Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 357 επισκέπτες συνδεδεμένους
Νερό: πηγή ζωής

Καταδικάστηκε σε 30 μέρες φυλάκισης επειδή μάζεψε βρόχινο νερό

Τί έχει σειρά; Το φως του ήλιου;

 

Ο Χάρινγκτον, αμερικανός πολίτης του Ιγκλ Ποιντ, Ορεγκον, παλεύει για τα δικαιώματα του να κάνει ό,τι θέλει με το νερό από το 2002.

Τώρα, μια δεκαετία μετά την πρώτη φορά που υπερασπίστηκε τον εαυτό του ενάντια στους ισχυρισμούς ότι οι τεχνητές λίμνες μέσα στο 170 εκταρίων κτήμα του παραβαίνουν τους τοπικούς νόμους, ο Χάρινγκτον καταδικάστηκε σε 30 μέρες φυλάκιση και πρόστιμο 1500 δολαρίων.

Οι αρχές λένε ότι ο Χάρινγκτον παραβίασε τον νόμο συλλέγοντας φυσικό νερό από την βροχή και από το λιώσιμο χιονιού που είχε πέσει πάνω στην ιδιοκτησία του.

Οι υπεύθυνοι της Επιτροπής Νερού του Μεντφορντ ισχυρίζονται ότι το νερό στην ιδιοκτησία του Χάρινγκτον είτε προήλθε από τον ουρανό είτε όχι, θεωρείται ένας παραπόταμος του κοντινού Κρουφουτ Κριικ και έτσι υπάγεται σε νόμο του 1925 που δίνει στην Επιτροπή Νερού του Μεντφορντ πλήρη ιδιοκτησία και δικαιώματα.

Ως εκ τούτου οι εισαγγελείς ήταν σε θέση να υποστηρίξουν επιτυχώς στο δικαστήριο ότι οι τρεις τεχνητές λίμνες για αλιεία και βαρκάδα στο κτήμα του Χάρινγκτον παρεβίαζαν τον νόμο. Για το γέμισμα τριών παράνομων δεξαμενών στο κτήμα του με απορρέον νερό, ο Χάρινγκτον καταδικάστηκε με εννέα κατηγορίες για πλημμελήματα στο δικαστήριο του Σιρκουιτ.

Ο ίδιος λέει ότι θα προσπαθήσει να ασκήσει έφεση, αλλά προς το παρόν έχει να εκτίσει ποινή φυλάκισης 30 ημερών. Έχει επίσης καταδικαστεί σε τρία χρόνια επιπλέον, με αναστολή.

 

Τριάντα ημέρες στη φυλακή για συλλογή ομβρίων υδάτων;

Ο Χάρινγκτον αναφέρει στην Μειλ Τριμπιουν: "Ζούμε σε μια περιοχή ακραίων πυρκαγιών και η κυβέρνηση πρόκειται να ανοίξει τις βαλβίδες και να χαραμίσει πραγματικά όλο το νερό, στην έναρξη της αντιπυρικής περιόδου!", να του αδειάσουν, δηλαδή, όλο το νερό που έχει μαζέψει.

"Όταν έχουμε φτάσει στο σημείο όπου σε μια αγροτική περιοχή ένας γαιοκτήμονας δεν μπορεί να συγκεντρώσει το νερό της βροχής για να προστατέψει την περιουσία του τότε τα πράγματα είναι παρατραβηγμένα" , και προσθέτει στο Ασσοσιετιντ Πρες: «Αυτό πρέπει να χρησιμεύσει σαν μια προειδοποίηση για όλους τους ιδιοκτήτες λιμνών».

***********

 

Man Sentenced to 30 Days in Jail for Collecting Rain Water

Harrington, of Eagle Point, Oregon, has been fighting for his right to do what he wishes with water since 2002.

Now more than a decade after he first defended himself over allegations that the man-made ponds on his 170 acres of land violated local law, Harrington has been sentenced to 30 days behind bars and fined over $1,500.


Authorities say that Harrington broke the law by collecting natural rain water and snow runoff that landed on his property.

Officials with the Medford Water Commission contested that the water on Harrington’s property, whether or not it came from the sky, was considered a tributary of nearby Crowfoot Creek and thus subject to a 1925 law that gives the MWC full ownership and rights.

Therefore prosecutors were able to argue in court — successfully — that three homemade fishing and boating ponds in Harrington’s backyard violated the law.

 

For filling "three illegal reservoirs" on his property with runoff water, Harrington has been convicted on nine misdemeanor charges in Circuit Court. He says he will attempt to appeal, but as long as the conviction stands to serve 30 days of imprisonment.

