Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 317 επισκέπτες συνδεδεμένους
H1n1:Το μεγαλύτερο ιατρικό σκάνδαλο της εκατονταετίας
Οι κυβερνήσεις των λαών ακολούθησαν τις παραινέσεις των ειδικών (οι οποίοι με τη σειρά τους υποτίθεται ότι δεν εκτελούσαν παρά τις οδηγίες του ΠΟΥ) και σπατάλησαν πακτωλούς χρημάτων σε εκατομμύρια εμβόλια τα οποία αφενός δεν είχαν δοκιμασθεί επαρκώς αφετέρου είχαν αμφίβολη κλινική αξία. Ετσι εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο εκτέθηκαν σε παρενέργειες αδοκίμαστων εμβολίων για μια νέα γρίπη που σκοτώνει μάλλον λιγότερο από την κοινή εποχική γρίπη.

 

Bουλευτές από 11 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης υπέγραψαν κείμενο, με το οποίο ζητούν από το Συμβούλιο την άμεση σύσταση μιας διερευνητικής επιτροπής που θα εξετάσει «την απειλή για την υγεία των ψευδών πανδημιών».

14 Ιανουαρίου 2010

Επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών είναι ο επικεφαλής της Επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου Βόλφγκανγκ Βόνταργκ, γερμανός επιδημιολόγος που έχει στο παρελθόν υποστηρίξει ότι η πανδημία ήταν κερδοσκοπική φούσκα.


Ο γερμανός βουλευτής του SΡD μιλώντας σε διεθνή μέσα κάνει τώρα λόγο για μια «ήπια επιδημία γρίπης» η οποία μεταμορφώθηκε σε ψευδή πανδημία.

Θεωρεί ότι οι κυβερνήσεις ακολουθώντας το κλίμα πανικού υπέγραψαν προκαταβολικά συμβόλαια με τις φαρμακοβιομηχανίες για εκατομμύρια δόσεις εμβολίων αφήνοντας αιχμές για τοποθέτηση δικών τους ανθρώπων στον ΠΟΥ και άλλους ισχυρούς οργανισμούς στον τομέα της Υγείας, και για πιέσεις που ασκήθηκαν ώστε να αναγκασθεί τελικά ο ΠΟΥ τον Ιούνιο του 2009 να ανακηρύξει σε πανδημία τη γρίπη Η1Ν1 - μόνο σε βάση υψηλής μεταδοτικότητας και χωρίς να πληρούται το κριτήριο υψηλής θνητότητας. Ο γερμανός επιδημιολόγος αποκαλεί την υπόθεση «το μεγαλύτερο ιατρικό σκάνδαλο της εκατονταετίας» και ζητά να ερευνηθούν άμεσα «οι επιπτώσεις της πανδημίας και του κόστους της σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».

 

Εφημερίδα Βήμα: Πανδημία-σκάνδαλο για τη νέα γρίπη καταγγέλλει το Συμβούλιο της Ευρώπης.


Οι καταγγέλλοντες βάζουν στο στόχαστρο τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) για την ευκολία με την οποία έκρινε ότι πρόκειται για πανδημία μόλις δύο μήνες μετά την εμφάνιση του ιού και χωρίς πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση. Πράγματι, το Συμβούλιο έκανε δεκτό το αίτημα προς εξέταση και το φλέγον ζήτημα θα συζητηθεί σε έκτακτη σύνοδο του Ευρωκοινοβουλίου στο τέλος του Ιανουαρίου.

Στο κείμενο ο κ. Βόνταργκ και οι συνάδελφοί του αναφέρουν ότι οι φαρμακοβιομηχανίες «υποκίνησαν την κατασπατάληση πόρων που προορίζονταν για την υγεία προς όφελος αναποτελεσματικών στρατηγικών εμβολιασμού», προκειμένου να αποκομίσουν «τεράστια κέρδη, χωρίς κανένα ρίσκο». «Εξέθεσαν χωρίς λόγο εκατομμύρια υγιείς ανθρώπους στους κινδύνους των άγνωστων παρενεργειών των εμβολίων που δεν ήταν επαρκώς δοκιμασμένα»προσθέτει το κείμενο.

