Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 333 επισκέπτες συνδεδεμένους
Το Αυγό του Μουσικού Χωριού
Σεμινάριο Αναλυτικής Μουσικοθεραπείας Ομάδας - Το Αναλυτικό Μουσικόδραμα
Εισηγήτρια: Ξανθούλα Ντακοβάνου
26 - 28 Απριλίου 2013 - 12 ώρες

 


Ωράριο: Παρασκευή 18.00 - 22.00 // Σάββατο 10:00 – 14:00 // Κυριακή 10:00 – 14:00
Eγγραφές μέχρι 24 Απριλίου 2013
Κόστος: €80

Στο βιωματικό αυτό σεμινάριο θα εξερευνήσουμε το Αναλυτικό Μουσικόδραμα της Ξ. Ντακοβάνου, που συνδυάζει δεκτική κι ενεργητική μουσικοθεραπεία με τη χρήση οργάνων αλλά και της φωνής, σε ένα αυτοσχεδιαστικό περιβάλλον. Η μουσική μας προσφέρει ένα εξαιρετικό μέσο έκφρασης των συναισθημάτων και των ψυχικών συγκρούσεων, καθως κι ένα χώρο όπου η δυναμική της ομάδας εκφράζεται μέγιστα : το χώρο του μουσικού παιχνιδιού.

Κατά την πρώτη φάση αυτής της εμπειρίας, μέσω μουσικής ακρόασης και φαντασίωσης καλούμαστε να εκφραστούμε με το σχέδιο ή τη γραφή. Αποκτούμε έτσι πρόσβαση σε ασυνείδητες αναπαραστάσεις που εκφράζονται κατά τη διάρκεια της ακρόασης, όπως σε ένα όνειρο.

Κατά τη δεύτερη φάση, αναπαριστούμε μουσικά πια το ασυνείδητο περιεχόμενο με τη βοήθεια οργάνων, σε ένα αυτοσχεδιαστικό παιχνίδι.  Τελικά, μετουσιώνοντας το ασυνείδητο υλικό σε ομαδική μουσική δημιουργία, δουλεύουμε παράλληλα προς μια κατεύθυνση υγείας και ψυχικής ισορροπίας.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε μουσικούς, επαγγελματίες ψυχικής υγείας αλλά και οποιονδήποτε επιθυμεί να δουλέψει πάνω στον εαυτό του μέσω της μουσικής ή να παρακολουθήσει μια βιωματική εμπειρία μουσικοθεραπείας.






Ξανθούλα Ντακοβάνου (ιατρός, μουσικοθεραπεύτρια, τραγουδίστρια)


Η Ξανθούλα Ντακοβάνου είναι απόφοιτος της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, του Πανεπιστημίου Paris V (Master Μουσικοθεραπείας, Pr E. Lecourt), της Γαλλικής Ομοιοπαθητικής Σχολής (Hôpital St Jaques) καθώς και υποψήφια Διδάκτωρ Ψυχανάλυσης και Ψυχοπαθολογίας στο Πανεπιστήμιο Paris VII (Pr S. de Mijolla-Mellor).

Διδάσκει Μουσικοθεραπεία στπ Πανεπιστήμιο Paris VII (DU Arts et Médiations Thérapeutiques) και συνεργάζεται με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και το τμήμα Μουσικολογίας σε ερευνητικά προγράμματα Μουσιοθεραπείας.Ερευνά μεταξύ άλλων τη σχέση της μουσικής με την ψυχική δομή. Έχει εργαστεί στις δομές ψυχικής υγείας Institut Paul Sivadon,  Sainte Anne, Hôpital Paul Guiraud, Hôpital de jour de St Cloud και Clinique Dupré στο Παρίσι.

Ως τραγουδίστρια, ασχολείται με το ρεπερτόριο της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής, της βαλκανικής μουσικής αλλά και των μουσικών παραδόσεων της Ανατολικής Μεσογείου, συνθέτει μουσική και γράφει στίχους. Είναι μέλος της γαλλικής εταιρίας συνθετών και στιχουργών SACEM. Μεταξύ Παρισίου και Αθηνών από το 2005, συμμετέχει σε μουσικά σύνολα μουσικών του κόσμου σε Ελλάδα και Γαλλία κι έχει εμφανιστεί σε  φεστιβάλ και συναυλίες σε Ελλάδα, Γαλλία, Ισπανία, Ιρλανδία, Τουρκία, Βουλγαρία, Ισραήλ και μεταξύ άλλων στο Théâtre du Châtelet και το θέατρο της  Unesco στο Παρίσι και τη Ρωμαική Αγορά των Αθηνών. Έχει συμμετάσχει σε εκπομπές στην ελληνική και γαλλική τηλεόραση (ΕΤ2,  la boîte à musique de J.F.Zygel) αλλά και το ραδιόφωνο σε Ελλάδα ( KOSMOS), Γαλλία (France Musique, France Inter, RFI, France 2), Τουρκία και Βουλγαρία.


