Ακούστε
Nova FM 106
Ζωντανά
Ακούστε Nova FM 106 Ζωντανά
Έχουμε 346 επισκέπτες συνδεδεμένους
N.Y. Metropolitan Opera 2016-2017 - Βόλος

Η δημοφιλέστερη όπερα του Richard Strauss "Ο ιππότης με το ρόδο", με την Ρενέ Φλέμινγκ, στο "Αχίλλειο", το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, στις 19:30

 




Η τελευταία παραγωγή για τη φετινή σαιζόν στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος “The Met:Live in HD”, που εξασφάλισε για πέμπτη χρονιά  η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, είναι η δημοφιλέστερη όπερα του Richard Strauss, «Ο ΙΠΠΟΤΗΣ ΜΕ ΤΟ ΡΟΔΟ».


Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Μαΐου 2017, στις 19:30 σε ζωντανή μετάδοση από την Νέα Υόρκη και τη Μετροπόλιταν Όπερα, στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον στην οδό Κουμουνδούρου & Ιάσονος.


Η πρώτη νέα παραγωγή της Met από το 1969 του ρομαντικού αριστουργήματος του Strauss διευθύνεται από τον κορυφαίο μαέστρο James Levine και σκηνοθετείται από τον Robert Carsen, του οποίου η πιο πρόσφατη σκηνοθεσία στη Met ήταν το επιτυχημένο ανέβασμα του Φάλσταφ το 2013. Η Renée Fleming ερμηνεύει για τελευταία φορά στην καριέρα της το ρόλο της Μαρσαλίν, έναν από τους ρόλους που την χαρακτήρισαν μέχρι σήμερα. Απέναντι της είναι η επίσης εκπληκτική Elīna Garanča στις πρώτες της παραστάσεις στην Αμερική στον ιδιαίτερο ρόλο του Οκτάβιαν, του παρορμητικού νεαρού εραστή της που χαρακτηρίζει και τον τίτλο του έργου. Η εκπληκτική διανομή περιλαμβάνει ακόμα τον Günther Groissböck ως Βαρόνο Οξ, την Erin Morley ως Σοφί, τον Marcus Brück στο ντεμπούτο του στη Met ως Φανινάλ και τον εξαίσιο Matthew Polenzani ως Ιταλό Τραγουδιστή. Ο Ιππότης του Ρόδου είναι μια συμπαραγωγή με το Royal Opera House, Covent Garden, και το Teatro Regio di Torino.


Ο Ιππότης με το Ρόδο αναφέρεται στον έρωτα με μια κωμική διάθεση και παράλληλα με μια πλοκή που θέλει να προκαλέσει το κοινό. Η 32χρονη Μαρσαλίν έχοντας περάσει μια θυελλώδη νύχτα με τον 17χρονο Οκτάβιαν, υποδέχεται στο σπίτι της τον επαρχιώτη εξάδελφο της Βαρόνο Οξ. Ο Βαρώνος Οξ ακολουθώντας τα έθιμα της εποχής θέλει να στείλει με έναν νεαρό ευγενή το ασημένιο ρόδο στη μνηστή του Σοφί, ως δείγμα αφοσίωσης. Ο νεαρός Οκτάβιαν δέχεται να κάνει την αποστολή για χάρη του Βαρώνου Οξ και συναντά την Σοφί. Μόλις όμως οι δύο νέοι συναντιούνται ερωτεύονται κεραυνοβόλα και η Σοφί αποφασίζει να μην παντρευτεί τον Οξ.