Και συμπληρώνει ότι οι εταιρείες τοποθέτησαν «τους δικούς τους ανθρώπους» σε θέσεις-κλειδιά στον ΠΟΥ και σε άλλους διεθνείς και εθνικούς οργανισμούς και «επηρέασαν» με χρήματα και άλλα μέσα κορυφαίους επιστήμονες, ώστε να εξασφαλίσουν τη «συμμόρφωσή» τους την κατάλληλη στιγμή. Ο κ. Βόνταργκ προφανώς αναφέρεται στην αποκάλυψη της «Daily Μail» ότι ο Ρόι Αντερσον, εκ των κορυφαίων συμβούλων της βρετανικής κυβέρνησης στο ζήτημα της νέας γρίπης, είναι ταυτόχρονα έμμισθος σύμβουλος του ΔΣ της Glaxo-Smith-Κline (μιας από τις φαρμακοβιομηχανίες που αναμένεται να βγάλουν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από την εκμετάλλευση της «πανδημίας»), με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν τις 150.000 ευρώ!

Ωστόσο ο πραγματικός στόχος της έρευνας φαίνεται ότι θα είναι η αμφιλεγόμενη διευθύντρια του ΠΟΥ Μάργκαρετ Τσαν, η οποία, αφού πανικόβαλε τους πάντες για το επερχόμενο... τέλος του κόσμου, παραδέχθηκε πριν από λίγες ημέρες πως η ίδια δεν έχει «ακόμη» εμβολιαστεί εναντίον του Η1Ν1!

Με 12.700 θύματα παγκοσμίως, η Ευρώπη μετράει λίγο περισσότερους από 2.500 νεκρούς, τη στιγμή που η «κανονική» εποχική γρίπη σκοτώνει περίπου 500.000 ανθρώπους ετησίως σε όλον τον κόσμο. Αν και πολλές δυτικές χώρες έχουν κάνει εκστρατεία για να πείσουν τον πληθυσμό να εμβολιαστεί, ο αριθμός των εμβολιασμένων παραμένει δυσανάλογα μικρός.

 

Έρση Βατού, εφημερίδα Ελευθεροτυπία «Σκάνδαλο με τη νέα γρίπη»

Σοβαρότατες καταγγελίες για τον τρόπο χειρισμού της νέας γρίπης, «που έθεσε σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων», διατυπώνει με συνεντεύξεις του σε διεθνή έντυπα και δίκτυα ο επικεφαλής της επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, επιδημιολόγος Βόλφγκανγκ Βόνταργκ. Δεν διστάζει μάλιστα να υποστηρίξει ότι ένα από τα εμβόλια, το Obta flu, παρασκευάστηκε από τη Novartis «σε βιο-αντιδραστήρα από καρκινικά κύτταρα».

Φωνή σε μια ικανή ομάδα επιστημόνων που εξαρχής είχαν εκφράσει επιφυλάξεις για το εύρος και τη σοβαρότητα της νέας γρίπης, η οποία έγινε πανδημία, αλλά και την ασφάλεια του εμβολιασμού, δίνει ο επιδημιολόγος, πρώην μέλος του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας και ο πιο υψηλόβαθμος αξιωματούχος Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Βόνταργκ.

Σε συνέντευξή του στη βρετανική «Sun» είχε μιλήσει για «πλασματική πανδημία, ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του αιώνα», στο δίκτυο «Αλ Τζαζίρα» κατηγόρησε φαρμακοβιομηχανίες ότι επηρέασαν τους αξιωματούχους στην Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας (ΠΟΥ) και στην κυριακάτικη γαλλική εφημερίδα «Humanite» μαζί με όλα αυτά ονόμασε τουλάχιστον μια εταιρεία, καταλογίζοντάς της παρασκευή εμβολίου με μη ενδεδειγμένη τεχνική, αν και με έγκριση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Φαρμάκου, το θεσμό που αποφασίζει αν ένα εμβόλιο θα βγει στην αγορά.

