σε χιλιάδες ειρηνικούς πολίτες που διεκδικούν τη ζωή και το μέλλον τους να ζητά διαπιστευτήρια «μη βίας» και δηλώσεις νομιμοφροσύνης. Οι μαύρες εποχές που το κράτος απαιτούσε δηλώσεις μετάνοιας έχει τελειώσει ανεπιστρεπτί.


Ο ελληνικός λαός όχι απλώς πρέπει να κλιμακώσει την αντίστασή του αλλά θα πρέπει να δρομολογήσει πλέον την πορεία του για να πάρει ο ίδιος την εξουσία στα χέρια του. Από μας θα εξαρτηθεί αν θα επιτρέψουμε να ολοκληρωθούν τα σχέδιά τους και να μη μας πισωγυρίσουν. Ο καθένας από μας  είναι πλέον υπεύθυνος για να δυναμώσει τις λαϊκές συνελεύσεις, να συμβάλει στην οργάνωση μεθοδευμένων και καλά στοχευμένων κινητοποιήσεων με σκοπό τη συσπείρωση εκατομμυρίων πολιτών. Όλα τα μεσαία και κατώτερα στρώματα της κοινωνίας πλήττονται και πρέπει να είναι ενωμένα.


Ο λαός έχει την ευθύνη να αποτρέψει την καταστροφή του και να πάρει την τύχη του στα χέρια του μέσα από την αυτό-οργάνωσή του με αμεσοδημοκρατικό τρόπο.


ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ

stopcartel Newsdesk

 

*******************************************


Όργιο κρατικής βίας
2860 χημικά, έναντι 100 μιας μέσης ημέρας επεισοδίων. Χώρια φυσούνες & χειροβομβίδες.
Η Αστυνομία δικαιολογείται ισχυριζόμενη ότι είχε πληροφορίες για... επικείμενη κατάληψη της Βουλής. Κάτι ανάλογο με τους Ναζί για το Ράιχσταγκ.
ΜΑΤα τζήδες Ναζήδες. Στρατός κατοχής. Άνανδροι. Βάρβαροι. Ανελέητοι. Ανάξιοι να λέγονται Έλληνες

Φλερτάροντας με τον θάνατο

ρεπορτάζ του Γιώργου Αυγερόπουλου - φωτό & video
Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011

Άρθρο του Γιώργου Αυγερόπουλου για το "όργιο κρατικής βίας" όπως το έζησε και κατέγραψε μέσα από την κάμερα του Εξάντα!



Έχω καλύψει συγκρούσεις διαδηλωτών με την αστυνομία σε διάφορα μέρη του κόσμου εκτός της Ελλάδας, όπως στην Αργεντινή, την Ιταλία, τη Βολιβία και το Μεξικό. Ειδικά στο Μεξικό, οι αστυνομικοί όπως γνωρίζουν πολλοί, θεωρούνται άγριοι, ανεκπαίδευτοι και διεφθαρμένοι. Όμως αυτό που έζησα και κατέγραψα τόσο εγώ όσο και οι συνεργάτες μου χθες Τετάρτη 29/6 στο Σύνταγμα, ξεπερνάει σε αγριότητα κάθε όριο. Η Ελληνική αστυνομία παίρνει δίκαια και με διαφορά το βραβείο βαρβαρότητας. Μιας βαρβαρότητας που καμία σχέση δεν είχε με καταστολή αλλά ήταν ένα συνεχές φλερτ με τον θάνατο.

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε νεκρούς. Και ο κ. Παπουτσής θα πρέπει να ανάψει λαμπάδα στον Θεό που πιστεύει, καθώς μόνο στην καλή του τύχη θα πρέπει να αποδοθεί το γεγονός ότι δεν απολογείται σήμερα για θύματα.