Σχετικές μουσικές ιστοσελίδες:
www.myspace.com/xanthouladakovanou
www.myspace.com/anassa.ensemble
www.myspace.com/triotzane

Σχετικη αρθρογραφια :

http://www.cairn.info/resume.php?ID_ARTICLE=TOP_120_0021


******************

 

 

 

God Save the Rest trio

Από το Cafe Aman στην αστική μουσική του σήμερα

Παρασκευή 12 Απριλίου 2013
Με πυξίδα τον ήχο των εγχόρδων τους και ορίζοντα τους μουσικούς δρόμους της οθωμανικής περιόδου, τα "αρώματα" των Καφέ Αμάν, το χαρμάνι της κλασικής ρεμπέτικης περιόδου, αλλά και δικές τους, σύγχρονες  συνθέσεις, οι "God Save The Rest" συνδιαλλέγονται σε ένα μουσικό ταξίδι στην ανατολική άκρη της Μεσογείου.
Η Θεοδώρα Αθανασίου (φωνή, λαύτα, γιαλί ταμπούρ), η Σοφία Ευκλείδου (τσέλο) και η Σοφία Λαμπροπούλου (κανονάκι) εμπιστεύονται τα μουσικά τους ένστικτα και κόντρα στους καιρούς αποκρίνονται… "God Save The Rest!", με μία "πανκ" διαθεση απέναντι στους αμανέδες και τα μακάμ!

God Save the Rest trio

Από το Cafe Aman στην αστική μουσική του σήμερα
Παρασκευή 12 Απριλίου 2013
Ώρα 21:00 // είσοδος: €7
Θεοδώρα Αθανασίου

Η Θεοδώρα Αθανασίου είναι γεννημένη στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Παιδαγωγικού τμήματος Δημοτικής Εκπ/σης Πατρών. Η μουσική της πορεία ξεκινά αρχικά στην ηλικία των έξι ετών όταν ασχολείται ως αυτοδίδακτη με το μπουζούκι και αργότερα με τη λαϊκή κιθάρα και το μπαγλαμά συμμετέχοντας στις σχολικές ορχήστρες και συνεχίζεται δουλεύοντας ως επαγγελματίας μουσικός από τα 19 της χρόνια, σε κέντρα νυχτερινής διασκέδασης. Έχει ολοκληρώσει έναν εξαετή κύκλο σπουδών των τρόπων της ανατολικής μουσικής(αραβοπέρσικο makam),στο πολίτικο λαούτο και το τοξωτό ταμπούρ, στο τμήμα ελληνικής μουσικής και οργάνων του Δημοτικού Ωδείου Πατρών με δασκάλους το Χρίστο Τσιαμούλη και τον Ευγένιο Βούλγαρη, ενώ, παράλληλα έχει παρακολουθήσει σεμινάρια σχετικά με άλλες μουσικές παραδόσεις της ανατολής(πέρσικο ραντίφ, αφγανικό ραμπάμπ), στο μουσικό εργαστήρι Λαβύρινθος. Το 2006 παρακολουθεί μαθήματα φωνητικής τοποθέτησης και παραγωγής λόγου με άξονα το σώμα ως εργαλείο έκφρασης, με τη σκηνοθέτιδα Μαρία Πανούτσου(Θέατρο Τομή) και ξεκινά ένα 2ετή κύκλο σπουδών υποκριτικής στο Ιόνιο Θέατρο με διδάσκοντα τον καλλιτεχνικό διευθυντή του ,Διονύση Βούλτσο, συμμετέχοντας σε θεατρικές παραστάσεις(Πάτρα). Σπουδάζει βυζαντινή μουσική με τον Αθανάσιο Παϊβανά και ανώτερα θεωρητικά της δυτικής μουσικής στο Δημοτικό ωδείο Ιλίου στην Αθήνα. Τα τελευταία χρόνια παραδίδει μαθήματα φωνητικής έκφρασης και πολίτικου λαούτου με επίκεντρο το ελληνικό ρεπερτόριο της Ανατολής ενώ εμφανίζεται τακτικά ως ερμηνεύτρια και μουσικός σε συναυλίες στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Συμμετέχει σε δισκογραφικές παραγωγές τόσο καταξιωμένων όσο και νέων στο χώρο της ελληνικής μουσικής καλλιτεχνών(‘Αψιλίες’ , Ευγένιος Βούλγαρης, Δημήτρης Μυστακίδης, Απόστολος Τσαρδάκας 2008/ ‘Πανταχού Απών’, Νικόλας Ευαντινός 2010/ ‘Καπετάνιε’, Κων/νος Πλούσιος 2011/ ‘Βορεινό’, Λάκης Ορφανίδης 2011/ ‘Μεϋχανέ-Καφέ Αμάν, Λωξάντρα,2011)
Σοφία Ευκλείδου