Ο Βόνταργκ ισχυρίζεται ότι «το εμβόλιο της εταιρείας Novartis παρασκευάστηκε σε βιο-αντιδραστήρα από καρκινικά κύτταρα. Μια τεχνική που ουδέποτε είχε χρησιμοποιηθεί μέχρι τώρα». Αφού εξηγεί τη διαδικασία παρασκευής, ο Γερμανός γιατρός σημειώνει «Δεν αποκλείεται, πρωτεΐνες που έμειναν από καρκινικό κύτταρο, παρούσες στο εμβόλιο που παρασκευάζεται σε βιο-αντιδραστήρα, να προκαλέσουν όγκο στον εμβολιασμένο». Οταν ερωτάται περί ποίου εμβολίου ομιλεί, ο Βόνταργκ απαντά «Obta flu».

Η Novartis δεν είχε τοποθετηθεί μέχρι χθες βράδυ. Μια άλλη εταιρεία όμως, η GlaxoSmithKline, απαντώντας εμμέσως στους ισχυρισμούς Βόνταργκ ότι οι βιομηχανίες φαρμάκου επηρέασαν και ουσιαστικά οδήγησαν την ΠΟΥ να κηρύξει πανδημία, τους χαρακτήρισε «παραπλανητικούς και αβάσιμους». Εκπρόσωπος της ΠΟΥ, εξάλλου, ο Αφαλούκ Μπατιασέβι, είπε στο «Αλ Τζαζίρα» ότι «η παροχή ανεξάρτητων συμβουλών στα κράτη-μέλη είναι πολύ σημαντικό έργο για την ΠΟΥ, που το αντιμετωπίζει με σοβαρότητα, επαγρυπνώντας να μην επηρεαστεί από συμφέροντα».

Αν οι καταγγελίες του Βόλφγκανγκ Βόνταργκ διατυπώνονταν σε εθνικό επίπεδο, θα έχρηζαν εισαγγελικής παρέμβασης. Στην Ευρώπη, όμως, η μόνη προγραμματισμένη ενέργεια είναι η συζήτηση που θα γίνει σε έκτακτη συνάντηση του Συμβουλίου της Ευρώπης εντός του μηνός.



Θανάσης Δρίτσας, εφημερίδα Καθημερινή "Η διαπλοκή στην Υγεία"


Οι κυβερνήσεις των λαών ακολούθησαν τις παραινέσεις των ειδικών (οι οποίοι με τη σειρά τους υποτίθεται ότι δεν εκτελούσαν παρά τις οδηγίες του ΠΟΥ) και σπατάλησαν πακτωλούς χρημάτων σε εκατομμύρια εμβόλια τα οποία αφενός δεν είχαν δοκιμασθεί επαρκώς αφετέρου είχαν αμφίβολη κλινική αξία. Ετσι εκατομμύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσμο εκτέθηκαν σε παρενέργειες αδοκίμαστων εμβολίων για μια νέα γρίπη που σκοτώνει μάλλον λιγότερο από την κοινή εποχική γρίπη.

Ο δρ Wodarg συνδέει την τωρινή στάση του ΠΟΥ εναντίον της γρίπης Η1Ν1 και με την εκστρατεία του εναντίον της γρίπης των πτηνών Η5Ν1 (2005-2006) και διατυπώνει την άποψη ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που προκάλεσε η στάση του ΠΟΥ (εκτός από τον κίνδυνο παρενεργειών εμβολίων και την κατασπατάληση των κρατικών προϋπολογισμών) ήταν ο κλονισμός της αξιοπιστίας του ίδιου του ΠΟΥ και των ειδικών επί της δημόσιας υγείας διεθνώς.

Πιστεύω ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα ανταποκριθεί στην προτροπή του Wolfang Wodarg και θα διεξαγάγει μια λεπτομερή έρευνα, που όμως θα στοχεύει σ’ ένα εκ προοιμίου εξαιρετικά δύσκολο έργο να φέρει στην επιφάνεια και να αποδείξει τους μηχανισμούς με τους οποίους το εμπόριο των ιατροφαρμακευτικών προϊόντων μπορεί πλέον να αλλάζει τους ορισμούς στο τι είναι ασθένεια και τι υγεία.