Το σχέδιο εκκένωσης της πλατείας Συντάγματος τις δύο τελευταίες μέρες, ήταν ένα "γιουρούσι" όπως εύστοχα παρατήρησε ο Αϊμάν, Ισπανός δημοσιογράφος που εργάζεται για το Al Jazeera. Ένα γιουρούσι, εναντίον όλων και όποιον πάρει ο χάρος. "Μα καλά τι αστυνομία είναι αυτή που έχετε;" με ρώτησε αγανακτισμένος. "Είστε μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τουλάχιστον ακόμα" μου είπε με νόημα χαμογελώντας.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Περίπου στη 13.30 υπάρχει πολύς κόσμος συγκεντρωμένος μπροστά από την Βουλή. Δεν είναι κουκουλοφόροι. Δεν πετάνε πέτρες. Είναι γέροι, νέοι, γυναίκες, άντρες, φοιτήτριες και φοιτητές, εργαζόμενοι, άνεργοι που φωνάζουν συνθήματα, ρίχνουν την γνωστή μούντζα προς το κοινοβούλιο, και οι πιο θερμόαιμοι μπροστά - μπροστά άντε να εκτοξεύουν καμιά βρισιά εναντίον των αστυνομικών και να κουνάνε τα κιγκλιδώματα που έχουν στηθεί μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη. Τίποτα το σημαντικό δηλαδή που να δικαιολογεί αυτό που θα ακολουθήσει. Ξαφνικά από παντού, από δεξιά, από αριστερά και από το κέντρο, αρχίζει μια γενική επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων που απωθούν τους διαδηλωτές προς τα σκαλιά της πλατείας Συντάγματος.

Dim lights

Φανταστείτε δηλαδή χιλιάδες ανθρώπους να τρέχουν αλλόφρονες προς ένα στενό άνοιγμα το πλάτος του οποίου δεν ξεπερνά τα δέκα μέτρα. Από πίσω τους τα ΜΑΤ, ρίχνουν μέσα στο πλήθος χειροβομβίδες κρότου λάμψης και δακρυγόνα, προκαλώντας πανικό.

Dim lights

Άνθρωποι καίγονται από τις φλόγες, πνίγονται από τα δακρυγόνα δεν βλέπουν μπροστά τους και αρχίζουν να ποδοπατούν ο ένας τον άλλον και να κουτρουβαλούν στα σκαλιά. Υπάρχουν άνθρωποι λιπόθυμοι, άλλοι ποδοπατημένοι μέσ' τα αίματα. Παρόλα αυτά οι αστυνομικοί δεν αποχωρούν.

Dim lights

Χτυπάνε με τα γκλομπς όποιον βρουν μπροστά τους, ανθρώπους δηλαδή που τρέχουν να σωθούν πατώντας ο ένας πάνω στον άλλον.

Dim lights

Η συνέχεια είναι γνωστή. Πέρα από την δράση των προβοκατόρων η οποία έχει καταγραφεί σε βίντεο και φωτογραφίες που βγήκαν και θα συνεχίσουν να βγαίνουν τις επόμενες μέρες, πέρα από τους μπαχαλάκηδες την δράση των οποίων απεχθάνομαι και διαφωνώ κάθετα, η πέτρα είναι πλέον εύκολο να φύγει από το χέρι οποιουδήποτε, που τον χτύπησαν, τον ψέκασαν, και είναι άνεργος, άστεγος - ναι, υπάρχουν πλέον νεοάστεγοι - και κάθε μέρα γίνεται φτωχότερος χωρίς να βλέπει διέξοδο από πουθενά.



Δεν σας κρύβω ότι φοβήθηκα βλέποντας μια άνευ προηγουμένου αγριότητα να ξετυλίγεται μπροστά στα μάτια μου. Ένιωσα τον ίδιο φόβο που έχω νιώσει σε ζόρικες περιοχές του πλανήτη. Ένιωσα τον φόβο του θανάτου. Καθώς νόμιζα πως ήταν η ιδέα μου και πως είχα ξεσυνηθίσει να δουλεύω στην Ελλάδα - έχω να δουλέψω στη χώρα μου από το έτος 2000- ρώτησα παλιούς μου συναδέλφους αν είχαν ξαναζήσει κάτι τέτοιο εδώ. Μου απάντησαν πως δεν είχαν ξαναζήσει κάτι παρόμοιο.