Ο Ρίχαρντ Στράους γεννήθηκε στις 11 Ιουνίου 1864 στο Μόναχο όπου ολοκλήρωσε και τις σπουδές του. Ήταν Γερμανός συνθέτης της ύστερης ρομαντικής περιόδου. Έγινε γνωστός για τις όπερές του, ανάμεσα στις οποίες Ο Ιππότης με το Ρόδο και η Σαλώμη. Στα γνωστότερα μελοδράματα του συμπεριλαμβάνονται τα Αριάδνη εν Νάξω, Σαλώμη και Ηλέκτρα. Συνέθεσε επίσης λήντερ, μουσική δωματίου, συμφωνικά ποιήματα και ορχηστρικά έργα, όπως τα Θάνατος και Εξαΰλωση, Τα Φαιδρά Καμώματα του Τιλ Οϊλενσπίγκελ, Τάδε Έφη Ζαρατούστρα και Μεταμορφώσεις. Έκανε με μεγάλη επιτυχία περιοδείες τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική όπου παρουσίασε τα έργα του. Διακρίθηκε ως ενορχηστρωτής και διευθυντής ορχήστρας. Χαρακτηρίστηκε «ο μουσουργός με τη μαγική μπαγκέτα».


Για ακόμη μία  χρονιά συνεχίζεται με νέες παραγωγές το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» που συνδέει  απευθείας  τη Μετροπόλιταν  Όπερα της Νέας Υόρκης με 70  χώρες  σε έξι ηπείρους. Η φετινή συνεργασία θα δώσει και πάλι την ευκαιρία στους φίλους της όπερας στην πόλη, αλλά και από τις γειτονικές πόλεις -ένα ειδικό κοινό φιλοτέχνων- να απολαύσουν αριστουργήματα ττης όπερας.


Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων  στο «Δίαυλο», τηλ. 2421033692, Σκενδεράνη 11
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφείτε στο Met In Greece Club επισκεφθείτε το www.metingreece.com.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  http://doepap.gr/

 

***************************************




Η όπερα  «ΡΟΥΣΑΛΚΑ» του Antonin Dvořák, Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017, στις 19:55, στο Αχίλλειο.


Η έκτη παραγωγή στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος “The Met:Live in HD” που εξασφάλισε για πέμπτη χρονιά  η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου  είναι η παραμυθένια όπερα «ΡΟΥΣΑΛΚΑ» του Antonin Dvořák.


Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2017, στις 19:55 σε ζωντανή μετάδοση από την Νέα Υόρκη και τη Μετροπόλιταν  Όπερα, στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον στην οδό Κουμουνδούρου & Ιάσονος.


Η όπερα παρουσιάζει με αριστουργηματικό τρόπο τον τραγικό έρωτα μιας νύμφης του νερού κι ενός θνητού Πρίγκιπα. Η ιστορία, μεταξύ άλλων, είναι εμπνευσμένη και από το παραμύθι του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν «Η Μικρή Γοργόνα». Η Kristine Opolais ερμηνεύει τις πρώτες της παραστάσεις στη Met στο ρόλο που της εξασφάλισε παγκόσμια φήμη, την τραγική Νύμφη του Νερού, Ρουσάλκα. Ο Sir Mark Elder  διευθύνει ένα νέο ανέβασμα της όπερας του Dvořák από την Met, το οποίο σκηνοθετεί με την χαρακτηριστική της θεατρική οπτική και έντονη φαντασία η Mary Zimmerman. Πρωταγωνιστές είναι ο Brandon Jovanovich στον ρόλο του Πρίγκιπα που κλέβει την καρδιά της Ρουσάλκα (Νεράιδα), η Katarina Dalayman στον ρόλο της αντιζήλου της, της Ξένης Πριγκίπισσας, ο Eric Owens σαν Πνεύμα των Νερών και πατέρας της Ρουσάλκα και η Jamie Barton στον ρόλο της διπρόσωπης μάγισσας Γιεζιμπάμπα.


Ο Αντονίν Λέοπολντ Ντβόρζακ ήταν Τσέχος συνθέτης της ρομαντικής περιόδου. Οι γονείς του αναγνώρισαν νωρίς το μουσικό του ταλέντο και έτσι ξεκίνησε την μουσική του εκπαίδευση στο σχολείο του χωριού από το 1847, σε ηλικία 6 ετών. Φοίτησε στην Εκκλησιαστική Σχολή της Πράγας, και σταδιακά εξελίχθηκε σε ολοκληρωμένο βιολιστή και βιολίστα. Έγραψε όπερες, συμφωνική και χορωδιακή μουσική και μουσική δωματίου. Μερικά από τα γνωστότερα έργα του είναι η Συμφωνία του Νέου Κόσμου, οι Σλαβονικοί Χοροί, το Αμερικανικό Κουαρτέτο Εγχόρδων,  το Κοντσέρτο για τσέλο σε Σι ελάσσονα και το Στάμπατ Μάτερ.