Πάντως το ευρύ κοινό με τη μικρή προσέλευση που έδειξε στον εμβολιασμό μάλλον εκδήλωσε την καχυποψία του απέναντι στην τρομολαγνεία των ΜΜΕ αλλά και απέναντι στους ειδικούς που είχαν φανατικά υποστηρίξει τον εμβολιασμό. Ισως η έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου θα έπρεπε να απαντήσει σε μερικά σοβαρά ερωτήματα όπως για παράδειγμα ποιος επιδότησε τη διάχυτη διαφήμιση μέσω ΜΜΕ και τα ραδιοτηλεοπτικά μηνύματα υπέρ του εμβολιασμού, ποια πρόσωπα συμμετείχαν στις αρμόδιες επιτροπές που συμβούλευσαν τα υπουργεία Υγείας ανά χώρα να παραγγείλουν εμβόλια και τι είδους σχέση έχουν τα πρόσωπα αυτά με τις εταιρείες που κατασκευάζουν εμβόλια.

Οι φαρμακευτικές εταιρείες έχουν αναμφίβολα εισχωρήσει βαθύτατα στον χώρο της ιατρικής επιστήμης και είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθεί έστω και ένας γιατρός που να μην έχει υποστηριχθεί από κάποια εταιρεία σε επαγγελματικό ταξίδι, συνέδριο, παροχές εκπαιδευτικού υλικού, διαφανή επιδότηση της επιστημονικής έρευνας. Όμως όταν η ανταποδοτικότητα της ιατρικής κοινότητας προς τον φαρμακευτικό παράγοντα παραβαίνει τα όρια του επιστητού-ηθικού σε ιδιωτικό επίπεδο και εισέρχεται στον χώρο της δημόσιας υγείας, εκεί τότε η παραβίαση του κώδικα ηθικής σηματοδοτεί κοινωνικό έγκλημα τύπου αλυσιδωτής αντίδρασης με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Το μεγαλύτερο πλήγμα της υπόθεσης «γρίπη» είναι αυτό που δέχεται η αξιοπιστία της ιατρικής επιστήμης ως συνέπεια της αμφισβήτησης των επίσημων φορέων της δημόσιας υγείας. Η ιατρική κοινότητα κινδυνεύει να πάθει στο μέλλον ό, τι έπαθε ο βοσκός που συνέχεια φώναζε ψέματα ότι μπήκε λύκος στο μαντρί και αφού του μπήκε η ταμπέλα του ψεύτη δεν τον πίστευε κανείς ακόμη και όταν ο λύκος ήρθε πραγματικά. Πιστεύω ότι μια ενδελεχής έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γύρω από την υπόθεση «πανδημίες γρίπης» θα έβαζε αυστηρούς όρους σε παρόμοια ζητήματα και θα βοηθούσε στην αποκατάσταση της χαμένης αξιοπιστίας των οργανισμών της δημόσιας υγείας.


πηγή: newstime

 

Ο ύποπτος ρόλος του Παγκοσμίου Οργανισμού Υγείας


Όσα απίστευτα δεν κυκλοφόρησαν στο Ίντερνετ και δεν αποτέλεσαν αποκυήματα της φαντασίας των δημιουργών ταινιών επιστημονικής φαντασίας, τα είπε αυτές τις μέρες, σε συνεντεύξεις του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας του Συμβουλίου της Ευρώπης Βόλφγκανγκ Βόνταργκ.

Γιατρός και επιδημιολόγος ο ίδιος, είχε από καιρό επιφορτιστεί με το καθήκον της διεξαγωγής μιας έρευνας σχετικά με τον ρόλο που έπαιξαν οι φαρμακευτικές εταιρείες στην εξάπλωση του πανικού περί νέας γρίπης. Τα συμπεράσματα του, τα οποία θα τα επικοινωνήσει προσεχώς , εξ ονόματος όλων των ευρωβουλευτών – εξουσιοδοτών του, στα αρμόδια όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι τα εξής: «Ο Η1Ν1 είναι μία από τις πιο ακίνδυνες ιώσεις. Προκαλεί ευκαιριακές επιπλοκές όπως και η συνήθης γρίπη. Η σχετική ψύχωση ήταν εξ αρχής καλά οργανωμένη.