Θα ήθελα λοιπόν ένας λογικός άνθρωπος από το υπουργείο "Προστασίας του Πολίτη" (το βάζω σε εισαγωγικά γιατί πλέον ο τίτλος του μου θυμίζει το Υπουργείο Αγάπης του Όργουελ στο 1984) να μου απαντήσει στις εξής ερωτήσεις:

Ποιος έδωσε την εντολή για την γενική επίθεση στις 13.30 και γιατί; Ποιανού ιδέα ήταν να διατάξει τις αστυνομικές δυνάμεις να κυνηγήσουν ένα πανικόβλητο πλήθος που ποδοπατιέται στα σκαλιά πετώντας κρότου - λάμψης και δακρυγόνα χτυπώντας αδιακρίτως, παίζοντας κορώνα γράμματα την πιθανότητα, κάποιος ανάμεσα στους χιλιάδες, να αφήσει την τελευταία του πνοή στην πλατεία.



Για ποιο λόγο οι αστυνομικοί δεν σεβάστηκαν το ιατρείο της πλατείας Συντάγματος;

Επαγγελματίες γιατροί πνευμονολόγοι και άλλοι, όλοι εθελοντές, φρόντιζαν τραυματίες καθ' όλη την διάρκεια των συγκρούσεων. Δεν ήταν "κουκουλοφόροι", γιατροί ήταν. Φώναζαν στους αστυνομικούς "εδώ είναι ιατρείο" αλλά καμία σημασία δεν έδιναν εκείνοι. Αφιονισμένοι, τους έριχναν δακρυγόνα και τους χτυπούσαν. Όπως μας είπε ένας γιατρός "Αυτά δεν γίνονται ούτε στον πόλεμο. Ακόμα και στον πόλεμο υπάρχει ανακωχή για να μαζέψεις και να φροντίσεις τους τραυματίες." Τα μάζεψαν άρον - άρον οι άνθρωποι και έστησαν το ιατρείο κάτω στο μετρό αλλά ούτε και αυτό γλίτωσε από τις ρίψεις χημικών.

Dim lights

Για ποιο λόγο χτυπήθηκαν δάσκαλοι στην Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος; Και αυτοί κουκουλοφόροι; Δεν νομίζω. Τα ΜΑΤ αφού πέταξαν δακρυγόνα στην είσοδο του κτιρίου στην οδό Ξενοφώντος 15, άρχισαν να τους πετούν πέτρες (!) και να ανοίγουν κεφάλια με την ανάποδη του γκλομπ, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων. Τρεις τραυματίες, ένας με σπασμένα πλευρά, ένας με ανοιγμένο κεφάλι και ένας με ελαφρά τραύματα στο χέρι. Έλεγαν οι δάσκαλοι: "Όταν μια κοινωνία κακοποιεί τους δασκάλους της βρίσκεται στο κατώτερο σκαλοπάτι που μπορεί να φτάσει".

Με ποια λογική οι αστυνομικοί έριξαν χημικά και χτύπησαν ανθρώπους μέσα σε μανάβικα και σουβλατζίδικα στο Μοναστηράκι και στην Πλάκα, προκαλώντας τρόμο σε πελάτες και τουρίστες;

Και τέλος κάτι προσωπικό για τον κ. Παπουτσή: Γιατί με χτυπήσατε; Όχι εσείς δηλαδή, ένας από τους άνδρες της αστυνομίας σας. Επειδή όμως εγώ δεν γνωρίζω τον "ανώνυμο" ΜΑΤατζή και γνωρίζω εσάς, θα ήθελα πραγματικά μια απάντηση. Η κατάσταση ήταν σχετικά ήρεμη εκείνη την ώρα και γω τραβούσα με την κάμερα μια διμοιρία των ΜΑΤ που ανέβαινε προς την Βουλή, όταν ένας ξέκοψε από την διμοιρία του, ήρθε προς το μέρος μου και στάθηκε μπροστά μου σε απόσταση αναπνοής. Σταμάτησα να τραβάω και κατέβασα την κάμερα. Με κοιτούσε μες στα μάτια. Του είπα τι θέλει και ως απάντηση εισέπραξα μια, για να θυμάμαι τη μέρα.