Η Σοφία Ευκλείδου απέκτησε το Δίπλωμά της από το Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης. Συνέχισε στην Hochschule fur Musik Koln και στο Trinity College of Music με υποτροφια του I.K.Y. και του συλλογου φιλων της μουσικης. Έχει δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ σε Ελλάδα, Γερμανία και Αγγλία, σε ρεπερτόριο από το Μπαρόκ μέχρι τη σύγχρονη μουσική.
Έχει παίξει σε ηχογραφήσεις με Ψαραντώνη, Χρήστο Τσιαμούλη, Βασίλη Μαντζούκη, K.Bητα,
Night on Earth, Film, κ.α.,για παραστάσεις χορού του Α. Φωνιαδάκη σε μουσικη του Julien Tarride..και ζωντανά με τους Γιάννη Αγγελάκα και Νίκο Βελιώτη, τον Ψαρογιώργη, τον Θάνο Ανεστόπουλο, την Μάρθα Φριντζήλα,τον Λευτερη Μουμτζη(J Kriste, Master of Disguise) ,τους Luup,την Etten και τον Μ. Δελτα, τον Γιάννη Χαρούλη, τον Ν. Κηπουργο  κ.α. Ακόμη, σε παραστασεις του εθνικου θεατρου(Misterioso 119 και Αλκηστη), με την ομαδα"opera"(εμποροι των εθνων), στα παραμύθια του Δημήτρη Μπασλάμ, σε όπερα του Ν. Κηπουργου(Σιωπη, ο βασιλιας ακουει), τους Artefacts Εnsemble, με τρίο κινηματογραφικής μουσικής(με τον Μ. Παπασταμου και τον Θ. Κοπτεπανο). Επισης επι χρονια εχει συνεργαστει με την καμερατα,ορχηστρα των "φιλων της μουσικης", καθως και αλλες ορχηστρες.
Σοφία Λαμπροπούλου

Η Σοφία Λαμπροπούλου ξεκίνησε κανονάκι το 1997 και πήρε το Δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής με δάσκαλο τον Σπύρο Παυλάκη. Έκανε πιάνο με τη Νέλλη Σεμιτέκολο και την Ελένη Ζαχαράκη, κλασικά κρουστά με τον Κ. Βορίση και Κ. Θοδωράκο και παραδοσιακά κρουστά με τον Β. Καρίπη. Από τον Σεπτέμβρη του 2003 μέχρι τον Νοέμβρη του 2005 έζησε στην Κωνσταντινούπολη όπου πήρε μαθήματα τεχνικής και ανατολικής θεωρίας-ρεπερτορίου (maqam) από πολύ σημαντικούς δεξιοτέχνες στο κανονάκι όπως οι Ahmet Meter, Hakan Gungor καθώς και οι Omer Erdogdular, Necati Celik στη θεωρία.
Έχει συμμετάσχει σε πολλές συναυλίες και ηχογραφήσεις παραδοσιακής, έντεχνης, εναλλακτικής μουσικής, θεατρικές παραστάσεις και σειρά από δρώμενα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με καλλιτέχνες όπως οι Δ. Σαμίου, Χ.Αηδονίδη, Νίκο και Γιασεμή Σαραγούδα, Γλυκερία, Α. Απέργης, Ο. Καραμανλή, Interstellar Overdrive, Γ. Τρανταλίδη, Κ. Δημουλέα, K. Βουτσινά, Θ. Μωραιτη, Κ Καστανά, Φίλια Δενδρινού, Claire Bloom, Naziha Azzouz, Rob Lane, Marta Sebestyen, Kalman Balog,  Ross Daly, Ballake Sissoko, Mamak Khadem, Efren Lopez, Niyazi Sayin, Omer Erdogdular, Derya Turkan, Naziha Azzouz, Ahmet Erdogdular, Necati Celik, Ulas Ozdemir, Mehmet Gureli, Lamia Bedioui κ.α.
Από το 2005-2011 δίδαξε Κανονάκι στο Ωδείο Αθηνών και την περίοδο 2005-2007 στο Εθνικό Ωδείο (Κεντρικό).
Από τον Οκτώβρη του 2012 είναι καθηγήτρια στο Ωδείο Φίλιππος Νακας.

 

«φτου πιπέρι»

Λαϊκά γαμοτράγουδα, πιπεράτα παραμύθια και μασάλια όλα τσ΄ Αποκριάς
Κυριακή 17 Μαρτίου 2013 // Ώρα 20:00 // είσοδος: €7

Το Αυγό του Μουσικού Χωριού


Η Ανθή Θάνου και ο Παναγιώτης Κούλελης μας παρασέρνουν σε ένα πονηρό σεργιάνι μέσα από πικάντικες ιστορίες, ερωτικά παραμύθια και ευτράπελες διηγήσεις.

Η Αλιμπέχ προσπαθεί να αντισταθεί στην αποπλάνηση από τον πανούργο Ρούστικο, μια όμορφη χανούμισσα σκαρφίζεται γυναικεία τεχνάσματα για να πετύχει το σκοπό της, και η Αθοπετού και η πονηρή νονά της μας κάνουν να αλλάξουμε τη γνώμη μας για τη Σταχτοπούτα...

