Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 343 επισκέπτες συνδεδεμένους

Καταγγελία των Νοσοκομειακών Γιατρών για την αστυνομική βαρβαρότητα


...στα επεισόδια της πορείας δημοσιεύεται ταυτόχρονα με υποβολή στην ΕΣΗΕΑ και αιτήματος ενημέρωσης του ελληνικού λαού, όπου της ζητούν να επιτραπεί η άμεση κάλυψη των γεγονότων (η ΕΣΗΕΑ είχε αποφασίσει να συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι στην ημέρα της γενικής απεργίας…).

& προκλητικοί αντιπερισπασμοί by Petalotis...

 

Προκλητικοί αντιπερισπασμοί...



Από το Μαρικάκι

Την  ώρα που εκφράζει τη ... λύπη του για τους «τραυματισμούς» (καμία αναφορά στα αίτια σαν να πρόκειται για φυσικό φαινόμενο ή για νέες, ύπουλες ζαρντινιέρες) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κρατάει από μέσα του τό χρόνο κι ενώ έχει αναφερθεί όσο πιο ανώδυνα στα αίσχη των ΜΑΤ... σε 1, 2, 3, ωωωωπ το γυρίζει το έργο σε επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τους βουλευτές του Παναγιώτη Λαφαζάνη και Ηρώ Διώτη επειδή βρέθηκαν στο Γενικό Κρατικό για συμπαράσταση κι ενημέρωση!

Με έναν νέο άνθρωπο σε κώμα ύστερα από αλλύπητο ξύλο στο κεφάλι από τους πάνοπλους ... άνδρες των ΜΑΤ, με το πανελλήνιο να έχει δει το βίντεο που δείχνει την μανία με την οποία χτυπούν άλλο διαδηλωτή πεσμένο στο οδόστρωμα με μόνη ασπίδα προστασίας τα χέρια του, με δεκάδες τραυματίες με ανοιγμένα κεφάλια στα νοσοκομεία, με δεκάδες άλλους διαδηλωτές μάρτυρες της απρόκλητης επίθεσης με χημικά πριν αρχίσει το ξύλο, ο Πεταλωτής όχι μόνο, δεν ιδρώνει, όχι μόνο δεν απολογείται για το δολοφονικό βρωμόξυλο, αλλά το ρίχνει στον αντιπερισπασμό επιχειρώντας να τραβήξει γρήγορα την προσοχή από το κυρίως θέμα σε ένα άλλο δευτερεύον κι εν προκειμένω ανύπαρκτο! Παλιό το κόλπο αλλά φαίνεται από χιλιόμετρα.

Από τα λεγόμενά του όχι μόνο δεν φαίνεται η σοβαρότητα των γεγονότων που προκλήθηκαν από την κρατική καταστολή, αλλά αντιθέτως δίνει και μάθημα κατά της βίας! Πήραν γραμμή και τα παπαγαλάκια το βράδυ κι άρχισαν το ζύγισμα: ναι μεν κατακριτέα η αστυνομική αυθαιρεσία «αλλά δέχτηκαν επίθεση», «χρειάζεται νηφαλιότητα από όλες τις πλευρές», «θα οδηγηθούμε στο κοινωνικό χάος», «μην ξεχνάμε οι αστυνομικοί είναι όχι για να κοιτάνε αλλά για επιβάλλουν την τάξη» (κι όποιον πάρει ο χάρος), «γίνεται έρευνα» - έρευνα για κάτι που φαίνεται ότι ήταν «εντολή»;

Και για να επιστρέψουμε στον Πεταλωτή αφού τσουβάλιασε, δημοκρατικότατα, ό,τι βρήκε, κατηγόρησε και τους γιατρούς του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας για την ανακοίνωση που αποδίδει ευθύνες στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, γιατί η ανακοίνωσή τους δεν περιορίστηκε στην επιστημονική τους ιδιότητα λες και οι επιστήμονες πρέπει να δρουν μέσα σε κοινωνική αποστείρωση. Απ’ την πολλή τη φόρα πάντως, παραδέχτηκε ότι όλη αυτή η βία των ΜΑΤ ήταν εκτός πλαισίου νομιμότητας, λέγοντας «νομιμότητα σε καμία μορφή βίας δεν υπάρχει».