Dim lights

Ο κόσμος άρχισε να φωνάζει: "Τον Αυγερόπουλο χτυπάς ρε". Δεν αντέδρασα καθόλου και εκείνος απομακρύνθηκε. Αν είχα αντιδράσει ίσως να τα λέγαμε στο τμήμα όπου θα μου ζητάγατε συγνώμη για την... "παρεξήγηση". Παρεπιπτόντως: Στην Οαχάκα, όταν με είχαν στριμώξει μαζί με τον κάμεραμάν μου οι Μεξικανοί αστυνομικοί, που όπως είπαμε θεωρούνται άγριοι, ανεκπαίδευτοι και διεφθαρμένοι, τους φώναξα "Δημοσιογράφος" και δεν με πείραξαν. Στη χώρα μου τις έφαγα για πρώτη φορά.



Πηγή: Εξάντας

************************

Ο Γιώργος Αυγερόπουλος γεννήθηκε το 1971 στην Αθήνα. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στους μεγαλύτερους τηλεοπτικούς σταθμούς της Ελλάδας καλύπτοντας θέματα εσωτερικής επικαιρότητας, ενώ ως πολεμικός ανταποκριτής εργάστηκε στα πολεμικά μέτωπα της Βοσνίας, της Κροατίας, του Ιράκ, του Αφγανιστάν, του Κοσσόβου και της Παλαιστίνης. Επίσης, μετέδωσε ανταποκρίσεις από γεγονότα που συγκλόνισαν τον κόσμο όπως η εξέγερση στην Αλβανία, οι σεισμοί της Τουρκίας και του Ιράν και το Ναυάγιο Του Εσθονία. Το 2000 δημιούργησε τη σειρά ντοκιμαντέρ Εξάντας, που πλέον προβάλλεται από τη δημόσια ελληνική τηλεόραση (ΝΕΤ). Ο Γιώργος Αυγερόπουλος είναι υπεύθυνος τόσο για την έρευνα και τις αποστολές, όσο και για τη σκηνοθεσία και το σενάριο των ταινιών που παρουσιάζει ο Εξάντας.

************************

 


Έτσι έκαναν & οι Ταγματασφαλίτες


Με τα πρόσωπά τους βαμμένα οι παρακρατικοί, γυμνοί από τη μέση και πάνω όρμησαν με τα λοστάρια στις τζαμαρίες της  Όθωνος και έκαναν τα καταστήματα «γης Μαδιάμ».
της Ντίνας Εξάρχου

Οι διαδηλωτές επιτέθηκαν. Έγινε μάχη.

Οι παρακρατικοί βρέθηκαν κλεισμένοι σε μια αποθήκη.

Από την αποθήκη τηλεφώνησαν στην Αστυνομία και ζήτησαν βοήθεια.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν, τους απεγκλώβισαν και τους φυγάδευσαν.

Η κάμερα του ALTER τούς «έπιασε» με τα λοστάρια στα χέρια την ώρα που οι αστυνομικοί τούς «έχωναν» μέσα στη...Βουλή!

Dim lights

Την ίδια ώρα στη λεωφόρο Αμαλίας τα ΜΑΤ σάρωναν με τα δακρυγόνα και τα ασφυξιογόνα το πλήθος των διαδηλωτών, φτάνοντάς τους ως τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, όπου σάρωσαν και τους τουρίστες που κάθονταν στις καφετέριες μαζί με τους αθλητές των Special Olympics, που πήγαιναν στο μουσείο της Ακρόπολης.

«Έτσι έκαναν και οι ταγματασφαλίτες στην Κατοχή», μου είπε ένας αιωνόβιος Λάκωνας μαχητής της Αντίστασης.

«Όταν τους στρίμωχναν οι ΕΛΑΣίτες ειδοποιούσαν με τον ασύρματο τους Γερμανούς, οι οποίοι έσπευδαν, τους έσωζαν και μετά σάρωναν τον άμαχο πληθυσμό».


Αυτός είναι ο στόχος: Ο άμαχος πληθυσμός.

ΤΟΤΕ έδιναν το «στίγμα» τους στους κατακτητές οι ταγματασφαλίτες, με τους ασύρματους.

ΤΩΡΑ το δίνουν οι κουκουλοφόροι, με τα κινητά τηλέφωνα.