Τα αποκριάτικα τραγούδια αποτελούν  αναπόσπαστο κομμάτι της παράστασης. Ας χαρούμε τον ερχομό της Αποκριάς, μια ανάσα μια στιγμή,  με αθυροστομίες που μόνο τώρα επιτρέπονται.

Μια παράσταση αυστηρά για ενήλικες

Αφήγηση : Ανθή Θάνου
Τραγούδι-μουσική : Παναγιώτης Κούλελης

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΔΩ

_______________________________

 

 


Εργαστήριο για τη λαϊκή κιθάρα
Εισηγητής: Δημήτρης Μυστακίδης

forum δημιουργίας
τα εργαστήρια και οι παραστάσεις έχουν πάρει μπρος


Εργαστήριο για τη λαϊκή κιθάρα
Εισηγητής: Δημήτρης Μυστακίδης
7 – 9 Δεκεμβρίου 2012 // 3 συνευρέσεις – 12 ώρες
Έναρξη: Παρασκευή // ώρα16:00 – 19.00
Ωράριο: 11:00 – 14:00 & 16:00 – 19:00
Eγγραφές: 1 Οκτωβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2012
Κόστος: €80


To εργαστήριο αυτό έχει λειτουργήσει για 6 συνεχή χρόνια κατά τη διάρκεια των θερινών δράσεων του Μουσικού Χωριού.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης θα εργαστεί με τους σπουδαστές επάνω σε ένα αμιγώς κιθαριστικό ρεπερτόριο έτσι όπως αυτό καλλιεργήθηκε κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Επίσης, θα παρουσιάσει βασικές τεχνικές σε διάφορα ιδιώματα της λαϊκής κιθάρας καθώς και διασκευές/ενορχηστρώσεις προσαρμοσμένες στην λαϊκή κιθάρα. 

Το εργαστήριο είναι ανοικτό σε όλους τους κιθαρίστες αλλά και σε μουσικούς που θέλουν να εμβαθύνουν στη μουσική πράξη του ρεμπέτικου.



∆ΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ
www.myspace.com/mistakidisdimitris

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη τον Μάρτιο του 1970. Σπούδασε θεωρητικά στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης. Επαγγελματικά ασχολείται με την μουσική από το 1986. Από το 1994 ως το 2004 ήταν μέλος του συγκροτήματος «Λοξή Φάλαγγα» του συνθέτη και τραγουδιστή Νίκου Παπάζογλου παίζοντας κιθάρα και λαούτο, και από το 2002 συνεργάτης του Θανάση Παπακωνσταντίνου. Από το 1992 άρχισε την δισκογραφική δραστηριότητα παίζοντας σε πάνω από 80 δίσκους. Έχει συνεργαστεί είτε δισκογραφικά είτε σε συναυλίες είτε σε τηλεοπτικές εμφανίσεις με πολλούς επώνυμους συνθέτες και τραγουδιστές. Πήρε μέρος στην διεθνή συνάντηση λαουτοειδών που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο μουσικής Αθηνών τον Απρίλιο του 2005 μαζί με άλλους 15 δεξιοτέχνες από όλη την Μεσόγειο.

∆ίδαξε λαούτο ταμπουρά και τζουρά για 3 χρόνια στο τμήμα εκμάθησης παραδοσιακών οργάνων του Πνευματικού Κέντρου του ∆ήμου Μενεμένης, 2 χρόνια ταμπουρά στο Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, λαούτο και λαϊκή κιθάρα στην σχολή παραδοσιακής μουσικής «εν χορδαίς» από το 2001, και λαϊκή κιθάρα, λαούτο και μουσικά σύνολα στην σχολή Μουσικής Τεχνολογίας, τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής των Τ.Ε.Ι Ηπείρου από το 2001. Έχει εκδοθεί το πρώτο του βιβλίο, το οποίο είναι μέθοδος εκμάθησης για το λαούτο, από τις εκδόσεις «εν χορδαίς», ενώ υπό έκδοση είναι η μέθοδος για τη λαϊκή κιθάρα. Τον ∆εκέμβριο του 2007 κυκλοφόρησε και η πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά που περιέχει ρεμπέτικα τραγούδια σε επανεκτέλεση, παιγμένα μόνο με κιθάρες.


*******************

forum δημιουργίας








Αγαπητοί φίλοι του Αβγού και του Μουσικού Χωριού,

με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι μέσα στις επόμενες μέρες «παίρνουν μπρος» τα εργαστήρια και οι παραστάσεις στη νέα αστική έδρα της διοργάνωσης.

Τα τακτικά εργαστήρια ξεκινήσαν ήδη τις εργασίες τους και είναι ανοικτά σε συμμετοχές για λίγες μέρες ακόμη. Μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή ΕΔΩ.