Κανένα από τα στοιχεία δεν δικαιολογούσε την ένταση με την οποία σήμανε ο συναγερμός του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Η μετ' επιτάσεως προώθηση των εμβολιασμών δεν είχε σοβαρό ιατρικό υπόβαθρο. Εκ του πονηρού δεν προτάθηκε η αξιοποίηση των ήδη υπαρχόντων εμβολίων της εποχιακής γρίπης και η χρήση των παραδοσιακών αξιόπιστων συστατικών. Οι εταιρείες ήθελαν να
ξεπουλήσουν τα σκευάσματα που ήδη είχαν ετοιμάσει για την περίπτωση πανδημίας. Ναι, τα εμβόλια περιέχουν αδοκίμαστα
ενισχυτικά. Για να αποφύγουν τις δοκιμές στα αυγά, που είναι αργές και κοστίζουν, οι εταιρείες προτίμησαν να χρησιμοποιήσουν
στους βιοαντιδραστήρες καρκινικά κύτταρα (!) και νά πειραματιστούν πάνω σε αυτά.

Κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η πρακτική αυτή είναι ακίνδυνη...».

"Π"14 01 2010

 

 

Η γελοιότητα των ειδικών και εγκληματικά ασχέτων... «γριπολόγων»

 

 

 

Θοδωρής Γιάνναρος Σάββατο, 19 Δεκεμβρίου 2009, 18:02

Τελευταία, κάποιοι βλέπουν τη νέα γρίπη ως όχημα αναγνώρισης περιέργων και ανύπαρκτων ιατρικών ειδικοτήτων, τις οποίες ούτε έχουν σπουδάσει ούτε ιδέα περί του αντικειμένου μεταφέρουν με τον μειωμένης απόδοσης εγκέφαλό τους.

Δεν μπορεί να προσπαθούν να μεταφέρουν στον κόσμο απόψεις που είναι εντελώς αβάσιμες, κουτές, χωρίς επιστημονικό υπόβαθρο και επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Δεν είναι δυνατόν, ο κάθε τυχάρπαστος να ασχολείται και να εκφέρει άποψη για θέματα που δεν έχει ιδέα και η μόνη πληροφόρηση που έχει είναι αυτή που, από άλλους, καταγράφει με το όργανο που υποβοηθά τα μέγιστα και την τέχνη του επιστημονικοφανούς κουτσομπολιού.

Ας δούμε, όμως, την αλήθεια, όπως αυτή καταγράφεται από έγκυρους και αξιόπιστους δημοσιογράφους, μοριακούς βιολόγους και ιατρούς με έγκυρες ειδικότητες:

Βέβαια, και πίσω από τη γρίπη κρύβονται και επιχειρηματικά συμφέροντα φαρμακευτικών εταιρειών.

Βέβαια, πιστεύω πως ο συγκεκριμένο ιός, ο οποίος είναι μεταλλαγμένος σε σχέση με την αρχική μορφή του, είναι κατασκεύασμα κάποιου αμερικανικού εργαστηρίου βιολογικού πολέμου.

Πολλά γράφονται για τη νέα γρίπη τύπου Α Η1Ν1, γνωστή και ως γρίπη των χοίρων, η οποία -κατά κάποιον τρόπο- έχει μετατραπεί σε έναν σύγχρονο εφιάλτη της κοινωνίας μας. Κι ενώ η παγκόσμια ιατρική κοινότητα μπήκε σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού το 2009, η αμερικανική φαρμακευτική βιομηχανία Baxter International Inc., όπως φαίνεται από πληροφορίες, είχε καταθέσει την αίτηση για κατοχύρωση της πατέντας του εμβολίου για τη συγκεκριμένη γρίπη από το τέλος του καλοκαιριού του 2008, δηλαδή έναν χρόνο νωρίτερα!!!