 

πηγή

***************************


Κοινωνία στο απόσπασμα Μεσοπρόθεσμου - τρομοΜΑΤ

από το Μαρικάκι

Η κυβέρνηση, τα ΜΑΤ και όσοι εξέθρεψαν τα προηγούμενα χρόνια την συγκεκριμένη εγκληματική αστυνομία έστειλαν χθες την κοινωνία στο εκτελεστικό απόσπασμα. Στη Βουλή ψήφιζαν ένα κείμενο που λέει ότι η χώρα είναι πλέον στη διάθεση των δανειστών της, να την διαμελίσουν, να την πουλήσουν, να την ποδοπατήσουν να την κάνουν ό,τι θέλουν, εν λευκώ όλα.

29 Ιουνίου 2011

 

Έξω  από τη Βουλή, μπορεί να μην βγήκαν τα τάνκς- θα καιροφυλακτούν φαίνεται  για τη στιγμή της επίσημης  πτώχευσης αν λάβουμε στα σοβαρά τον Πάγκαλο - αλλά δεν έμεινε ανυποψίαστος πλέον κανείς για αυτό που συμβαίνει: πόλεμος. Με επιτιθέμενο την εξουσία και θύμα την κοινωνία, είτε  αυτή τσίμπισε ένα κοκκαλάκι από αυτά που έφαγαν ο Πάγκαλος και το συνάφι του είτε όχι.

Η τρομοκρατία των ΜΑΤ , της ομάδας ΔΙΑΣ και των διάφορων στρατολογημένων  τσιρακίων, παρακρατικών και όποιων άλλων έχουν μαζέψει σε αυτό το κακοφορσμισμένο Σώμα(μάρτυρας το βίντεο του Άλτερ), δεν είχε τέλος το προηγούμενο 48ωρο: Τόνοι (σούπερ καρκινογόνων και γι’ αυτό απαγορευμένων) χημικών που έγιναν αισθητά σε όλες τις γύρω περιοχές πέραν του κέντρου , πετροπόλεμος με τους κουκουλοφόρους, απευθείας ψεκασμοί σε πολίτες, απρόκλητες επιθέσεις (απώθηση μετά ξύλου) σε συνδικαλιστές και διαδηλωτές,γκλομπιές σε κεφάλια,  «ξήλωμα» της πλατείας, επίθεση στο ιατρείο του Ερυθρού Σταυρού με χημικά,  ρίψη και μέσα στο μετρό, συλλήψεις  ανθρώπων που δεν είχαν κάνει τίποτα άλλο από το να είναι στο λάθος σημείο τη λάθος στιγμή, επίθεση μέχρι και σε αραχτό κόσμο στην Πλάκα και το Μοναστηράκι, σε καταστήματα, κ.ο.κ.

Dim lights

Κανονική επέλαση, που άφησε πίσω της μια πόλη - αποκαϊδια να συμβολίζει αυτό που γίνεται σε όλη τη χώρα. (Άραγε τώρα δεν πλήτεττεται ο τουρισμός;)

 

Ας γνωρίζουν όμως οι ίδιοι και οι προϊστάμενοί  τους ότι η τρομοκράτηση φέρνει φόβο, φέρνει όμως και συνειδητοποίηση και ξυπνάει στον άνθρωπο δυνάμεις που δεν γνώριζε ότι είχε. Μπορεί κάποιοι να φύγουν από τις πλατείες, γνωρίζοντας όμως πια πολύ καλά τι συμβαίνει, άλλοι όμως θα κατέβουν με πολλαπλάσιο πείσμα.

 

Σήμερα η διαδικασία συνεχίζεται με περήφανα κι ενοχικά «ναι» στον εγκληματικό εφαρμοστικό νόμο. Θα βάλουν την τελική σφραγίδα στο πώς θα διαχειριστούν οι δανειστές την περιουσία του ελληνικού λαού, στο πώς θα διαλύσουν τα εισοδήματά μας, τις εργασίες μας, την κοινωνία, το πολίτευμα, τις ζωές μας, το μέλλον μας.

 

Κι όλα αυτά γιατί; Τα ξένα ΜΜΕ μιλούν για διάσωση του ευρώ μετά τη χθεσινή ψηφοφορία που παρακολούθησε με κομμένη την ανάσα όλη η Δύση. Αντιγράφουμε ενδεικτικά μόνο, από το in.gr:

 

«Πρόκειται για την πιο σημαντική απόφαση για τη σωτηρία του ευρώ» λέει στο ηλεκτρονικό του πρωτοσέλιδο το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

 

«Ενέκρινε η Ελλάδα τα μέτρα, δεν θα είχε έλθει η επόμενη δόση, συγκρούσεις στην πλατεία Συντάγματος, άνοδος στις διεθνείς χρηματαγορές» λέει η ιταλική Repubblica.