Για ακόμη μία  χρονιά συνεχίζεται με νέες παραγωγές το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» που συνδέει  απευθείας  τη Μετροπόλιταν  Όπερα της Νέας Υόρκης με 70  χώρες  σε έξι ηπείρους.



Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων  στο «Δίαυλο», τηλ. 2421033692, Τοπάλη 14
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφείτε στο Met In Greece Club επισκεφθείτε το www.metingreece.com.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  http://doepap.gr/

 


 

***************************




Η  θρυλική όπερα του του Γκουνό, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2017 στις 19:55 στο Αχίλλειο!

Η πέμπτη παραγωγή στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος “The Met:Live in HD” που εξασφάλισε για πέμπτη χρονιά  η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου είναι η πασίγνωστη όπερα του Γκουνό, «Ρωμαίος και Ιουλιέτα».
Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 21 Ιανουαρίου  2017 στις 19:55 σε ζωντανή μετάδοση από την Νέα Υόρκη και τη Μετροπόλιταν όπερα στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον στην οδό Κουμουνδούρου & Ιάσονος.
Ο συγκλονιστικός συνδυασμός του Vittorio Grigolo και της Diana Damrau, που πρωταγωνίστησαν πέρσι στη Μανόν, σμίγει ξανά σε μια νέα παραγωγή της όπερας του Gounod βασισμένης στο έργο που έγραψε ο Shakespeare στην αρχή της σταδιοδρομίας του, το 1595. Η υπόθεση αφορά σε δύο εραστές οι οποίοι οδηγούνται στο θάνατο λόγω των διενέξεων των φεουδαρχικών οικογενειών τους. Πρόκειται για ένα από τα δημοφιλέστερα έργα του.
. Η Damrau κάνει το ντεμπούτο της στον ρόλο της Ιουλιέτας στη νέα σκηνοθεσία του Bartlett Sher, υπό τη διεύθυνση του Gianandrea Noseda. Ο Elliot Madore ερμηνεύει τον Μερκούτιο και ο Mikhail Petrenko τον Αδερφό Λαυρέντιο. Η σκηνοθεσία του Sher είναι μια παραγωγή της La Scala, η οποία πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ το 2008.
Ο  Σαρλ Φρανσουά Γκουνώ ήταν Γάλλος συνθέτης, γνωστός για τη μελοποίηση του Ρωμαίος και Ιουλιέτα αλλά και πλήθους θρησκευτικών τραγουδιών και έργων. Γεννήθηκε στο Παρίσι και υπήρξε γόνος καλλιτεχνικής οικογένειας. Σπούδασε στο Ωδείο των Παρισίων. Το 1851 γράφει την πρώτη του όπερα, "Σαπφώ", της οποίας η παράσταση όμως αποτελεί πλήρη αποτυχία και σχεδόν μια δεκαετία αργότερα ακολουθεί ο "Φάουστ", πάνω σε κείμενο του Γκαίτε. Αν και η υποδοχή της ήταν χλιαρή, εν τέλει γίνεται παγκόσμια επιτυχία και μέρος του ρεπερτορίου των λυρικών θεάτρων όλου του κόσμου. Μόνο στην Όπερα των Παρισίων είχαν δοθεί 2000 παραστάσεις μέχρι το 1975. Από το 1870 ως το 1874 ο Γκουνώ εγκαθίσταται στην Αγγλία αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της σημερινής Royal Choral Society (Βασιλική Χορωδιακή Λέσχη).
Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων  στο «Δίαυλο » τηλ. 2421025363, Τοπάλη 14.
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφείτε στο Met In Greece Club επισκεφθείτε το www.metingreece.com.
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  http://doepap.gr/






Wolfgang Amadeus Mozart - Don Giovanni
Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016, 19:55 στο Αχίλλειον
Η δεύτερη παραγωγή στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος "The Met:Live in HD"