Τα φιλοξενούμενα εργαστήρια σας περιμένουν ΕΔΩ.

Κρατήσεις θέσεων για τις παραστάσεις μας ΕΔΩ.

Πληροφορίες για το αβγό στην ιστοσελίδα μας.
*****************

Μετά από 7 χρόνια συνεχούς δράσης στην ύπαιθρο, το δίκτυο καλλιτεχνικών και εκπαιδευτικών κοινοτήτων του Μουσικού Χωριού συγκεντρώνεται στην αστική έδρα της διοργάνωσης, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Το «αβγό» είναι ένας πρώην βιοτεχνικός, ενιαίος χώρος 150 τετραγωνικών μέτρων που έχει ανακαινιστεί για να φιλοξενεί εργαστήρια, ζωντανές μουσικές ακροάσεις και ποικίλες ομαδικές δράσεις.

Εκεί θα εκκολάπτονται νεογνές μουσικές ιδέες και σύγχρονα εκπαιδευτικά μοντέλα καθ’ όλη τη διάρκεια της χειμερινής και της εαρινής περιόδου, πάντα σε διάδραση με τα project και τις κατευθύνσεις του «Μουσικού Χωριού».

Ειδικότερα, θα ασκούνται η δια βίου μουσική πράξη, ο καλλιτεχνικός στοχασμός και η επίγνωση, μέσα από τρεις κύκλους συμβιωτικών εργαστηρίων, ομαδικών συνεδριών yoga, σεμιναρίων, residencies, θεματικών συζητήσεων, συναυλιών και παραστάσεων μουσικού θεάτρου και χορού.

Πρώτος κύκλος χειμερινών δράσεων:
1 Νοεμβρίου 2012 - 24 Ιανουαρίου 2013.

Eκδήλωση ενδιαφέροντος και εγγραφές για όλα τα εργαστήρια:
1 – 30 Οκτωβρίου 2012 και μέχρι 1 εβδομάδα πριν την έναρξη του κάθε εργαστηρίου.

Εγγραφές και Πληροφορίες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. και στο
6973 578 422 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή // 16:00 – 19:00)


Οι κρατήσεις θέσεων για τις παραστάσεις θα γίνεται το αργότερο μέχρι ένα 24άωρο πριν τη διεξαγωγή και μόνο με

αποστολή email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ή
αποστολή sms στο 6973 578 422

Οι κρατήσεις θα γίνονται με αυστηρή σειρά προτεραιότητας και θα αντιστοιχούν σε 40 άτομα.

Διεύθυνση
Bαλαωρίτου 4 // 8ος όροφος // ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ: 6973578422
http://www.music-village.gr/avgo
www.facebook.com/toavgo
www.music-village.gr

Το αβγό του Μουσικού Χωριού - forum δημιουργίας

 

 

TO ΑΒΓΟ του μουσικού χωριού
forum δημιουργίας

βαλαωρίτου 4 • 8ος όροφος • θεσσαλονίκη • www.music-village.gr/avgowww.facebook.com/toavg




Πρώτος κύκλος χειμερινών δράσεων:
1
Νοεμβρίου 2012 - 24 Ιανουαρίου 2013.


Eκδήλωση ενδιαφέροντος και εγγραφές
για όλα τα εργαστήρια:
1 – 30 Οκτωβρίου 2012 και μέχρι 1 εβδομάδα πριν την έναρξη του κάθε εργαστηρίου.

Πληροφορίες στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε.
και στο
6973 578 422 (ώρες λειτουργίας Δευτέρα – Παρασκευή // 16:00 – 19:00)

ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ - ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ στο
www.music-vilage.gr/avgo

Οι κρατήσεις θέσεων για τις παραστάσεις θα γίνεται το αργότερο μέχρι ένα 24άωρο πριν τη διεξαγωγή μέσα από τον ιστότοπο του ΑΒΓΟΥ ή
αποστολή sms στο 6973 578 422

Οι κρατήσεις θα γίνονται με αυστηρή σειρά προτεραιότητας και θα αντιστοιχούν σε 50 άτομα.

Διεύθυνση
Bαλαωρίτου 4 // 8
ος όροφος // ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Τηλ: 6973578422

http://www.music-village.gr/avgo
www.facebook.com/toavgo
www.music-village.gr




ΤΑΚΤΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ


Τρύγος
Τρίμηνο βιωματικό εργαστήρι αυθόρμητης σύνθεσης
Εισηγητές: James Wylie & Θύμιος Ατζακάς
15 Νοεμβρίου 2012 – 17 Ιανουαρίου 2013 // 16 ώρες - 8 συνευρέσεις
Ωράριο: Πέμπτη // 15:30 – 17:30
Eγγραφές: 1 Oκτωβρίου – 10 Νοεμβρίου 2012


Εργαστήρια yoga
Εισηγητές: Γιώργος Φωτιάδης, Μαριάννα Αστρακά, Daniela Facciolo
01 Οκτωβρίου 2012 – 30 Ιουνίου 2013
Eγγραφές: από 1 Oκτωβρίου 2012 και μετά


