Ταγματασφαλίτες: Έργα και (άθλιες) ημέρες των «πατριωτών»
η Ελλάδα, η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα όπου, στο αποκορύφωμα της γερμανικής κατοχής, το 1943, επιχειρήθηκε μια από κοινού γερμανοβρετανική συμμαχία για την "αντιμετώπιση του άμεσου κομμουνιστικού κινδύνου".
Όσο μεγαλώνει η απόσταση στην Ιστορία, τόσο πιο κοντά φέρνει τα γεγονότα. Η αλήθεια και η αντικειμενικότητα θέλουν χρόνο προκειμένου να... λάμψουν. Παρά το γεγονός ότι πέρασαν περίπου εφτά δεκαετίες από τις λαμπρές αλλά και ερεβώδεις μέρες της Κατοχής στη χώρα μας και, για το χυμένο αίμα που κατεβλήθη ως βαρύτατο αντίτιμο στην περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, έχει χυθεί επίσης αμέτρητο μελάνι, υπάρχουν ιστορικά γεγονότα τα οποία δεν έχουν διερευνηθεί επαρκώς από τη φιλέρευνη ιστορική επιστήμη. Γεγονότα σκοτεινά, τα οποία εξακολουθούν πεισματικά να κινούνται στις απεχθέστερες ατραπούς της Ιστορίας μας. Γεγονότα και πράξεις που ατίμασαν την περηφάνια του λαού μας, αλλά και έβαλαν βαριά υποθήκη στο μέλλον της χώρας κρατώντας τη δέσμια εφιαλτικών προθέσεων και εγκλημάτων.
Είναι όλοι αυτοί που ψωμίζονται στο όνομα της δικής μας αρχαίας πατρίδας. Μια δράκα καθαρμάτων, απόγονοι εγκληματιών που λυμαίνονται την ιδέα, την εξουσία αλλά και τον υλικό πλούτο της ανεκτίμητης πατρίδας μας. ακόμα και στις μέρες μας.
Η «εθνικά υπερήφανη» κυβέρνηση Τσολάκογλου, μετά την «ευγενική» προτροπή των κατακτητών, προσέφερε τις υπηρεσίες της σχηματίζοντας κυβέρνηση. Για την εξυπηρέτηση αυτή, το Ράιχ της έκανε την τιμή να «εργαστεί» μαζί της, εξ αιτίας του «ρεαλισμού» που είχε επιδείξει. Τον Νοέμβριο του 1942 τον Τσολάκογλου αντικατέστησε ο Λογοθετόπουλος, ο οποίος αγνοήθηκε παντελώς από τους Γερμανούς, αν και παντρεμένος με Γερμανίδα και γερμανο-σπουδαγμένος. Η πολιτική του ωστόσο έδωσε νέα ώθηση στους εγχώριους κατασταλτικούς μηχανισμούς βίας. Τον Απρίλιο του 1943. στο αίτημα των Ιταλών περί Ιταλού Ύπατου Αρμοστή, οι Γερμανοί εμφάνισαν την περίπτωση Ιωάννη Ράλλη. Ο Ράλλης φοβόταν ότι το θα δημιουργούσε τετελεσμένα γεγονότα στην Ελλάδα, προβλέποντας και την επικράτηση των συμμαχικών δυνάμεων. Εκτιμούσε ότι ο κομμουνιστικός κίνδυνος θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί εγκαίρως μόνο με τη συγκρότηση «εθνικών δυνάμεων», έστω κι αν αυτές ετίθεντο αναγκαστικά υπό την αιγίδα της Βέρμαχτ. Τάγματα Ασφαλείας
Παραμονές της απελευθέρωσης οι δωσιλογικές αυτές ομάδες αριθμούσαν πάνω από 20.000 ενόπλους. Τραγικό αλλά και ενδεικτικό του κυνισμού των εμπολέμων είναι το σχετικό γεγονός, ότι η Ελλάδα υπήρξε η μοναδική ευρωπαϊκή χώρα στην οποία, στο αποκορύφωμα της γερμανικής κατοχής, το φθινόπωρο του 1943, επιχειρήθηκε, δίχως ωστόσο επιτυχία, μια από κοινού γερμανοβρετανική συμμαχία, η οποία απέβλεπε στην αντιμετώπιση του άμεσου κομμουνιστικού κινδύνου.
< ΘΕΡΜΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΑΙ ΤΟΥ ΦΥΡΕΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΙΜΛΕΡ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΣΥΝ)ΧΗΝ κ. ΠΑΠΑΔΟΓΚΩΝΑΝ Ό Φύρερ έδωσε διαταγήν, όπως ανακοινώσουν προς τον διοικητήν των εθελοντικών δυνάμεων της Πελοπιοννήσου Σύνταγματάρχην Παπαδόγκωναν ότι εχάρη εγκαρδίως διά τα επ' ευκαιρία της διασώσεώς του αποσταλλέντα τηλεγραφήματατων εν τη Πελοποννήσω κατά του μπολσεβικισμού μαχομένων εθελοντών. Ο Φύρερ διαβιβάζει τάς θερμάς του ευχαριστίας και τους χαιρετισμούς του προς όλους τους εθελοντάς. Εξ άλλου και ο αρχηγός των SS και υπουργός των Εσωτερικών του Ράιχ Χίμλερ έδωσεν εντολήν όπως διαβιβασθούν προς τον συνταγματάρχην κ. Παπαδόγκωναν και αι ιδικαί του ευχαριστίαι. Εφημ. 'Πρωΐα", 13/08/1944 (Αδιάψευστο τεκμήριο) <<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<< Ράλλης, Ιωάννης
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> (Πατριωτική ανακοίνωση) πηγή
|
Player για Android
Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.