 

«Η βρετανική εφημερίδα The Independent σημειώνει πως το Κοινοβούλιο υπερψήφισε οριακά το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, επισημαίνοντας πως μία αρνητική ψήφος θα ήταν καταστροφική για την ελληνική οικονομία και για την καταρρεύουσα αξιοπιστία του ευρώ. Σημειώνει, όμως, πως η ανακούφιση στις Βρυξέλλες και στα άλλα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης θα είναι προσωρινή εάν η λαϊκή οργή εμποδίσει να τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα λιτότητας».

 

Ποια σωτηρία της χώρας, ποιοι μισθοί, ποιες συντάξεις. Το ευρώ!


Μια πολιτική που υπερασπίζεται ένα τέτοιο «ανίερο», καθότι διαλυτικό ολόκληρων κοινωνιών, ιδανικό δεν εφαρμόζεται με συναίνεση αλλά με χούντες, οι οποίες είναι σύμφυτες με την πολιτική του ΔΝΤ όπου αυτή εφαρμόστηκε σε όλη την υφήλιο....

Πρέπει να βγουν και τα τανκς για να το καταλάβουμε;

Το βίντεο που εμφανίζεται είναι από το www.real.gr

πηγή

********************************


Είναι αυτοί Έλληνες (& άνδρες);

Dim lights

 

******************************

Μάιος 2011

Κορίτσι χτυπημένο στο κεφάλι από γενναίο άντρα ΜΑΤατζή ο γενναίος ΜΑΤατζής & ο αιμόφυρτος εχθρός

 

Αφιονισμένοι ΜΑΤατζήδες λιανίζουν στο ξύλο έναν άνθρωπο ΜΑΤατζής άντρακλας
Κορίτσια χτυπημένα αλύπητα από άντρακλες ΜΑΤατζήδες άνθρωποι λιανισμένοι στο ξύλο & ψεκασμένοι με χημικά από άντρακλες ΜΑΤατζήδες

Στην εντατική παραμένει ο Γιάννης Καυκάς, ο διαδηλωτής που έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από αστυνομικούς των ΜΑΤ στην γενική απεργία της 11ης Μαϊου και νοσηλεύεται για τέταρτη μέρα στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Κρατικού της Νίκαιας. Η κατάστασή του παραμένει σταθερή και ελεγχόμενη, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο διοικητής του νοσοκομείου, Χρήστος Ρέσσος, ενώ η διαπίστωση του ιατροδικαστή που εξέτασε τον 31χρονο, ενισχύει το ενδεχόμενο (σ.σ. όχι & ενδεχόμενο) τα δύο παρολίγο δολοφονικά χτυπήματα στο κεφάλι του διαδηλωτή να προήλθαν από αστυνομικό χέρι.

 

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση της υγείας του διαδηλωτή, μέχρι στιγμής έχουν αποφευχθεί αξιόλογες επιπλοκές. Παραμένει ωστόσο διασωληνωμένος υπό φαρμακευτική καταστολή και μηχανικό αερισμό, ενώ σήμερα θα διενεργηθεί νέα αξονική τομογραφία και θα ληφθούν αποφάσεις σχετικές με τη συνέχιση της θεραπείας.

Η τελευταία αξονική τομογραφία που έγινε στον 31χρονο, έδειξε ένα ήπιο μετατραυματικό εγκεφαλικό οίδημα και παρουσία λίγων νέων αιματηρών στοιχείων στην περιοχή του αφαιρεθέντος αιματώματος.

 

Χτυπήματα από γκλομπ στην πλάτη του Γ. Καυκά «βλέπει» ο ιατροδικαστής

Ο ιατροδικαστής που εξέτασε τον 31χρονο διαδηλωτή, διαπίστωσε δύο ισχυρά χτυπήματα από αμβλύ όργανο στο κεφάλι, τα οποία προκάλεσαν το υποσκληρίδιο αιμάτωμα. Εκτός όμως από τα δύο αυτά χτυπήματα στο κεφάλι, διαπίστωσε επίσης ότι ο τραυματίας φέρει αρκετά χτυπήματα στην πλάτη τα οποία είναι παραπάνω από ξεκάθαρο ότι προήλθαν από αστυνομικό γκλομπ.