Το πέταγμα της φωνής
Εργαστήρι φωνητικής εξερεύνησης και έκφρασης
Εισηγήτρια: Μαρία Θωίδου
06 Νοεμβρίου 2012 – 22 Ιανουαρίου 2013 //10 συνευρέσεις – 15 ώρες
Ωράριο: 16:00 – 17:30
Eγγραφές: 1 – 30 Oκτωβρίου 2012




ΜΟΥΣΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ – RESIDENCIES – ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ


Εργαστήριο Ελεύθερου Φωνητικού Αυτοσχεδιασμού
Εισηγήτρια: Σαβίνα Γιαννάτου
24 – 25 Νοεμβρίου 2012 // 2 συνευρέσεις – 14 ώρες
Ωράριο: 10:00 – 14:00 & 17:00 – 20:00
Eγγραφές: 1 Oκτωβρίου – 20 Νοεμβρίου 2012


Residency: Τρία μερόνυχτα με την Χιντουστάνι κλασική μουσική
Θεωρητική και πρακτική προσέγγιση του ρυθμικού και μελωδικού της συστήματος
Εισηγητής: Σάκης Λάιος
30 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου
Έναρξη: Παρασκευή 30/11 // ώρα 16:00
Ωράριο: Συνεχές
Eγγραφές: 1 Oκτωβρίου – 20 Noεμβρίου 2012


H κιθάρα στο αστικό λαϊκό τραγούδι
Εισηγητής: Δημήτρης Μυστακίδης

7 – 9 Δεκεμβρίου 2012 // 3 συνευρέσεις – 12 ώρες
Έναρξη: Παρασκευή // ώρα16:00 – 19.00
Ωράριο: 11:00 – 14:00 & 16:00 – 19:00
Eγγραφές: 1 Οκτωβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2012


Residency: doc/fic
εργαστήριο ήχου και λόγου
Εισηγητής: Μιχάλης Σιγανίδης
15 – 16 Δεκεμβρίου 2012
Έναρξη: Σάββατο 16 Δεκεμβρίου // ώρα 11:00
Ωράριο: Συνεχές
Eγγραφές: 1 Oκτωβρίου - 10 Δεκεμβρίου 2012


Η φωνή των ανθρώπων
Εργαστήριο για τη δύναμη της φωνής
Εισηγήτρια: Μάρθα Φριντζήλα
22 – 23 Δεκεμβρίου 2012 // 2 συνευρέσεις – 16 ώρες
Ωράριο: 10:00 – 15:00 & 17:00 – 20:00
Eγγραφές: 1 Oκτωβρίου – 15 Δεκεμβρίου 2012


ιήμερο Σεμινάριο Νοητικής Εγρήγορσης και Ψυχολογικής Ενδυνάμωσης Μουσικών
ή η Τέχνη του ∆ημιουργείν, η Τέχνη του Εκτίθεσθαι

Εισηγητής: Νιόβη Κλαυδιανού

8 – 9 Ιανουαρίου 2013 // 4 συνευρέσεις - 18 ώρες 
Ωράριο: 11:00 – 14:30 & 15:30 – 18:00
Eγγραφές: 1 Oκτωβρίου – 5 Ιανουαρίου 2012


Μουσική τεχνολογία:
Εισαγωγή στην ψηφιακή ηχογράφηση και παραγωγή για μουσικούς

Εισηγητής: Σάββας Παυλίδης
11, 18 & 25 Ιανουαρίου 2013 // 3 συνευρέσεις – 12 ώρες
Ωράριο: Παρασκευή, 15:00 – 19:00
Eγγραφές: 1 Oκτωβρίου 2012 – 8 Ιανουαρίου 2013


Fighting Monkey
Εργαστήριο για το χορό

Εισηγητές: Λίντα Καπετανέα & Jozef Frucek (rootlessroot)

12 – 13 Iανουαρίου 2013 // 2 συνευρέσεις – 8 ώρες
Ωράριο: 11:00 – 15:00 //10:00 – 14:00
Eγγραφές: 1 Oκτωβρίου 2012 – 8 Ιανουαρίου 2013


GUITAR WIRED... - εργαστήριο συνοδείας στην κιθάρα
Εισηγητής: Κώστας Μακρυγιαννάκης
19 – 20 Ιανουαρίου 2013 // 2 συνευρέσεις – 8 ώρες
Ωράριο: 11:00 – 13:00 & 14:30 – 16:30
Eγγραφές: 1 Oκτωβρίου 2012 – 15 Ιανουαρίου 2013


Πνοή – Αναπνοή - Έμπνευση
Εισηγητής: Θεόφιλος Σωτηριάδης
19/11/2012 – 17/12/2012 – 21/01/2013  // 9 ώρες - 3 συνεδρίες
Ωράριο: Δευτέρα 14:30 – 17:30
Eγγραφές: 1 Oκτωβρίου – 15 Νοεμβρίου 2012






ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Love & Diversity - Το παιχνίδι των ερωτήσεων
Μάνος Τσανγκάρης – σύνθεση, σκηνοθεσία
dissonArt Ensemble – Σύνολο Σύγχρονης Μουσικής
Αθηνά Αλεξοπούλου- ηθοποιός
Ιππολύτη Κατσάρη – σοπράνο
Λενιώ Λιάτσου, Eva & Maria Mueller – υπ. παραγωγής
Markus Oppenländer- Βοηθός σκηνοθέτη                                   
Σάββατο 10, Κυριακή 11, Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012
Ώρα 20:00 στο SEESAW (Λ.  Σοφού 20 / Βαλαωρίτου)
η συνέχεια στο αβγό...

Τελευταία είσοδος στις 20:55!
είσοδος: €7

Υπάρχουν κάποιες παράξενες καταστάσεις στις οποίες μπορεί να βρεθεί κανείς ζώντας σε μία πόλη, ειδικά όταν μπλέκεται με ιδιαίτερα ραντεβού. Στην δική μας περίπτωση το μόνο που γνωρίζουμε είναι ότι η κατάσταση ξεκινά σε ένα μπαρ (το SEESAW) και αυτό δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, σωστά; Αλλά αυτό είναι μουσικό θέατρο, λένε, που αφορά συναντήσεις με κόσμο, και διαφορετικές οπτικές του ίδιου και μοναδικού πλαισίου - παρμένο από την ‘πραγματικότητα’. Ότι και να σημαίνει αυτό: δεν είναι όλες οι γλώσσες επιφανειακές; ( δεν έχω ακούσει ποτέ μία ‘φυσική πρόταση’, ή μία φυσική τηλεοπτική εκπομπή ή έναν φυσικό ποδοσφαιρικό αγώνα). Είστε προσκεκλημένοι να συμμετάσχετε σε κάτι που δεν γνωρίζετε! Αλλά να είστε σίγουροι: οι κίνδυνοι και οι παρενέργειες είναι διαχειρίσιμοι σε κάθε περίπτωση….


Douce dame jolie
Συναυλία παλαιάς μουσικής με έργα των
G. de Machaut, J. Ciconia, Cantigas de Santa Maria, Σεφαραδίτικη παράδοση κ.α.
Παρασκευή 16 νοεμβρίου 2012 // Ώρα 20:30 // είσοδος: €7

Ex Silentio
Θεοδώρα Μπάκα – φωνή, Δημήτρης Κούντουρας - φλάουτο με ράμφος, πλάγιο φλάουτο, Θύμιος Ατζακάς – ούτι, Ηλέκτρα Μιλιάδου - βιέλα
Το σύνολο Ex Silentio παρουσιάζει φωνητική και ενόργανη μουσική από το τέλος του Μεσαίωνα. Πολυφωνικές και μονοφωνικές συνθέσεις της γαλλικής και της ιταλικής Ars Nova,
μαζί με μονoφωνικά έργα από την ισπανική χερσόνησο καθώς και τραγούδια της διασποράς των Εβραίων, συνθέτουν τη μουσική αυτή περιπλάνηση στον 13ο, 14ο και 15ο αιώνα.

 


 

KΡΑΔΑΣΜΟΙ (ΣΩΜΑ + bestbefore)
Aντώνης Ανισέγκος (live electronics), Θύμιος Ατζακάς (ηλ. κιθάρα)
Ανδρέας Καραουλάνης (video animation)
Σάββατο 17 νοεμβρίου 2012 // Ώρα 21:00 // είσοδος: €7

Δροσιά: πως αλλιώς
να ξεπλύνεις την τόση
σκόνη του κόσμου.
Matsuo Bashō (1644 – 1694)

Στους «Κραδασμούς» πρόκειται να παρουσιαστεί μία νέα εκδοχή της μουσικής πράξης του ντουέτου, διευρυμένη ως τρίο με τον video artist «bestbefore» (Ανδρέας Καραουλάνης).

Το ντουέτο ΣΩΜΑ γεννήθηκε στο Βερολίνο το 2005, μέσα από τη μακρόχρονη καλλιτεχνική συμβίωση μεταξύ των μουσικών Αντώνη Ανισέγκου και Θύμιου Ατζακά. Η εργασία του ντουέτου επικεντρώνεται στον δημιουργικό συγκερασμό σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού, χτίζοντας – και γκρεμίζοντας – τις γέφυρες μεταξύ βιωμένου και ιδεατού ήχου. Kατά τα πέντε τελευταία χρόνια, δίπλα στο ΣΩΜΑ έχουν εμφανιστεί ζωντανά πολλοί εξαιρετικοί μουσικοί - εκπρόσωποι διεθνώς αναγνωρίσιμων μουσικών παραδόσεων, όπως ο Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη λύρα), ο Ιρανός Βijan Chemirani (tombak), ο Κινέζος  Wu Wei (sheng), η Σαβίνα Γιαννάτου (τραγούδι), ο Μιχάλης Σιγανίδης (μπάσο), η Μαρία Θωίδου (τραγούδι) και – πρόσφατα – ο κορυφαίος Γιαπωνέζος αυτοσχεδιαστής Soji Hano (τύμπανα).