Τι είπε λοιπόν στο πρες ρουμ:

«Είναι σαφές και αυτονόητο ότι εκφράζουμε την πολύ μεγάλη λύπη μας για τον τραυματισμό ανθρώπων, καθώς και για τον βαρύ τραυματισμό ενός συμπολίτη μας. Ήδη, από την πρώτη στιγμή ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας έχει διατάξει ανακριτική διερεύνηση για το πώς έγιναν τα χθεσινά επεισόδια και πού οφείλονται οι τραυματισμοί αυτοί, παρουσία Εισαγγελέως, εισαγγελικού λειτουργού και ιατροδικαστή, οι οποίοι επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Νίκαιας. Αλλά, φυσικά, δεν μπορούμε να μην σταθούμε στο γεγονός ότι κάποιοι τη βία τη βλέπουν μονομερώς. Και κάποιοι, υποτίθεται ότι είναι αυτοί που καταδικάζουν τη βία, είναι και αυτοί που την προκαλούν, τη δημιουργούν ή την ανέχονται. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, σήμερα, θα περιμέναμε από τον Συνασπισμό και τον ΣΥΡΙΖΑ να μας πουν τι ζητούσαν οι δύο βουλευτές τους, ο κ. Λαφαζάνης και η κα Διώτη, χθες, στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας. Οι οποίοι πήγαν, αφ’ ενός μεν να ελέγξουν τις αστυνομικές Αρχές τι κάνουν εκεί και αφ’ ετέρου βρέθηκαν με μία ομάδα ανθρώπων οι οποίοι στην κυριολεξία με έναν τρόπο απαράδεκτο εισέβαλαν σε ένα κρατικό Νοσοκομείο, δημιούργησαν καταστάσεις βιαιοπραγίας, βιαιοπράγησαν κατά των αρμοδίων Αρχών και όλα αυτά παρουσία Εισαγγελέα. Αρνήθηκαν, μάλιστα, να επιτρέψουν στον ιατροδικαστή να κάνει τη δουλειά του.

Λοιπόν, η βία θα πρέπει να καταδικάζεται απ’ όπου κι αν προέρχεται. Θα πρέπει να υπάρξει και θα υπάρξει, πλήρης διαλεύκανση και διερεύνηση στο πού οφείλονται οι τραυματισμοί και ποιος ευθύνεται για τους τραυματισμούς των διαδηλωτών. Από εκεί και πέρα όμως ο ΣΥΡΙΖΑ, για άλλη μια φορά, δείχνει ακριβώς το πώς αισθάνεται την δημοκρατική λειτουργία, το πώς αντιμετωπίζει την βία και τη νομιμότητα. Νομιμότητα σε καμία μορφή βίας δεν υπάρχει. Και μάλιστα όταν φέρεται ως αυτοδικία και πολύ περισσότερο όταν γίνεται μέσα σ’ ένα νοσηλευτικό ίδρυμα, όπως είναι το Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας».  

Κληθείς να σχολιάσει την ανακοίνωση των γιατρών του νοσοκομείου της Νίκαιας είπε:

«Ναι, διάβασα την ανακοίνωση της τοπικής επιτροπής της ΕΙΝΑΠ, όπου πραγματικά, ενώ περίμενα να δω την ιατρική τους άποψή και φυσικά την άποψή τους ως συνδικαλιστικού οργάνου και ως πολιτών, αλλά με την ιδιότητα των γιατρών, αντί λοιπόν να βλέπουμε να καταδικάζονται βίαιες συμπεριφορές και οι τραυματισμοί απ` όπου και αν προέρχοντα, διάβασα πάρα πολλά για το «κακό μνημόνιο». Δηλαδή, μια πολιτική ανάλυση που δεν είχε καμία σχέση με το ιατρικό λειτούργημα που κλήθηκαν να ασκήσουν όσοι την υπέγραψαν χθες στο Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας και μια καπηλεία, πραγματικά, ανάλογη με αυτή των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Θα πρέπει, λοιπόν, να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Θα πρέπει πραγματικά να μην ανεχόμαστε τη βία. Θα πρέπει πραγματικά να διερευνούμε, όταν υπάρχει υπέρβαση βίας ακόμη και από κρατικά όργανα[σ.σ. άρα μέχρι τώρα δεν ήταν πραγματικές οι ΕΔΕ]. Γι` αυτό, η κυβέρνηση έχει δώσει εντολή για διερεύνηση των γεγονότων. Αλλά, δεν μπορούμε να διανοηθούμε τέτοιου είδους συμπεριφορές, αλλά και λογικές, είτε από βουλευτές υποτιθέμενου αριστερού κόμματος, είτε από γιατρούς οι οποίοι την ώρα που υπάρχει βαρύς τραυματισμός ενός συμπολίτη μας, να κατακρίνουν το μνημόνιο και τις πολιτικές της κυβέρνησης».