Η κατοχύρωση της πατέντας αφορά σε διάφορα στελέχη του ιού μεταξύ των οποίων και του επίμαχου τύπου Α H1N1 της νέας γρίπης. Η αίτηση για την κατοχύρωση της ευρεσιτεχνίας έχει αριθμό 12/199997, ενώ η πατέντα έλαβε τον αριθμό καταχώρησης « US20090060950A1» για τη φαρμακοβιομηχανία Baxter International στις 28 Αυγούστου του 2008, πολύ πριν ξεσπάσει ο θόρυβος για τη νέα γρίπη τύπου Α Η1Ν1, αρκετούς, δηλαδή, περίπου 15 μήνες πριν από την εμφάνιση του πρώτου κρούσματος σε άνθρωπο παγκοσμίως. (Βλέπε:http://www.theoneclickgroup.co.uk/documents/vaccines/Baxter%20Vaccine%20Patent%20Application.pdf)

Ωστόσο, αυτά τα γεγονότα σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέονται ούτε να αντιμετωπίζονται με ανευθυνότητα και ψευτοηρωϊσμούς, διότι οι όποιοι κύριοι αραδιάζουν όλες εκείνες τις ατεκμηρίωτες επιστημονικοφανείς μπούρδες, σχετικά με το αν και κατά πόσον οι πολίτες πρέπει να εμβολιασθούν ή όχι, οι ίδιοι έχουν ήδη εμβολιασθεί, αλλά πολεμούν το εμβόλιο, απλώς και μόνο γιατί η συγκεκριμένη άρνηση έχει γίνει μόδα.

Η πραγματικότητα, όμως, έχει εντελώς άλλη μορφή, φιλοσοφία και τεκμηρίωση:

Ρωτούν, λοιπόν, οι «δήθεν» αρνητές του εμβολιασμού:

Eρώτηση 1: Αληθεύει ότι οι φιάλες πολλαπλών δόσεων των ενέσιμων εμβολίων τόσο της εποχικής όσο και της γρίπης Η1Ν1 των χοίρων περιέχουν υδράργυρο (49% του thimerosal είναι υδράργυρος) που είναι γνωστή νευροτοξίνη -1000 φορές τοξικότερη από τον μόλυβδο- και που μάλιστα με τον εμβολιασμό μπαίνει κατευθείαν στο αίμα, παρακάμπτοντας τις φυσικές άμυνες και τους μηχανισμούς αποτοξίνωσης;

Απάντηση: ... σε ορισμένα εμβόλια πολλαπλών δόσεων και στα ανάλογα Πανδημικά εμβόλια, χρησιμοποιείται η χημική ουσία Θειομερσάλ (Thiomersal), για να αποτρέψει την πιθανή και επικίνδυνη επιμόλυνση του εμβολίου με διάφορα βακτηρίδια.
Η χημική ουσία Θειομερσάλ περιέχει αιθυλικό υδράργυρο (όχι μεθυλικό), ο οποίος δεν αθροίζεται στον οργανισμό, μεταβολίζεται και αποβάλλεται από αυτόν. Εμβόλια που περιέχουν Θειομερσάλ δεν έχουν αποδειχθεί τοξικά σε βρέφη, παιδιά και ενηλίκους, συμπεριλαμβανομένων και εγκύων γυναικών (από το άρθρο του κου Ελευθέριου Ανευλαβή, Λοιμοξιολόγου/Παθολόγου, καθηγητή Ιατρικής)

Eρώτηση 2: Αληθεύει ότι τα 2/3 των εμβολίων γρίπης περιέχουν έως και 25 mcg υδράργυρου ανά δόση, δηλαδή 250 φορές πάνω από το όριο ασφαλείας;

Απάντηση: Φυσικά και η ερώτηση αυτή δεν ισχύει, όπως δεν ισχύει και η προηγούμενη ερώτηση. Ο υδράργυρος, σε σχέση με τον αιθυλικό υδράργυρο είναι κάτι εντελώς διαφορετικό και διαφέρει όπως η μέρα με τη νύχτα, είναι κάτι χημικά εντελώς διαφορετικό. Ο υδράργυρος, βέβαια, είναι τοξικός, ενώ ο αιθυλικός υδράργυρος δεν είναι. Και χρησιμοποιείται ευρέως εδώ και πολλά χρόνια σε πολλά εμβόλια, χωρίς να έχει συμβεί κάτι που να μας κάνει να ανησυχούμε.