Η δεύτερη παραγωγή στο πλαίσιο του βραβευμένου προγράμματος “The Met:Live in HD” που εξασφάλισε για πέμπτη χρονιά  η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου  σε συνεργασία με την Μετροπόλιταν Όπερα, είναι η πασίγνωστη όπερα «ΝΤΟΝ ΤΖΟΒΑΝΝΙ» του Wolfgang Amadeus Mozart.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2016 στις 19:55 σε ζωντανή μετάδοση από την Νέα Υόρκη και τη Μετροπόλιταν Όπερα, στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον στην οδό Κουμουνδούρου & Ιάσονος.

Πρόκειται για την θρυλική όπερα του Wolfgang Amadeus Mozart «ΝΤΟΝ ΤΖΟΒΑΝΝΙ» σε δύο πράξεις. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην Πράγα στις 29 Οκτωβρίου 1787. Συνδυάζει κωμικά, μελοδραματικά και υπερφυσικά στοιχεία. Το έργο διαδραματίζεται στο 17ο αι. στη Σεβίλλη της Ισπανίας.  Ο Simon Keenlyside κάνει το ντεμπούτο του σε αυτόν τον ρόλο στη Met ως ο αμετανόητος γόης και αλαζόνας ευγενής που  μάταια αποζητά την ιδανική γυναίκα. Δεν έχει ηθικούς φραγμούς και συμμαχεί ακόμη και με το κακό για να πετύχει τις επιδιώξεις του.  Η σκηνοθεσία του αριστουργήματος του Mozart ανήκει στον βραβευμένο με Tony Award Michael Grandage. Ο Πρώτος Μαέστρος της Met Fabio Luisi διευθύνει μια διανομή που περιλαμβάνει τη Hibla Gerzmava ως Ντόννα Άννα, τη Malin Byström ως Ντόννα Ελβίρα, τη Serena Malfi ως Ζερλίνα, τον Adam Plachetka ως Λεπορέλο, τον Matthew Rose ως Μαζέτο, τον Kwangchul Youn ως Διοικητή και τον Rolando Villazón στο ντεμπούτο του στη Live in HD ως Ντον Οττάβιο.


Ο Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ ( Σάλτσμπουργκ, 27 Ιανουαρίου 1756 -Βιέννη, 5 Δεκεμβρίου 1791) υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους συνθέτες κλασσικής μουσικής και θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του βιεννέζικου κλασικισμού και της λεγόμενης «Πρώτης Σχολής της Βιέννης». Στην ηλικία των πέντε ετών, συνέθετε ήδη μικρά κομμάτια, τα οποία έπαιζε στον πατέρα του, ο οποίος τα κατέγραφε. Συνέθεσε περισσότερα από 600 έργα. Οι δεξιότητες του νεαρού Μότσαρτ υπήρξαν μοναδικές. Εκτός από την εξαιρετική τεχνική του στο πιάνο, στο όργανο και στο βιολί, είχε την ικανότητα να αποστηθίζει πληθώρα συνθέσεων με φαινομενική ευκολία Έγινε αρχικά γνωστός ως συνθέτης οργανικής μουσικής,  ενδιαφερόταν όμως ανέκαθεν και για το μουσικό θέατρο στο οποίο εκείνη την εποχή κυριαρχούσαν οι Ιταλοί συνθέτες.


Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων  στο «Δίαυλο», τηλ. 2421033692, Τοπάλη 14

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφείτε στο Met In Greece Club επισκεφθείτε το www.metingreece.com.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα  http://doepap.gr/

 

*****************************



Η νέα saison ανοίγει με Wagner. Τριστάνος και Ιζόλδη, Σάββατο 08 Οκτωβρίου στις 19.00, στο "Αχίλλειον"