 


*******************************************

Αληταράδες
Αιματοκύλισαν την πορεία, ράντισαν χημικά, άνοιξαν κεφάλια, έστειλαν διαδηλωτή σε προθανάτια κατάσταση"

Η αγριότητα "προστασίας του πολίτη" ΜΑΤωσε ξανά τον κόσμο

*******************************

 


Χτυπούσαν ανεξέλεγκτα. Σε κεφάλια, πρόσωπα, κορμό. Γυναίκες, νεαρότερης και μεγαλύτερης ηλικίας, άνδρες... Διαδηλωτές πεσμένους στο έδαφος, που προσπαθούσαν να αναπνεύσουν, ανίκανοι να αντιδράσουν, μετά την «καταιγίδα» χημικών που εξαπέλυσαν. Και λειτούργησαν περισσότερο σαν συμμορία, παρά σαν αστυνομικοί, ακόμη κι αν πρόκειται για ένστολους που υπηρετούν στα ΜΑΤ.

Οι «προστάτες του πολίτη με τα χακί», αιματοκύλισαν την πορεία της Τετάρτης, χωρίς καν να υπάρξουν τα «φοβερά επεισόδια» για τα οποία οι ίδιοι είχαν μιλήσει στους καταστηματάρχες πριν ξεκινήσει η πορεία.

Σε μια επίδειξη πρωτοφανούς βαρβαρότητας, έστειλαν στο νοσοκομείο -σε «βαριά, προθανάτιο κατάσταση»- τον 31χρονο διαδηλωτή που δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, και δεκάδες ακόμη (άλλους με σοβαρότερα και άλλους με ελαφρότερα τραύματα στο κεφάλι, και όχι μόνο, καθώς και άλλους με σοβαρά αναπνευστικά προβλήματα).

Αφορμή για όλα αυτά στάθηκαν οι επιθέσεις με πλαστικά μπουκάλια νερού και πέτρες που εκτοξεύτηκαν κατά των διμοιρίων των ΜΑΤ, που βρίσκονταν απέναντι από τη Βουλή, μπροστά από το ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετάννια».

Οι χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, που έπεφταν εκεί, δεν διέκοψαν την πορεία που είχε περάσει μπροστά από τη Βουλή και κινούνταν προς τα Προπύλαια, μέσω της Πανεπιστημίου. Γύρω στις 2 μετά το μεσημέρι, και ενώ μεγάλος όγκος διαδηλωτών βρισκόταν ανάμεσα από τις οδούς Βουκουρεστίου και Αμερικής, οι άνδρες των ΜΑΤ πραγματοποίησαν συγχρονισμένη επίθεση με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, κυκλώνοντας τα μπλοκ από όλες τις πλευρές. Αφορμή για την «καταιγίδα δακρυγόνων» στάθηκε περιορισμένη επίθεση με πέτρες δυο-τριών νεαρών, που βρίσκονταν στα πλαϊνά της πορείας, κατά των αστυνομικών δυνάμεων.

 

Με κομένη την ανάσα

Η εκτεταμένη χρήση χημικών έπνιξε τους διαδηλωτές, που άρχισαν να τρέχουν προς όλες τις κατευθύνσεις μη μπορώντας να δουν ή να ανασάνουν. Κάποιοι έπεσαν στο έδαφος, κάποιοι ποδοπατήθηκαν. Και τότε οι άνδρες των ΜΑΤ άρχισαν να χτυπούν ανηλεώς όποιον έβρισκαν μπροστά τους, αλλά να πραγματοποιούν και συλλήψεις στο σωρό.

 

Η βίαιη επίθεση έριξε λάδι στη φωτιά. Τότε «έπεσαν» και οι πρώτες μολότοφ. Αλλόφρονες διαδηλωτές άρχισαν να τρέχουν προς την Ομόνοια, την ίδια στιγμή που νεαροί ανταπαντούσαν με πέτρες στις ρίψεις χειροβομβίδων κρότου-λάμψης (νέας παραλαβής και είδους - προκαλούν λάμψεις και έξι αλλεπάλληλες εκρήξεις, δημιουργώντας παράλληλα παραπέτασμα καπνού) και τα χημικά.