Ερώτηση 3: Αλουμίνιο, μια νευροτοξίνη που βλάπτει πολλαπλώς νευρολογικά και έχει συνδεθεί με νόσο Alzheimer. To γνωρίζατε αυτό?

Απάντηση: Το αλουμίνιο, κύριοι, είναι μέταλλο που έχουν οι συρόμενες πόρτες και τα παράθυρα στο σπίτι σας, τα οποία δεν είναι... νευροτοξίνες. Κάτι άλλο διαβάσατε, αλλά, δυστυχώς, η ημιμάθεια πολλές φορές μας κάνει να κάνουμε τραγικά λάθη που μπορεί να μας γελοιοποιήσουν… Δύο τύποι πρόσθετων περιλαμβάνονται στα πανδημικά εμβόλια που πήραν άδεια στην Ευρώπη. Αυτά με κάποια ένωση που στη μοριαλή δομή της περιέχει μία χημική μορφή του αλουμίνιου (εμβόλιο που θα κυκλοφορήσει μόνο στην Ουγγαρία) και αυτά με βάση το squalene. Τα τελευταία (από Novartis και GSK) χρησιμοποιούνται σε εμβόλια εποχικής γρίπης που απευθύνονται σε ηλικιωμένο πληθυσμό από το 1997. Εκτιμάται ότι πάνω από 45 εκατομμύρια δόσεις έχουν ήδη διανεμηθεί στην Ευρώπη, χωρίς ποτέ να εμφανίσουν κάποια προβλήματα, τα οποία να είναι άξια λόγου.


Το Squalene είναι ουσία που συναντάται σε φυτά, ζώα και ανθρώπους. Είναι φυσικό συστατικό των κυτταρικών μεμβρανών των ανθρωπίνων κυττάρων, παράγεται στο ήπαρ και κυκλοφορεί στο αίμα. Για εμπορική χρήση, εξάγεται από ιχθυέλαιο και χρησιμοποιείται σε ποικιλία τροφίμων, καλλυντικών, φαρμακευτικών σκευασμάτων και συμπληρωμάτων διατροφής. Το Squalene, το οποίο χρησιμοποιείται στα πανδημικά εμβόλια, είναι κεκαθαρμένο από έλαιο από ήπαρ καρχαρία.

Υπάρχουν και άλλες πολλές ερωτήσεις που, δήθεν,τίθενται από γενναίους συμπολίτες μας-ιατρούς, τις οποίες πραγματικά δεν μπαίνω στον κόπο να απαντήσω, απλά και μόνο, γιατί είναι αστείες…

Το εμβόλιο προκαλεί έντονη ανοσολογική διέγερση με παραγωγή αντισωμάτων.


Τα πρώτα αποτελέσματα από κλινικές μελέτες δείχνουν εξαιρετική ανοχή και ασφάλεια του εμβολίου, με λίγες παρενέργειες που περιλαμβάνουν πρήξιμο, πόνο στην θέση της ένεσης, μυϊκά άλγη, κακουχία, ελαφρό γριπώδες σύνδρομο για λίγες ημέρες μετά την ένεση.


Τα πρώτα αποτελέσματα που υπάρχουν από κλινικές μελέτες δεν δείχνουν αυξημένες παρενέργειες συγκριτικά με συνήθη εμβόλια, αν και γενικώς τα εμβόλια είναι απαγορευτικά για ορισμένες κατηγορίες ατόμων (π.χ. θανατηφόρες αλλεργίες σε συστατικά του εμβολίου).
Τα παραπάνω δεδομένα, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί παραδοσιακά άριστο μέσο πρόληψης για τις λοιμώξεις στο δυτικό κόσμο με καλό profile ασφάλειας για τα περισσότερα άτομα, οδήγησε το FDA στις ΗΠΑ να εγκρίνει πρόσφατα το εμβόλιο H1N1 novel influenza 2009 και να υιοθετήσει μία επιθετική πολιτική εμβολιασμού τριών φάσεων.

