Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 325 επισκέπτες συνδεδεμένους

Όταν ο ηγέτης ξέρει να διαχειρίζεται τον φόβο

Μακιαβέλλι, Machiavelli,
Ο Μακιαβέλλι συμβούλευε τον ηγέτη στον «Ηγεμόνα» ότι  είναι καλύτερα να τον φοβάται  ο κόσμος, παρά να τον αγαπά.

 

Γιατί  η αγάπη είναι πιο ευμετάβλητο  συναίσθημα και εξαρτάται από  τον κόσμο, ενώ ο φόβος εμπνέεται  από τον ηγέτη, ο οποίος έτσι μπορεί και ελέγχει καλύτερα την κατάσταση.

Ο Γιώργος Παπανδρέου αποδεικνύει ότι ξέρει να διαχειριστεί το φόβο
, όσο λίγοι πολιτικοί ηγέτες στη χώρα. Πάντα υπήρχαν  τα διλήμματα, πάντοτε υπήρχε η κινδυνολογία, αλλά η χρησιμοποίηση του φόβου, γίνεται τέχνη από τον κ. Παπανδρέου.

Για παράδειγμα το 2007 και η εσωκομματική αναμέτρηση στο  ΠΑΣΟΚ για την ηγεσία. Τότε ο  κ. Παπανδρέου φρόντισε να ξεκαθαρίσει  ότι εάν δεν κερδίσει την αναμέτρηση θα διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ. Υπό το φόβο αυτό και με δεδομένη την συναισθηματική φόρτιση κάθε κομματικής βάσης, τα μέλη και οι πιστοί οπαδοί του Κινήματος, αποδέχθηκαν ότι δεν γίνεται  να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ. Μπλόφα ή πραγματική απειλή, δύο μήνες μετά ο κ. Παπανδρέου επανεκλεγόταν στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ.

Μερικούς μήνες  μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου  και με τις κινήσεις ή τις μη κινήσεις της κυβέρνησης η χώρα γέμισε ένα απέραντο και έντονο φόβο: Το φόβο της χρεοκοπίας. Ο φόβος έκανε  και τους πιο σκληρούς πολέμιους  του ΔΝΤ να αποδεχθούν την παρουσία του στη χώρα μας, έστω κι αν μήνες  πριν ξόρκιζαν το κακό, σέρνοντας στο  Ταμείο τα μύρια όσα και διαβεβαιώνοντας  τον ελληνικό λαό ότι δεν πρόκειται  να καταφύγουμε σε αυτό, γιατί οι συνταγές του είναι καταστροφικές  για τις κοινωνίες.


Ουδέποτε την τελευταία τριακονταετία κάποιος πρωθυπουργός συνέδεσε τις τοπικές εκλογές με τη γενικότερη πορεία της χώρας. Το έκανε ο κ. Παπανδρέου απειλώντας με πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, προκαλώντας το φόβο των αμέριμνων διαμαρτυρομένων για την πολιτική του. Και φαίνεται να του φέρνει αποτελέσματα.

Ο κ. Παπανδρέου αποδεικνύεται  πολιτικός παίκτης «μακιαβελικού  τύπου», πράγμα ούτε απαραίτητα καλό, ούτε όμως και απαραίτητα κακό. Γιατί  στην πολιτική τα πάντα κρίνονται  εκ του αποτελέσματος. Πάντως ο ίδιος  ο Μακιαβέλλι λέει επακριβώς τι συμβαίνει όταν ο λαός φοβάται  την κυβέρνηση…

Πηγή

σ. admin: Δημοσιεύτηκε στις 4 Νοεμβρίου του 2010. Πρίν ένα χρόνο. Υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες για το ποιόν του ανδρός;

Φτάσαμε λοιπόν στο σήμερα. Ο Παπανδρέου έχοντας εξαντλήσει όλους τους εκβιασμούς έφτασε και στο δημοψήφισμα. Πάντα με απειλές, μόνο που δεν υπάρχει πλέον δράκος στο παραμύθι.

Και τα κακαρίσματα λιγοστεύουν κάθε μέρα...152 σήμερα.

 

 
Broken_Glassiz+Kokus.jpg

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση



Created by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.