Δυστυχώς όλο και λιγότερο μας ξενίζει ο προβοκατόρικος χαρακτήρας των δηλώσεων του κυβερνητικού εκπροσώπου. Ο ίδιος έχει ασκηθεί τελευταίως στους κουστουμάτους λεκτικούς τραμπουκισμούς βαφτίζοντας το ψάρι κρέας – είναι πάντα οι άλλοι που ασκούν τη βία και προκαλούν, ποτέ η κυβέρνηση, ποτέ τα οι επιθέσεις και οι συκοφαντίες του κυβερνητικού εκπροσώπου... Και η δημοκρατική κατρακύλλα συνεχίζεται...

 

πηγή

***********************************

 

H καταγγελία των Νοσοκομειακών Γιατρών για την αστυνομική βαρβαρότητα

Η ΟΕΝΓΕ αναφέρει ότι προσυπογράφει την καταγγελία που έλαβε από την επιτροπή της ΕΙΝΑΠ του Γενικού Νοσοκομείου ΝΙΚΑΙΑΣ, η οποία αναφέρει:


«Σήμερα (σ.σ. Τετάρτη, 11 Μαΐου) γίναμε μάρτυρες της ατέλειωτης και ασύλληπτης βαρβαρότητας που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση των μνημονίων προκειμένου να καταστείλει κάθε υγιή αντίδραση πολίτη που αντιστέκεται στα σχέδια που απεργάζεται το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο και εφαρμόζουν πιστά οι υπηρέτες τους στη χώρα.


Δεκάδες τραυματισμένοι – χτυπημένοι από τα ΜΑΤ διαδηλωτές διακομίστηκαν με το ΕΚΑΒ ή μεταφέρθηκαν με δικά τους μέσα στα νοσοκομεία της Αθήνας. Οι περισσότεροι με θλαστικά τραύματα στο κεφάλι. Ανάμεσά τους 30χρονος διαδηλωτής που διακομίστηκε σε βαριά, προθανάτιο κατάσταση, με ανισοκορία και τεράστιο επισκληρίδιο αιμάτωμα. Αυτήν τη στιγμή χειρουργείται από συναδέλφους μας που αγωνίζονται να σώσουν τη ζωή του.


Καταγγέλλουμε την αστυνομική αυθαιρεσία και βαρβαρότητα.


Καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Ελληνικής Κυβέρνησης και τον πρωθυπουργό της χώρας για την δολοφονική απόπειρα ενάντια στον συγκεκριμένο συμπολίτη μας που είναι σε βαριά κατάσταση και κινδυνεύει η ζωή του, αλλά και ενάντια σε όλους τους άλλους διαδηλωτές.


Η βία και η καταστολή ενάντια στο λαό που αντιστέκεται έχουν κοντά ποδάρια.


Η κυβέρνηση, με την ασύστολη τακτική του βιασμού όλων των λαϊκών δικαιωμάτων που είναι απαραίτητα για την επιβίωση, αλλά και με την ωμή άσκηση βίας που άμεσα απειλεί τις ζωές συμπολιτών μας, το μόνο που καταφέρνει είναι να μεγαλώνει το πείσμα και την απόφαση που έχουμε πάρει να αγωνιστούμε μέχρις εσχάτων για να έχει ο λαός μας ψωμί, παιδεία και ελευθερία.


Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου τιμωρηθούν οι ένοχοι της δολοφονικής απόπειρας! Δεν θα ησυχάσουμε μέχρις ότου κερδίσει ο λαός μας όλα όσα δικαιούται!»

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ, ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΕΝΓΕ

πηγή

 

*************************************

 

 

 
alFOSTER.jpg

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση



Created by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.