"Πάνω από 150 εκατομμύρια δόσεις Πανδημικού εμβολίου έχουν χορηγηθεί, χωρίς να αναφερθούν σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες και αυτές που εμφανίσθηκαν είναι παρόμοιες με τις ανεπιθύμητες ενέργειες του εμβολίου της εποχικής Γρίπης. Και αυτό ισχύει για τα εμβόλια που περιέχουν ή δεν περιέχουν ανοσοενισχυτικό. (ΠΟΥ, 3 Δεκεμβρίου 2009. Σύνοδος SAGE στη Γενεύη, 27-28 /11- 2009)

Εν τούτοις, ουδεμία ιατρική πράξη είναι άμοιρος ανεπιθυμήτων ενεργειών. Αυτό ισχύει και για κάθε εμβολιασμό.

Δεδομένου δε ότι ο εμβολιασμός αφορά σε μεγάλες ομάδες πληθυσμού, πρέπει πάντα να εκτιμώνται οι ακόλουθες παράμετροι πριν από τη μαζική εφαρμογή του εμβολίου:

1. Ποιος είναι ο τρέχων κίνδυνος από την πάθηση, για την οποία πρόκειται να εφαρμοσθούν τα προληπτικά μέτρα;

2. Ποιο είναι το μέγεθος του οφέλους που θα έχει η εφαρμογή αυτών των μέτρων για το άτομο και το κοινωνικό σύνολο;

3. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά των διαθεσίμων προληπτικών μέτρων (εμβόλια, οροί, φάρμακα), όχι μόνο σε σχέση με την αποτελεσματικότητά τους αλλά και σε σχέση με τους εγγενείς κινδύνους από την εφαρμογή τους;

4. Στο μέτρο του δυνατού, πρέπει να προσδιορισθούν οι συγκεκριμένοι κίνδυνοι από την εφαρμογή των προληπτικών μέτρων, σε σχέση με ορισμένα άτομα ή συγκεκριμένες καταστάσεις.

5. Εάν τα προτεινόμενα μέτρα έχουν σαφή πλεονεκτήματα σε σχέση με τους εγγενείς σε αυτά κινδύνους.

Το τελικό συμπέρασμα είναι πως ο εμβολιασμός είναι προτιμότερος, αποτελεσματικότερος και ασφαλέστερος από το να νοσήσει κανείς ή να περιμένει το «άγγιγμα του Μονάρχη» να τον θεραπεύσει. Μέχρι τον 18ο αιώνα, στην Αγγλία πίστευαν πως το άγγιγμα των χεριών του Μονάρχη πάνω στο άρρωστο με χοιράδωση (φυματίωση των λεμφαδένων) ήταν θεραπευτική!

Εμείς δεν έχουμε Μονάρχη, για να επιχειρήσει την «σώφρονα χειράντληση»".

(…από το άρθρο του καθηγητή ιατρικής κου Ε. Ανευλαβή)
.

Καλώς ή κακώς, και παραβλέποντας τα δύσοσμα φαρμακοεπιχειρηματικά συμφέροντα, δυστυχώς, για να σταματήσει η πανδημία ΠΡΕΠΕΙ να εμβολιασθεί ο πληθυσμός. Ας μην ξεχνάμε πως από τις πιθανές παρενέργειες κανείς, στην Ελλάδα, ούτε νόσησε σοβαρά ούτε έχασε τη ζωή του, ενώ ήδη μετράμε περίπου 60 θανάτους από τη εν λόγω γρίπη, αριθμός που είναι πολύ μεγάλος για μία τόσο μικρή χώρα σαν τη δική μας.

 
D' Rivera.jpg

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση



Created by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.