 

Ενταση επικράτησε και στα Εξάρχεια, όπου για περίπου δυο ώρες ήταν σε εξέλιξη ο γνωστός πετροπόλεμος νεαρών με τους άνδρες των ΜΑΤ. Η περιοχή πνίγηκε στα χημικά και η ένταση εκτονώθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα.

 

Στην ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. έκανε λόγο για 15 τραυματίες αστυνομικούς από επιθέσεις και 30 προσαγωγές, από τις οποίες οι 12 μετατράπηκαν σε συλλήψεις. Σύμφωνα με τον απολογισμό, προκλήθηκαν ζημιές στην τζαμαρία καταστήματος πρόχειρου φαγητού και στα παράθυρα τριών αυτοκινήτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι τις 4 μετά το μεσημέρι της Τετάρτης η ΕΛ.ΑΣ. διατεινόταν πως δεν γνώριζε το παραμικρρό για τραυματισμούς πολιτών. *

πηγή

************************************************

 

Η μπογιά που έχει βάψει τις πλάκες του πεζοδρομίου και μοιάζει με αίμα αποτελεί μια προφητική φωτογραφία που τράβηξε ο Γιάννης Καυκάς, που τώρα χαροπαλεύει, μετά τον άγριο ξυλοδαρμό του από άνδρες των ΜΑΤ.

Πρόκειται για τον 31χρονο φωτογράφο και μεταπτυχιακό φοιτητή, που στη διαδήλωση κρατούσε το πανό της συνέλευσης κατοίκων του πάρκου Κύπρου και Πατησίων.

Αγνωστος στους πολλούς, ο ερασιτέχνης φωτογράφος και μεταπτυχιακός φοιτητής επιλέγει να φωτογραφίζει τοπία και σημεία της πόλης: δύο σκυλιά που παίζουν μπροστά στο μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη, έναν κορμό δένδρου που σχηματίζει το σήμα της ειρήνης, την ηλικιωμένη που μεταφέρει το καροτσάκι με τα ψώνια σε μια υποβαθμισμένη γειτονιά, τον μοναχικό στο παγκάκι του Εθνικού κήπου, το κοριτσάκι που τρέχει στο Ζάππειο.

Ο ίδιος αυτοπροσδιορίζεται ως αναρχικός της πόλης, επαναστάτης, λάτρης της κριτικής ψυχολογίας. Συμμετείχε στις διαδηλώσεις κρατώντας πανό, δεν πετούσε πέτρες, λένε κάποιοι που βρίσκονταν στο ίδιο μπλοκ στη διαδήλωση. Επιπλέον, υποστηρίζουν ότι η επίθεση των ΜΑΤ έγινε τυχαία στο πλήθος. Θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε να ήταν στη θέση του.

Το blog του τραυματία Γιάννη Καυκά

thumb

Η επίθεση στον Γιάννη Καυκά από τις δυνάμεις καταστολής στην πορεία της Τετάρτης συγκλονίζει. Είναι ώρες όπου όλοι μας αναρωτιόμαστε για το τι πρέπει να αφήσουμε πίσω, τι αξίζει και τι είναι σκάρτο. Σε τέτοιες στιγμές, όπου η κανονικότητα διακόπτεται με τόσο βίαιο τρόπο, καταρρέουν οι όποιες βεβαιότητες.

Κοιτώντας τις φωτογραφίες που έχει τραβήξει ο Γιάννης Κάφκας, φωτογραφίες που έχει αναρτήσει στο προσωπικό του blog, αντιλαμβάνεται ο καθένας πως με το φακό του κατάφερε να αποτυπώσει στιγμές ζωντάνιας, εικόνες ζωής. Αυτή τη ζωντάνια έχουμε ανάγκη όλοι μας και περισσότερο ο Γιάννης τούτη την ώρα. Με τις ευχές όλων μας να γίνει καλά, δείτε λίγες από τις ζωγραφιές της ζωής του.

http://diffusedlight.blogspot.com/

πηγή

 
Duke_Ellington.jpg

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση



Created by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.