Η προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 στις 19:00 σε ζωντανή μετάδοση από την Νέα Υόρκη και την Μετροπόλιταν  Όπερα, στο κινηματοθέατρο Αχίλλειον στην οδό Κουμουνδούρου & Ιάσονος.
Πρόκειται για το αριστούργημα Wagner πυρετώδους συναισθηματικής φόρτισης υπό την διεύθυνση του Sir Simon Rattle.
Η πριγκίπισσα Ιζόλδη και η καμαριέρα της, η Μπρανγκαίνη, είναι ζωντανά λάφυρα στο σκάφος του Τρίσταν από την εκστρατεία εναντίον των Ιρλανδών, στο όνομα του βασιλιά Μάρκου της Αγγλίας.
Η αποστολή του ήταν να πάρει εκδίκηση για την επίθεση που στο παρελθόν είχαν πραγματοποιήσει οι Ιρλανδοί, να τους νικήσει, και αφού κλείσει ειρήνη μαζί τους, να αρπάξει την πριγκίπισσα και να του την φέρει στην Κορνουάληγια να την παντρευτεί.
Είναι όπερα σε τρεις πράξεις, σε γερμανικό λιμπρέτο του ιδίου, βασισμένο κατά ένα μεγάλο μέρος στην ομώνυμη μυθιστορία του Γκότφρηντ φον Στρασμπουργκ. Η όπερα συντέθηκε μεταξύ 1857 και  1859 και έλαβε την πρεμιέρα της υπό την διεύθυνση του Hans von Bülow στο Μόναχο, στις 10 Ιουνίου 1865. Η όπερα είχε βαθιά επίδραση στο κατοπινό έργο των δυτικών συνθετών κλασσικής μουσικής, μεταξύ άλλων του Γκούσταβ Μάλερ, του Ρίχαρντ Στράους και του Άρνολντ Σένμπεργκ. Θεωρείται ότι η όπερα αυτή σηματοδοτεί την απομάκρυνση από την συμβατική αρμονία και την τονικότητα, που οδήγησαν τελικά την Κλασική Μουσική προς την ατονική μουσική του 20ού αιώνα.


Ο Ρίχαρντ Βάγκνερ γεννήθηκε στις 22 Μαΐου 1813 στη Λειψία.  Φοίτησε στη Σχολή Κρόυτς (Kreuzschule) της Δρέσδης. Το 1827 επέστρεψε στη Λειψία, όπου φοίτησε στην Σχολή Νικολάι (Nikolaischule) και στην Σχολή Τόμας (Thomasschule).

Ο Βάγκνερ διάβαζε Σαίξπηρ και τους ρομαντικούς, όπως τον ποιητή Ε.Τ.Α. Χόφμαν. Από το 1831 σπούδασε μουσική στο πανεπιστήμιο της Λειψίας. Παράλληλα έπαιρνε μαθήματα σύνθεσης από τον διευθυντή της χορωδίας της Λειψίας Κρίστιαν Τέοντορ Βάινλιγκ, στον οποίο και αφιέρωσε το πρώτο του έργο (Σονάτα για Πιάνο σε σι ύφεση μείζονα).
Έζησε μια ταραχώδη ζωή με συνεχείς μετακινήσεις από την Λειψία στη Ρίγα,  στο Παρίσι, στην Δρέσδη, στην Ζυρίχη, στο Μπίμπριχ (κοντά στον ποταμό Μάιντς), στην Βιέννη, στο Μόναχο, στην Λουκέρνη, στο Μπαϊρόιτ και αλλού. Οι συχνές αυτές μετακινήσεις του οφείλονται στη δίωξη του από δανειστές του ή από εξοργισμένες κυβερνήσεις.
Ο Βάγκνερ παντρεύτηκε δύο φορές, την πρώτη με τη Μίνα Πλάνερ, και την δεύτερη με την κόρη του Λίστ, Κόζιμα. Ο Βάγκνερ ήταν αντισημίτης και ξενόφοβος. Αυτό το γεγονός καθώς και τα χαοτικά φυλλάδιά του με τα οποία εξέφραζε τις αντιλήψεις του ενθουσίασαν τον Αδόλφο Χίτλερ, ο οποίος είχε δηλώσει ότι τα έργα του Βάγκνερ είναι τα πλέον κατάλληλα ακούσματα για τα αυτιά των γνήσιων Γερμανών. Οι όπερες του κατέχουν εξέχουσα θέση στο διεθνές ρεπερτόριο, πρόκειται για πραγματικά αριστουργήματα, που άλλαξαν τον ρου της ιστορίας της μουσικής.


