Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 371 επισκέπτες συνδεδεμένους

Κονομισιόν: Η απελευθέρωση των μεταλλαγμένων

Oι Ευρωπαίοι έχουν αποφασίσει nτε και καλά να φάμε τα μεταλλαγμένα, αλλά την ευθύνη για τον έλεγχο της εισαγωγής ή της απαγόρευ­σης τους ετοιμάζονται να τη μεταθέσουν στα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής'Ενωσης.

Στις 13 Ιουλίου 2θΐο, μάλιστα, ο αρμόδιος κοινοτικός επίτροπος Ντάλι θα παρουσιάσει τρεις από τις σχετικές νομοθετικές προτάσεις που απεργάζεται η Κομισιόν, με βάση τις οποί­ες θα εναπόκειται μεν στη διακριτική ευχέρεια των κρατών - μελών να απαγορεύουν την εισαγωγή μεταλλαγμένων στο έδαφος τους, αλλά δεν θα μπορούν, πλέον, να μπλοκάρουν την αδειοδότηση για την καλλιέργεια Γενετικά Τροποποιη μένων Οργανισμών στο σύνολο της Ευρώπης.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Χουντή, που με ερώτηση του εκμαίευσε και τις σχετικές αποκαλύψεις, πρόκειται για μια πρόταση - παγίδα, μιας και οι νέες προτά­σεις ανοίγουν τον δρόμο σε φιλικές προς τα μεταλλαγμένα χώρες για μεγάλης κλίμακας εμπορικές καλλιέργειες, χωρίς η Επιτροπή να έχει προηγουμένως αξιολογήσει τις συνέπειες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι νέες νομοθετικές προτάσεις παρουσιάζονται τη στιγμή ακριβώς που οι καλλιέργειες μεταλλαγμένων στην Ευ­ρώπη υποχωρούν.

Οι Μπαρόζο και Ντάλι προτιμούν να υποκύψουν στις πιέσεις των πολυεθνικών των μεταλλαγμένων παρά να ακούσουν την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, διχάζοντας τα κράτη - μέλη με τις προκλητικές και νομικά αμφισβη­τήσιμες προτάσεις τους. Πάντως, το νέο νομο­θετικό πλαίσιο θα πρέπει να τεθεί για έγκριση στο Συμβούλιο και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

"Π" 08072010
 
IMG_7967.jpg

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση



Created by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.