He has also been sentenced to an additional three years of probation.

"Thirty days in jail for catching rainwater?" Harrington tells the Mail Tribune. "We live in an extreme wildfire area and here the government is going to open the valves and really waste all the water right now, at the start of peak fire season."

"When it comes to the point where a rural landowner can’t catch rainwater that falls on his land to protect his property, it’s gone too far," he adds to the Associated Press. “This should serve as a dire warning to all pond owners."

Sources: Raw For Beauty
AntiGMOfoods.com
http://www.naturalcuresnotmedicine.com

- See more at: http://wakeupcallnews.blogspot.gr/2013/08/man-sentenced-to-30-days-in-jail-for.html#sthash.kLLZeh9K.dpuf

 

 

 

**************************

 

Νερό - πηγή ζωής


Λίμνες και υδροβιότοποι


Εκδήλωση - αφιέρωμα στο νερό πραγματοποιούν οι μαθητές των περιβαλλοντικών ομάδων του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, την Παρασκευή 22 Μαρτίου στις 11.00 π.μ. στο κινηματοθέατρο “Αχίλλειον”.

 

Στο 2ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας λειτουργούν τη φετινή χρονιά περιβαλλοντικές ομάδες μεταξύ των οποίων είναι και δύο ομάδες με θέματα: «Νερό - πηγή ζωής» και « Λίμνες και υδροβιότοποι - Παράκτιοι υδροβιότοποι».

Κοινό στοιχείο των δύο ομάδων είναι το νερό.

 

Το νερό είναι ένα δώρο της φύσης ,που όσο περνούν τα χρόνια γίνεται όλο και περισσότερο φανερό πόσο πολύτιμο είναι. Η παγκόσμια ημέρα για το νερό καθιερώθηκε στη συνδιάσκεψη του ΟΗΕ σχετικά με το περιβάλλον και την ανάπτυξη, που πραγματοποιήθηκε στο Ρίο Ντε Τζανέϊρο της Βραζιλίας το 1992.

 

Το Νερό, ο επονομαζόμενος και λευκός χρυσός, πηγή ζωής για τον άνθρωπο, βρίσκεται ανισομερώς κατανεμημένο στον πλανήτη:

  • Το 1/6 του πληθυσμού της γης, δηλαδή πάνω από 1 δισεκατομμύριο ψυχές, δεν έχουν πρόσβαση σε υδάτινες πηγές.

  • 400.000.000 εκατομμύρια παιδιά, σχεδόν το 1/5 των παιδιών του κόσμου, στερούνται ακόμη και την ελάχιστη ποσότητα καθαρού νερού που χρειάζονται για να ζήσουν.

  • 300 σημεία σ' όλο τον πλανήτη είναι δυνητικά πεδία συγκρούσεων σχετικά με το νερό, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Ο ΟΗΕ ξεκίνησε από τον Απρίλιο του 2004 δεκαετή καμπάνια με τίτλο «Νερό για Ζωή». Στόχος των δράσεων, που θα εφαρμοστούν από τις κυβερνήσεις όλων των χωρών του κόσμου, είναι η μείωση στο ήμισυ του αριθμού των ανθρώπων που δεν έχουν πρόσβαση σε πόσιμο νερό και στις βασικές συνθήκες υγιεινής.

 

Στην εκδήλωση οι μαθητές των περιβαλλοντικών ομάδων του 2ου ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας θα παρουσιάσουν την εργασία τους ως αφιέρωμα στην παγκόσμια ημέρα νερού και θα προβάλουν σχετικό βίντεο.

 

Στην εκδήλωση θα μιλήσει και ο υπεύθυνος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Βόλου κ. Μάρκος Βεξεβανόπουλος με θέμα: “Υπόγειες διαδρομές του νερού”.

 

Θα παρευρεθούν σχολικοί σύμβουλοι παιδαγωγικής καθοδήγησης, η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων κ. Κική Δανιηλίδου, οι Διευθυντές και Υποδιευθυντές των σχολικών μονάδων του 2ου ΕΠΑΛ και του 1ου ΣΕΚ Ν. Ιωνίας.

 

Προσκαλούνται οι καθηγητές, οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών του 2ου ΕΠΑΛ, οι μαθητές του σχολείου αλλά και όποιος επιθυμεί να παρευρεθεί στην εκδήλωση.

 

  • Γιατί «το Νερό είναι πολιτισμός»

  • Γιατί «δεν πρέπει να πάει ουτε μία σταγόνα του Νερού χαμένη».

 

 
darryl_jones12.jpg

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση



Created by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.