 

Ακρόαση – παρουσίαση δίσκου:
Killed By Candies by ddaA
κυριακή 18 νοεμβρίου 2012 // Ώρα 21:00 // είσοδος: ελεύθερη

O Aντώνης Ανισέγκος θα μας βάλει να ακούσουμε την πρόσφατη δισκογραφική έκδοση του hardcore ντουέτου «ddaA». Θα ακολουθήσει συζήτηση μαζί του, με ποτό και μεζέ, καθώς και ακροάσεις από την προσωπική του δισκοθήκη.

Το power-electronics-power-drums-speednoise duo «ddaA» (Antonis Anissegos - live electronics, Oliver Steidle - drums, electronics), ξεκίνησε να παίζει το 2008, μέσα από την ανάγκη των μελών του να δημιουργήσουν hardcore μουσική. Μετά από πολλά εντατικά sessions, το duo κάνει την πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση το 2010 (free download on Clinical Archives) ενώ – πρόσφατα – εκδίδει το ddaA (“Killed By Candies”, Gligg-Records 2012).


 

Συναυλία κλασσικής ινδικής μουσικής
Σάκης Λάιος (Bānsurī, Tablā)
Φοίβος Αποστολίδης (Tablā)
κυριακή 2 δεκεμβρίου 2012 // Ώρα 21:00 // είσοδος: €7

Ο Σάκης Λάιος με τη συνοδεία του Φοίβου Αποστολίδη κλείνουν το τριήμερο εργαστήριο με τίτλο «Τρία μερόνυχτα με την Χιντουστάνι (βόρεια – ινδική) κλασική μουσική» με μία σολιστική εμφάνιση με δύο από τα πιο δεξιοτεχνικά μουσικά όργανα της ινδικής μουσικής παράδοσης.




Η κιθάρα στο αστικό λαϊκό τραγούδι
Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα, τραγούδι)
κυριακή 9 δεκεμβρίου 2012 // Ώρα 21:00 // είσοδος: €7

Ο Δημήτρης Μυστακίδης κλείνει το εργαστήριο του με ένα σόλο λαϊκής κιθάρας σε ρεπερτόριο από το ρεμπέτικο 78 στροφών μέχρι το μεταπολεμικό λαϊκό τραγούδι.


 

«Όταν ταιριάζει το παπούτσι ξεχνιέται το πόδι»
Σόλο performance του Μιχάλη Σιγανίδη
κυριακή 16 δεκεμβρίου 2012 // Ώρα 21:00 // είσοδος: €7

Κλείνοντας το διήμερο συμβιωτικό εργαστήριο «doc/fic», ο συνθέτης, στιχουργός, αυτοσχεδιαστής και performer Μιχάλης Σιγανίδης προσφέρει ένα σόλο προσωπικής μουσικής αφήγησης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο εκπλήξεων.

 


 

a solo performance
Νίκος Παραουλάκης (νέυ, κιθάρα, άταστη κιθάρα, live looping)
video artwork by Αθηνά Π. 
παρασκευή 11 ιανουαρίου 2013 // ώρα 21:00 // είσοδος: €7

Ο Νίκος Παραουλάκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1977. Το 1995 εγκαθιστάτε στην Αθήνα για να ακολουθήσει μουσικές σπουδές. Μαθητεύει στα Ανώτερα θεωρητικά (αρμονία, αντίστιξη) με τους Παναγιώτη Αδάμ, Ιωσήφ Παπαδάτο και Βασίλη Φόστερ, στην Κλασική κιθάρα με τον Θανάση Κουμεντέρη & στην Jazz Κιθάρα με τον Γιώτη Σαμαρά. Απο το 2000 ασχολείται περισσότερο με τις ανατολικές μουσικές παραδόσεις. Διδάσκεται νευ  απο τους Ömer Erdoğdular και Χάρη Λαμπράκη. Συνεργάζεται με πολλούς σημαντικούς Έλληνες και ξένους συνθέτες και μουσικούς (Αλκίνοο Ιωαννίδη, Σωκράτη Μάλαμα, Ορφέα Περίδη, Haig Yazidjian, Αντώνη Απέργη ,Marta Sebastyen ,Χάρις Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Λιζέτα Καλημέρη, Λουδοβίκο των Ανωγείων, Βασίλη Σκουλά, Ν.Κυπουργό, κ.α.) Το 2005-2006 διδάσκει νέυ στο ΤΕΙ Ηπείρου (τμήμα λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής) στην Άρτα. Συμμετέχει σε ηχογραφήσεις και συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό.

 

 
Pol+Friends (2).jpg

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση



Created by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.