Για ακόμη μία χρονιά  το βραβευμένο πρόγραμμα «The Met: Live in HD» που συνδέει  απευθείας την Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης με 70  χώρες  σε έξι ηπείρους συνεχίζεται με νέες παραγωγές.
Στην πόλη του Βόλου η συνεργασία ανανεώθηκε και πάλι με απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Όπως είναι γνωστό το βραβευμένο πρόγραμμα αναμετάδοσης σε οθόνη υψηλής ευκρίνειας παρουσιάζεται εδώ και πέντε χρόνια στο «Αχίλλειον» στο πλαίσιο της συνεργασίας του Δήμου Βόλου και συγκεκριμένα της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. με την  Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης. Η συμφωνία αυτή και η φετινή συνεργασία  θα δώσει  την ευκαιρία και πάλι στους φίλους της όπερας στην πόλη, αλλά και από τις γειτονικές πόλεις -ένα ειδικό κοινό φιλοτέχνων- να απολαύσουν αριστουργήματα της όπερας.

**********************


Το νέο πρόγραμμα της Met Opera για την περίοδο 2016-17 είναι εκπληκτικό και περιλαμβάνει 10 παραστάσεις που θα εντυπωσιάσουν το κοινό και θα δώσουν την ευκαιρία για ακόμη μία χρονιά να παρακολουθήσουμε τα αριστουργήματα της λυρικής τέχνης, να δούμε συνεντεύξεις και σκηνές από τα παρασκήνια και να γνωρίσουμε τους κορυφαίους ηθοποιούς, μαέστρους, σκηνοθέτες και χορογράφους.

Θα παρουσιαστούν οι εξής παραστάσεις:

1. Τριστάνος και Ιζόλδη (Wagner)
2. Ντον Τζιοβάνι (Mozart)
3. Η Αγάπη από Μακριά (Saariaho)
4. Ναμπούκο (Verdi)
5. Ρωμαίος και Ιουλιέτα (Gounod)
6. Ρουσάλκα (Dvořák)
7. Λα Τραβιάτα (Verdi)
8. Ιδομενέας (Mozart)
9. Ευγένιος Ονιέγκιν (Tchaikovsky)
10. Ο Ιππότης του Ρόδου (Strauss)

Η αποδοχή του κόσμου για το βραβευμένο πρόγραμμα τις προηγούμενες σαιζόν προβολής ξεπέρασε κάθε προσδοκία, παρά την δύσκολη συγκυρία, αποδεικνύοντας πως το ελληνικό φιλόμουσο κοινό αγαπά και εκτιμά μία από τις πιο εκλεπτυσμένες μορφές τέχνης και έκφρασης και βρίσκει μια διέξοδο σε υψηλής ποιότητας θεάματα. Να σημειωθεί πως το μεγάλο ενδιαφέρον του κόσμου για τις παραστάσεις του βραβευμένου προγράμματος «The Met: Live in HD», εξάντλησε την διαθεσιμότητα των εισιτηρίων σε πολλές παραστάσεις.

Πληροφορίες για την προπώληση των εισιτηρίων στο «Δίαυλο », τηλ. 2421025363, Τοπάλη 14

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μεταδόσεων, το δίκτυο αιθουσών, τα σημεία προπώλησης εισιτηρίων αλλά και για να εγγραφείτε στο Met In Greece Club επισκεφθείτε το www.metingreece.com.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις εκδηλώσεις της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π. – ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. επισκεφθείτε την ιστοσελίδα
http://doepap.gr/

 
Bowie-D.jpg

Player για Android

Android Player

Απο το κινητό σας πάτε στο: ρυθμίσεις -> ασφάλεια -> και ενεργοποιήστε την εγκατάσταση εφαρμογών απο άγνωστες πηγές. Με μία εφαρμογή QR Code Reader σκανάρετε την παραπάνω εικόνα ή πατήστε εδώ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση
Διαφήμιση



Created by LiquidMinds | Powered by FRIKTORIA | Valid XHTML | Valid CSS.